שתף קטע נבחר

שר ההגנה האיראני בדמשק: "ערוכים לתגובה על כל תקיפה נגד סוריה"

בראיון ל"אל מיאדין", המזוהה עם חיזבאללה, אמר השר שביקר בדמשק כי "ממשלת סוריה ובנות בריתה מוכנות להגיב לכל תקיפה". הוא אמר כי סוריה ביקשה מכמה מדינות לסייע לה, בהן איראן. על ההסכם בין שתי המדינות אמר: "סללנו את הדרך להקמתן מחדש של התעשיות הביטחוניות הסוריות"

 

 

 

בשאר אסד עם אמיר חתאמי  (צילום: AP)
אמיר חתאמי, שר ההגנה של איראן, עם נשיא סוריה בשאר אסד (צילום: AP)
איום גלוי על ישראל: שר ההגנה האיראני, אמיר חתאמי, אמר היום (ב') כי "ציר ההתנגדות מוכן וערוך תמיד להגיב על כל תקיפה נגד סוריה. נוכחות הכוחות האיראניים בסוריה היא על פי בקשה מדמשק, ואין לשום מדינה שלישית זכות להביע דעה על הנוכחות הזו". חתאמי התייחס גם לאיום על איראן מצד ישראל: "לפי היכרותי את יכולות איראן, לדעתי איומי נתניהו בתקיפת איראן רחוקות מהמציאות".

 

 בראיון ל"אל מיאדין", המזוהה עם חיזבאללה, אמר השר האיראני: "ממשלת סוריה לא תאפשר לאף אחד לתקוף אותה מבלי שתהיה לכך תגובה, לממשלת סוריה שמורה הזכות להגיב לכל תקיפה שתהיה, כפי שהיה בהתקפות בעבר. ממשלת סוריה ובנות בריתה מוכנות להגיב לכל תקיפה. יחסי איראן-סוריה מעולם לא היו כל כך קרובים וחבריים, וגם שיתוף הפעולה חזק מתמיד". לגבי היחסים של איראן עם רוסיה אמר חתאמי: "היה לנו שיתוף פעולה טוב עם רוסיה בעבר, אבל עכשיו זה רק משתפר". 

 

על ההסכם שחתמה איראן עם סוריה, אמר השר חתאמי: "חתמנו הסכם עם סוריה, הסעיף החשוב ביותר בו הוא בנייה מחדש של הכוחות הצבאיים במדינה. באמצעות הסכם זה, סללנו את הדרך להקמתן מחדש של התעשיות הביטחוניות הסוריות. המלחמה העולמית נגד סוריה עוד לא הסתיימה".

 

הוא סיפר על הפגישה שלו עם הנשיא הסורי, בשאר אסד: "הפגישה שלנו הייתה טובה מאוד, ואנו רואים שיש לו מוטיבציה גבוהה. אסד מדבר בעוז ובנחישות, והוא הוביל את הצבא באופן מופתי". הוא הוסיף כי סוריה ביקשה מכמה מדינות לעזור לה, כמו איראן ורוסיה. "מדינות מסוימות נכנסו לסוריה ללא בקשה, במטרה לחבל במצב הביטחוני באזור. עליהן לסגת מיד, מי שנכנס למדינה אחרת ללא בקשה מאותה מדינה נחשב תוקף וכובש. חיזבאללה בלבנון הוא כוח בעל השפעה וחשיבות גבוהה מאוד במאבק נגד הטרור בסוריה לצד איראן ורוסיה. חיזבאללה נמצא בסוריה מתוקף בקשה מממשלת סוריה ובתיאום איתה. חיזבאללה הוא כוח מאוגד ועצמאי ובעל יכולות, אשר היה לו השפעה חיובית על שמירת הביטחון בסוריה ועלינו להודות להם על מאמציהם".

