שתף קטע נבחר

לא מסתתרות מאחורי הגמרא: שאל את הרבנית

אחרי שהחלו ללמוד וללמד גמרא, פתחו בתי מדרש נשיים וכתבו ספרות הלכתית - הרבניות האורתודכסיות מתקדמות צעד נוסף בכיוון מרכז ההשפעה ההלכתי: אתר שו"תים שבו רבניות יענו לשאלות הציבור בכל נושא, תחום שהיה, באלפיים השנים האחרונות, בחזקת גברים בלבד

 

 

הן אורתודוכסיות, מלב-לבו של המגזר הדתי – והן מובילות מהפכה היסטורית: הרבניות של ארגון "בית הלל" פותחות במיזם שו"תים (שאלות ותשובות הלכתיות) לגברים ונשים גם יחד, תחום שהיה, באלפיים השנים האחרונות, בחזקת גברים בלבד.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

בתוך מהפכת הפמיניזם מתחוללת מהפכה כפולה מגזרית. הרבנית יעל שמעוני, מי שעומדת בראש מיזם "משיבת נפש", מדברת על פתיחות, הלכה וצורך אמיתי בקרב הציבור, שהביא את נשות ההלכה של המגזר הדתי לצעד המהפכני: "'שאל את הרבנית' בכל תחומי התורה, לא רק בתחומים נשיים, זה חדש", היא אומרת בראיון לאולפן ynet. "מעולם לא היה דבר כזה".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"כבר כ-50 שנה מתקיימת מהפכה איטית של לימוד תורה לנשים. לא כל הזרמים ביהדות היו שותפים לה, אבל היום כבר יש נשים שעומדות גם בראש מדרשות, מלמדות גמרא, הלכה, אבל עדיין לא חשופות לציבור".

 

הרבנית יעל שמעוני ()
הרבנית יעל שמעוני

 

וכאן הגיע הצעד הבא, שהן מקוות ליישם בעזרת קמפיין מימון המונים ב-CAUSEMATCH להקמת אתר משלהן. "אנחנו רוצות לא רק שיהיה קל להגיע אלינו, אלא שיהיה ברור שזו אישה שעונה, ולכן אנחנו רוצות את האתר הספציפי שלנו".

 

הופתעו מכמות הפונים

הציבור, כמו תמיד, חלוק. על המגזר החרדי אין בכלל מה לדבר, אבל גם בתוך המגזר הדתי לא כולם מחבקים את הרבניות. ועם זאת, לדברי הרבנית שמעוני קיים ביקוש של ממש שהביא אותן לצעד הנוכחי, גם מגברים שכבר פנו אליהן בשאלות הלכתיות פרופר. בין הרבניות, גם שמות מוכרים, דוגמת מיכל טיקוצ'ינסקי, תמר מאיר (הוגת המיזם) ורחלי פרנקל.

 

"לא היינו מפרסמות לולא ידענו שיש צורך", היא אומרת. "יש רצון לשאול, לקבל תשובה. הופתעתי מכמות האנשים שפונים אלינו... אנחנו מדינה שרובה קשורה לדת באיזשהו אופן. האחוז הכי גדול הוא של מסורתיים, והשאלות והתשובות הן לא של דתיים בלבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים