שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אחרי החגים המושחתים: 5 מתכוני בריאות
    שנהיה בריאים: ארוחות החג המוגזמות של חודש ספטמבר עוררו בכם את החשק לאוכל בריאות? קבלו מתכונים לשייק, מוזלי וסלט. ויש גם מתכון לשווארמה ביתית

    כך תכינו סושי מפורק וטבעוני בבית

    כך תכינו סושי מפורק וטבעוני בבית

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    טורטייה מקסיקנית במילוי שווארמה פרגית, אבוקדו וקקטוס כבוש

    המצרכים:

    לשווארמה -

    150 גר' פרגית, חתוכה לרצועות דקות

    1/2 כפית כמון

    1/2 כפית אבקת קארי

    1/2 כפית כורכום

     

    לטחינה -

    2 כפות טחינה גולמית

    קורט מלח

    מעט מי קרח

    1/2 כפית לימון סחוט

     

    לטורטייה -

    2 טורטיות מקמח מלא בקוטר 25

    1 כף נפוליטוס (קקטוס כבוש) - להשיג בחנויות הטבע המתמחות

    1/2 אבוקדו, פרוס לפרוסות

    1/2 עגבנייה קצוצה

    חופן בצל סגול פרוס

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את השווארמה - מערבבים בקערה את הפרגית עם התבלינים, וצורבים במחבת מחוממת עם שמן זית מכל הצדדים (שימו לב: נתחי הפרגית צריכים להיצרב ולספוג היטב את התבלינים, הזהרו רק שהם לא יישרפו).
    2. מכינים את הטחינה - מערבבים היטב את כל החומרים, עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
    3. מחממים מחבת רחבה נוספת, וקולים בה את הטורטיות משני הצדדים במשך מספר דקות עד לריכוך.
    4. מניחים את הטורטייה בצלחת, ומסדרים במרכז את פרוסות האבוקדו, העגבנייה והבצל.
    5. מניחים מעל את השווארמה ואת הנפוליטוס, מזלפים טחינה מעל ומגלגלים את הטורטייה.
    6. מקפלים מעט משני צידי הטורטייה כדי למנוע "בריחה" של חומרי הגלם, ומגלגלים.
    7. מחזירים למחבת הרחבה, וצורבים במשך 30 שניות מכל צד.

     

    בול פליאו עם סלמון מעושן ואבוקדו

    המצרכים:

    לתערובת הסלט -

    חופן כרוב לבן

    חופן כרוב סגול

    1/2 גזר, חתוך בפומפייה

    1/2 עגבנייה, חתוכה לקוביות

    חופן חסה אייסברג, קרועה ביד

    1 כף זיתי קלמטה מגולענים (או כל סוג אחר שאוהבים)

    שמן זית

    מלח

    מיץ לימון סחוט

     

    תוספות -

    1 ביצה קשה

    50 גר' סלמון מעושן (עדיף עישון קר, אם אין אפשר גם בעישון חם)

    1/2 אבוקדו פרוס

    1 כפית בצל ירוק קצוץ

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה מערבבים את כל הירקות יחד ומתבלים עם שמן, לימון ומלח לפי הטעם האישי.
    2. פורסים את הביצה בפורס או עם סכין ומסדרים מעל, לצד פרוסות האבוקדו והסלמון.
    3. מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים מיד.

      

    שייק סברס ואננס

    המצרכים:

    1 שקית אבקת סברס

    1 תות, לא גבעולים

    חופן קוביות אננס (ניתן להשתמש גם בקפוא אם אין טרי)

    1/3 כוס חלב קוקוס

    1 כפית ממתיק אגבה

    1 כוס קוביות קרח

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
      

    אופן ההכנה:

    מניחים את כל המרכיבים בבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד.

     

    אייס גוז'י ברי עם גזר ותפוז

    המצרכים:

    100 מ''ל מיץ תפוזים סחוט

    100 מ''ל מיץ גזר

    1 כף גוז'י ברי

    5 עלי נענע

    1/2 1 כף ממתיק אגבה (אפשר להוסיף לפי הטעם)

    2 כוסות קרח

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    אופן ההכנה:

    מניחים את כל המרכיבים בבלנדר, וטוחנים עד לקבלדת מרקם אחיד.

     

    בול מוזלי סברס

    המצרכים:

    2 גביעי יוגורט בקר או צאן (300 גר')

    1 כפית אבקת סברס

    3 כפות תערובת גרנולה

    1/2 תפוח, חתוך לקוביות

    1 שזיף או נקטרינה, חתוכים לקוביות

    1/4 תפוז, חתוך לקוביות

    1/2 בננה, חתוכה לפרוסות

    1/2 כפית גוז'י ברי

     

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים היטב את היוגורט עם אבקת הסברס עד לקבלת גוון ורוד אחיד, ומסדרים בקערה.
    2. מניחים מעל בצד אחד את הגרנולה, וליד את סלט הפירות. מפזרים מעל גוז'י ברי ומגישים.

     

    גיוון:

    • אפשר להוסיף מעל ממתיק סילאן, דבש או אגבה
    • ניתן לפזר מעט פולי קקאו לפני ההגשה

     

    המתכונים באדיבות רשת "קפה לואיז"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אנטולי מיכאלו
    חוזרים לשגרה: מתכוני בריאות
    צילום: אנטולי מיכאלו
    מומלצים