 

לי עבדאללה איוב עם אמיר חתאמי  (צילום: AFP)
חתאמי עם שר ההגנה הסורי, עלי עבדאללה איוב(צילום: AFP)

בשאר אסד עם אמיר חתאמי  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

שר ההגנה האיראני אמיר חתאמי איראן ביקור ב סוריה דמשק ()
על שימוש בנשק כימי, אמר שר ההגנה האיראני: "אין שום מדינה בעולם שתעשה שימוש בנשק כימי בזמן שהיא מנצחת. ניצחון בסוריה נועד למען העמקת השלום והיציבות באזור סוריה".

 

"איראן שואפת שמדינות האזור יחיו בשלום"

חתאמי התייחס ליכולות הצבאיות של ארצו: "בידינו מטוס קרב בעל יכולות ומערכות שפותחו בתעשייה של משרד ההגנה והאוניברסיטאות באיראן. איראן שואפת שמדינות האזור יחיו בביטחון ובשלום. איראן מגינה על זכות העם הפלסטיני והתימני. היא תומכת בעם התימני מבחינה מדינית, אך לצערנו היא אינה מסוגלת להעניק סיוע צבאי מפני שתימן נתונה תחת מצור חמור".

 

שר ההגנה של איראן אמיר חתאמי עם נשיא איראן חסן רוחאני (צילום: EPA)
חתאמי עם נשיא איראן, חסן רוחאני(צילום: EPA)

על הסנקציות האמריקניות אמר חתאמי: "סוגיית החרם עלינו אינה דבר חדש עבורנו. זהו עושק שארה"ב מבצעת מאז המהפכה. ארה"ב הטילה סנקציות על העם האיראני, על זכויותיו הטבעיות והמשפטיות. יש לנו כוח רצון להתמודד עם הסנקציות האלה ואנו פועלים להכשילן. העם האיראני יודע מי האויבים שלו ומי החברים שלו. אנו מגינים על האינטרסים של ארצנו ונעשה זאת בכוח".

 

 

אנשי חיזבאללה בסוריה. קיבלו שבחים מחתאמי (צילום: AP) (צילום: AP)
אנשי חיזבאללה בסוריה. קיבלו שבחים מחתאמי(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

היום פורסם ב-ynet כי משרד הביטחון ותעש מערכות חתמו על עסקת פיתוח והצטיידות בחימוש רקטי מתקדם. היקף הרכש נאמד במאות מיליוני שקלים. הרקטות המדויקות שצה"ל רוכש הן ממגוון סוגים, חלקם מסווגים, לטווחי ירי שבין 30 ל-150 קילומטרים. בין הרקטות שמשרד הביטחון רוכש לצבא במסגרת עסקה זו: הרומח, בגרסה משופרת, לאחר שזו כבר נכנסה לחיל התותחנים בשנים האחרונות.

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר כי "התוכנית להקמת מערך הטילים והרקטות המדויקות נמצאת בתנופת עשייה. חלקה כבר בייצור וחלקה בהשלמות מחקר ופיתוח. אנחנו רוכשים ומפתחים מערכות אש מדויקת, שייאפשרו למקד ולהעצים את מערך התקיפה של צה"ל ולכסות בתוך כמה שנים כל נקודה באזור, בטווחים קצרים ורחוקים".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף ביום שישי האחרון במהלך ביקורו בליטא את החלטת האיחוד האירופי להעביר 18 מיליון אירו לאיראן. במסיבת עיתונאים משותפת עם מנהיגי המדינות הבלטיות אמר נתניהו: "זה כמו כדור רעל לעם האיראני ולניסיון לבלום את התוקפנות של איראן באזור ואת הטרור שלה מחוץ לאזור".

 

עוד אמר נתניהו, כי "מתן כספים למשטר הזה, בזמן הזה, זו טעות גדולה ויש לעצור זאת. לאן ילך כל הכסף הנוסף? הם לא ינצלו אותו לטובת פתרון בעיית המים של איראן, הוא לא יסייע לנהגי המשאיות האיראניים. הוא ילך לטילים ולמשמרות המהפכה באיראן, בסוריה ובמקומות אחרים במזרח התיכון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שרי ההגנה של סוריה ואיראן, היום בדמשק
צילום: AFP
מומלצים