שתף קטע נבחר

"מכאן לא יזרקו אותנו": נחנכה בריכה ראשונה ברהט

אחרי מקרים רבים בהם בדואים לא הורשו להיכנס לבריכות ביישובים יהודים, נחנך היום ברהט קאנטרי קלאב עם בריכה. "כשרצינו להיכנס לבריכה אמרו לנו 'מצטערים, לא מכניסים ערבים, זה רק לתושבי המקום'". עיריית רהט הודיעה שהבריכה תהיה פתוחה גם ליהודים

 

 

 

בלי גילויי גזענות שבהם נתקלו ביישובים היהודיים וממש קרוב לבית: ברהט חנכו היום (ד') את הקאנטרי קלאב ובו בריכת שחייה חצי אולימפית ומקורה, הראשונה במגזר הבדואי בדרום. הקאנטרי צפוי להיפתח סופית ב-20 בספטמבר, בכפוף למתן רישיון עסק שטרם התקבל. בריכת השחייה תופעל בהפרדה מלאה, ארבעה ימים לגברים ושלושה לנשים.

 

חנוכת הקאנטרי ובריכת השחייה מגיעה על רקע שורה של מקרים בהם אזרחים בדואים נתקלו באפליה בכניסה לבריכות ביישובים יהודים, בין השאר באופקים, קריית גת, ירוחם ובמקומות נוספים בדרום. בעיריית רהט ציינו היום כי שירותי הקאנטרי יהיו פתוחים גם לתושבים היהודים באזור.

 

איסמאן אבו סוויס אמרה על פתיחת הבריכה: "כולנו שמחים וצמאים לפרויקט כזה, הוא הראשון מסוגו בדרום ששייך למגזר הבדואי. סוף סוף יהיה לנו מקום משלנו לשחות בו. סוף סוף נהיה חופשיים ולא יזרקו אותנו מכל בריכה אחרת, ויאמרו שזה 'רק לתושבי המקום'. עכשיו אנחנו תושבי המקום, עכשיו אנחנו נהנים. אני אימא לחמישה ילדים שכל הזמן מתלוננים שהבריכות הכי קרובות אלינו הן במרחק שעה נסיעה וצריך לשלם 100 שקל לכל ילד, וזה המון. כשרצינו להיכנס אמרו לנו 'מצטערים, לא מכניסים ערבים'. אנחנו לא תושבי מבועים, קריית גת, באר שבע, לצערנו היינו צריכים לחזור הביתה".

 

פתיחת בריכה חדשה ברהט (צילום: חיים הורנשטיין)
הבריכה שנחנכה ברהט. "אנשים חיכו ליום הזה"(צילום: חיים הורנשטיין)

פתיחת בריכה חדשה ברהט (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

פתיחת בריכה חדשה ברהט (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)
תושב רהט, סמי אלקירנאווי: "זה כבוד גדול לכל תושבי רהט והנגב, יהודים וערבים. זה החלום שלנו, של הילדים, של כל אדם שגר ברהט. ראינו  את ההתנהגות של האנשים מבחוץ, השכנים שלנו. היו כמה מקרים אבל זה לא כל היהודים. אנחנו שכנים, אני לא רואה בזה גזענות. עכשיו יש לנו בריכה פה וכל מי שלא הכניס אותנו שם - נזמין אותו להיכנס אלינו. זו הבריכה שלו גם".

 

קאסם אלשאפי אמר: "זה הישג מדהים למגזר כולו, במיוחד כשתושבים כאן לא מצליחים להגיע למקום כזה במגזר היהודי. פה יש הזדמנות לקבל את השירות בתוך העיר, ובלי תחושות של לא להיות רצוי. המקום הוא לא רק לתושבי רהט והאופציה פתוחה לכולם, אבל עם עדיפות לתושבי רהט והאזור. המגזר חיכה להזדמנות הזו, שבה יהיו אנשים מהמגזר שיעבדו כאן, ידברו את השפה הערבית וינגישו את המקום הזה לנוחיות התושבים".

 

פתיחת בריכה חדשה ברהט (צילום: חיים הורנשטיין)
השרים אליצור וגלנט בפתיחת הבריכה ברהט(צילום: חיים הורנשטיין)

הוא מספר על מקרה גזענות שבו נתקל חבר שלו, שניסה להיכנס עם אשתו לבריכה ביישוב יהודי: "מה שקרה היה כתוצאה מגזענות. חבר טוב שלי אמר שמה שמנע מהם להכניס אותו היה שאשתו הייתה עם מטפחת. זה היה אירוע מקומם. מדובר באדם משכיל עם תואר של דוקטור. זו תחושה קשה שהקהילה שאתה עובד איתה, אנשים שאתה במגע יומיומי איתם, חלק מהם לא רוצים אותך באותה בריכה. זו תחושה של ניכור מהחברה עצמה. זה מראה על מגמה, על עלייה בגזענות שאנחנו רואים בשנים האחרונות. וזה רק הולך ומחריף".

 

נג'יב אלקירנאווי אמר על פתיחת הבריכה: "בשביל הרבה אנשים זה יום חג. אנשים חיכו ליום הזה, לרגע הזה, הרבה מאוד שנים. כשאנחנו חשבנו ללכת לבריכה באזור, תמיד שאלנו את עצמנו האם נתקבל בברכה? האם יקבלו אותנו? האם נוכל להכניס את הבנים? באופן אישי לא נתקלתי במקרה שבו סירבו להכניס אותי לבריכה, אבל יש לי חבר קרוב שנתקל בזה וזו הרגשה לא נוחה. אני מצפה שגם יהודים יקבלו פה את הכבוד, כפי שאני מצפה לו מכל מקום אחר. הבריכה כאן היא בריכה ציבורית לכל בנאדם ולא משנה מיהו, יהודי, ערבי או נוצרי".

 

בטקס הפתיחה נכחו שר השיכון והבינוי ח"כ יואב גלנט ושר החקלאות ח"כ אורי אריאל. ראש העיר רהט, טלאל אלקירנאווי, המנהל בימים אלה קמפיין בחירות, נשא נאום ארוך וציין כי הבריכה תביא סוף לגזענות וציין כי הוא אף ילמד לשחות בעצמו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
הבריכה החדשה ברהט
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים