שתף קטע נבחר

מנובמבר: ייאסר מפגש רופאים עם נציגי חברות התרופות

בנובמבר צפוי להיכנס לתוקף הסכם חדש מטעם משרד הבריאות שיגדיר מחדש את יחסי העבודה בין רופאים לנציגים רפואיים, שקרויים בשפת העם "תועמלנים". מה אמור להשתנות מכך והאם החולים עלולים להיפגע? צפו בדיון באולפן

בנובמבר צפוי להיכנס לתוקף חוזר שנוסח על ידי מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימנטוב. החוזר, צפוי להגביל לראשונה את הרופאים ביחסי עבודה עם נציגים רפואיים המייצגים חברות פארמה שונות.

 

שינוי סדרי העבודה נובעים לא מעט בשל הסערה שקמה לאחר שידור תחקיר בשם "הקשר האפל בין הרופאים לחברות התרופות". התחקיר הציג כמה מקרי קצה בהם נצפית נציגה רפואית מאחת מחברות התרופות מציעה לרופאים כנסים בחו"ל ו/או לרישום תרופה. לדברי רופאים רבים וגם נציגי חברות התרופות, לא מדובר בהתנהלות שגרתית של יחסי העבודה.

 

ד"ר יובל רבינוביץ, המנהל הרפואי של קופ"ח בערד ורינת אטז, נציגה רפואית, הגיעו לאולפן ynet, כדי להסביר עד כמה היחסים בין רופאים לתועמלנים מועילים למערכת ולחולים, ומה הסכם העבודה החדש עלול לגרום:

 

 

"הכל שקוף ועל השולחן - זה חשוב מאוד לעבודה"

ד"ר רבינוביץ מסביר כי האיסור מאוד בעייתי. "זה מאוד חשוב עבורנו, משום שהעבודה היום יומית שלנו לא כוללת זמן עדכון.

 

"אנחנו מתעדכנים בזמננו הפרטי, אז אני משתדל כל יום לקרוא דברים רלוונטיים, אבל כשאני נפגש עם מישהו שנותן לי תוכן שאני יודע שהוא תוכן שבא למכור מוצר - הכל שקוף, הכל על השולחן.

 

"כשבאה נציגה ואומרת לי תדע, התרופה הזו לסוכרת שאנחנו עובדים עליה כבר שנתיים, משרד הבריאות עכשיו אישר לתת אותה לחולי לב וזה עומד להיכנס לסל הבריאות, זה דבר שאני צריך לדעת עליו".

 

אטז מוסיפה ואומרת: "על חברות התרופות יש רגולציה מאוד גבוהה. לצורך אינטרקציה הכי פשוטה עם רופא, אנחנו מקבלים המון אישורים עד שזה מתבצע. דברים לא נאותים יכול להיות שקורים, אבל הפתרון זה לא לשפוך את התינוק עם המים".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הקשר בין רופאים לחברות תרופות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים