שתף קטע נבחר

בכירים אמריקנים ביקרו בעיר דוד בירושלים

היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ון בולטון והשגריר האמריקני בישראל דיוויד פרידמן ביקרו בעיר דוד, שעליו אחראית עמותת הימין אלע"ד, העוסקת בהתיישבות יהודית במזרח ירושלים. הביקור התקיים כמה שעות לפני ההתבטאות של טראמפ על המחיר שתשלם ישראל במו"מ

 

ארוחה חגיגית (צילום: אבי דודי)
הארוחה החגיגית בעיר דוד(צילום: אבי דודי)

 

כמה שעות לפני שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ דיבר על המחיר הגבוה שישראל תשלם במשא ומתן עם הפלסטינים תמורת העברת השגרירות האמריקנית לירושלים, סעדו אמש (יום ג') בכירים אמריקנים באתר עיר דוד. האתר מוגדר כגן לאומי, אך נחשב למקום רגיש מבחינה פוליטית, מפני שמי שמפעילה אותו היא עמותת הימין אלע"ד, העוסקת בהתיישבות יהודית במזרח ירושלים.

 

הארוחה החגיגית נערכה לרגל ביקורו של היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ון בולטון, והשתתפו בה השגריר האמריקני בישראל דיוויד פרידמן, ראש המל"ל מאיר בן שבת, שגריר ישראל בארצות הברית רון דרמר ובכירים ישראלים נוספים.

 

ביקור בכירים אמריקאים בעיר דוד (צילום: אבי דודי)
(צילום: אבי דודי)

 

לפני הארוחה, המשתתפים ערכו סיור בין העתיקות של עיר דוד, שהממצאים המוקדמים ביותר באתר מתוארכים לתקופה שלפני 4,000 שנה.

 

דורון שפילמן, סגן נשיא עיר דוד שהדריך את המשלחת, אמר בעקבות הביקור: "עיר דוד גאה לארח את המשלחת המכובדת במקום הכל כך משמעותי לעם היהודי ולעולם כולו: עיר דוד, הגרעין הקדום ממנו נולדה ירושלים והמקום שבו קבע דוד המלך את בירת ישראל כבר לפני כ-3,000 שנה".

 

הגן הלאומי עיר דוד, שם נערכה ארוחת הערב, הוא אחד האתרים המתוירים ביותר בירושלים. משנת 2002 מנהלת אותו עמותת הימין אלע"ד, שלצד פעילותה התיירותית עוסקת ביישוב יהודים באזור סילוואן ובמזרח ירושלים. עיר דוד נמצאת באחריותם של שלושה גופים: מנהל מקרקעי ישראל שהוא הבעלים של השטח, רשות הטבע והגנים האחראית על ניהול הגן, והחברה לפיתוח הרובע היהודי - שאמונה על אזור פיר וורן, אחד האתרים המרכזיים בעיר דוד.

פירות חניון גבעתי בעיר דוד (צילום: קובי הראתי, עיר דוד)
חפירות בחניון גבעתי בעיר דוד(צילום: קובי הראתי, עיר דוד)

 

"הפלסטינים יקבלו משהו טוב"

הנשיא טראמפ התייחס הלילה לסכסוך הישראלי-פלסטיני במסגרת נאום שנשא בעצרת שנערכה במערב וירג'יניה. טראמפ אמר כי "ישראל תצטרך לשלם מחיר גבוה יותר במשא ומתן עם הפלסטינים כי היא זכתה בדבר גדול מאוד - ההכרה האמריקנית בירושלים כבירתה והעברת השגרירות". טראמפ אמר כי "הם (הפלסטינים) יקבלו משהו טוב" בתמורה להכרה בירושלים כבירת והעברת השגרירות האמריקנית.

 

 

טראמפ אמר עוד כי "אם אי פעם יהיה שלום עם הפלסטינים, העברת השגרירות לירושלים וההכרה בה כבירת ישראל היו מהלכים נכונים – כי הורדנו אותם משולחן המשא ומתן". הוא הוסיף: "בכל פעם שהגיעו למשא ומתן, לא הצליחו לעבור את ההכרה בירושלים כבירת ישראל. לכן אמרתי: 'בואו נוריד את זה מהשולחן'".

 

הנשיא האמריקני אמר בנוסף כי "כעת הגיע התור של ישראל והפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן. "תמיד אמרו שזו העסקה שהכי קשה לסגור – העסקה שנקראת 'השלום בין ישראל לפלסטינים', בואו נראה מה יקרה".

 

טראמפ התייחס להחלטתו להכיר בירושלים כבירת ישראל והעברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים ואמר: "אני מבין כעת מה קרה. כי כל הנשיאים אמרו שיעשו את זה. אמרו: 'נעשה את זה, נעביר את השגרירות לירושלים, שתהיה בירת ישראל', אבל בסוף לא עשו זאת. פוליטיקאים – הם לא עשו את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי דודי
המפגש בעיר דוד. במרכז ג'ון בולטון
צילום: אבי דודי
מומלצים