שתף קטע נבחר

4 מתכונים של מרקים קרים

העונה החמה אמנם עומדת להסתיים באופן רשמי בעוד מספר ימים, אבל הלחות והטמפרטורות הגבוהות עוד לגמרי כאן: ארבעה מתכוני מרקים קרים ומרעננים שכיף לאכול דווקא עכשיו

 

גספצ'ו עגבניות שרי

המצרכים:

½ 1 ק"ג עגבניות שרי חצויות

2 פלפלים (עדיף אדומים), חתוכים

1 בצל סגול, פרוס לרבעים

2 שיני שום

4 פרוסות עבות של לחם לבן, לא טרי וללא הקרום

1/3 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

3 מלפפונים ירוקים קלופים

ברוסקטה עם שום (לא חובה)

2 עגבניות שרי צלויות בגריל - לקישוט (לא חובה)

       (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, וטוחנים למרקם אחיד.
  2. מסננים את הנוזל כדי שיהיה חלק ונעים לחך (לא חובה למי שאוהב מרקם גס), ומעבירים למקרר למספר שעות.
  3. לפני ההגשה, יוצקים את המרק לקעריות עמוקות, מזלפים מעל שמן זית איכותי, שמים ברוסקטה ועגבניות שרי צלויות ומגישים.

 

מרק סלק ויוגורט

המצרכים:

-2 סלקים בגודל בינוני, מבושלים או עטופים בנייר כסף וצלויים בתנור עד לריכוך

מיץ מלימון טרי אחד

1 מכל יוגורט

מלח - לפי הטעם 

 

לקישוט -

עלי בזיליקום טריים

       (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בבלנדר או במעבד מזון מעבדים את הסלקים, היוגורט, המלח ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
  2. יוצקים את המרק לקערה גדולה מספיק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעות אחדות.
  3. מגישים עם קישוט של עלי בזיליקום וכף יוגורט.

 

גספצ'ו אפונה ועשבי תיבול

המצרכים:

300 גר' אפונה

צרור עלי נענע

צרור כוסברה

צרור עירית או בצל ירוק

מיץ מחצי לימון

3-2 שיני שום

1/2 ליטר ציר ירקות או מים

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

 

לקישוט -

קרוטונים

צ'ילי אדום, פרוס לעיגולים דקים

צרור עשבים טרי

פטריות שימאג'י, חרוכות מעט על מחבת

       (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול עם מים ומעט מלח מבשלים את האפונה עד לרתיחה מהירה, ומסננים.
  2. בבלנדר או במעבד מזון טוחנים את האפונה עם עשבי תיבול, שום, מיץ לימון, מים, מלח, פלפל  ושמן זית עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוזגים את התערובת לקערה גדולה מספיק, ומעבירים לקירור למשך מספר שעות. 
  4. הגשה - יוצקים את התערובת לקעריות הגשה עמוקות, מקשטים בעשבים טריים, צ'ילי אדום ופטריות שימאג'י חרוכות, מוסיפים קרוטונים ומגישים.

  

מרק מלון קר

המצרכים:

1 מלון, קלוף ונקי מגרענים

צרור נענע

1/3 כוס חלב קוקוס (לא חובה)

       (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בבלנדר, טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד. 
  2. מסננים, ומכניסים למקרר למספר שעות.
  3. מגישים כמרק קר או משקה קר, מומלץ להגיש בתוך מלון פתוח.

המתכונים באדיבות אסף מישקובסקי, שף רשת "קראון פלזה" בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
זו העונה: מרק סלק עם יוגורט
צילום: ירון ברנר
מומלצים