שתף קטע נבחר

טראמפ נגד סין: "מפעילה לחץ כבד על צ' קוריאה בשל מלחמת הסחר"

בהודעה שיצאה מהבית הלבן נכתב כי סין מפעילה לחץ כבד על פיונגיאנג ומעבירה לה סחורות רבות - "וזה לא עוזר למצב!". למרות ביטול הביקור של מזכיר המדינה האמריקני בצפון קוריאה, שיבח הנשיא טראמפ את יחסיו עם הרודן קים: "יחסים חמים מאוד"

 

 

כמה ימים לאחר שביטל את ביקורו של מזכיר המדינה מייק פומפאו בצפון קוריאה, שיבח הלילה (יום ה') נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ את יחסיו עם הרודן קים ג'ונג און, והטיל חלק מהאחריות לחוסר ההתקדמות בשיחות עם משטרו על סין, שלדבריו מפעילה "לחץ כבד" על פיונגיאנג בגלל מלחמת הסחר בין וושינגטון לבייג'ינג.

 

בהודעה מטעם הבית הלבן, שאותה טראמפ צייץ בחשבון הטוויטר שלו, נכתב כי "טראמפ מאמין כי צפון קוריאה נמצאת תחת לחץ כבד ביותר מצד סין, בגלל חילוקי הדעות החמורים עם הממשלה הסינית".

 

בהודעה נטען: "אנו יודעים שסין מספקת לצפון קוריאה סיוע משמעותי, שכולל דלק, דשנים וסחורות מגוונות אחרות. זה לא עוזר!". כאמור, טראמפ שיבח את יחסיו עם הרודן קים ג'ונג און, ובהודעה נכתב כי היחסים בין המנהיגים "טובים וחמים מאוד".

 

"סין מפעילה לחץ כבד על צפון קוריאה". טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"סין מפעילה לחץ כבד על צפון קוריאה". טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג(צילום: רויטרס)
 

משחקי מלחמה (צילום: AP, South Korea Defense Ministry)
טראמפ: "אין סיבה בשלב זה להשקיע כסף רב על משחקי המלחמה עם דרום קוריאה"(צילום: AP, South Korea Defense Ministry)
 

ההודעה התייחסה גם לשאלת חידוש התמרונים הצבאיים המשותפים בין ארה"ב לדרום קוריאה. "אין שום סיבה בשלב זה להשקיע סכומי כסף גדולים על משחקי המלחמה בין דרום קוריאה לארה"ב", נמסר. "מלבד זאת, טראמפ יכול לחדש באופן מידי את התמרונים עם דרום קוריאה ויפן, אם יבחר בכך. אם יעשה כן, הם יהיו גדולים יותר מאי פעם".

 

למרות המתקפה ששיגר טראמפ לעבר סין, בהודעה שצייץ בטוויטר נכתב כי מחלוקות הסחר בין וושינגטון לבייג'ינג "ייפתרו עם הזמן על ידי הנשיא טראמפ והנשיא הנהדר של סין, שי ג'ינפינג. היחסים שלהם נותרו חזקים מאוד".

 

הודעת הבית הלבן מגיעה ברקע רמיזתו של מזכיר ההגנה ג'יימס מאטיס בנוגע לאפשרות חידוש התמרונים הצבאיים המשותפים. אתמול אמר מאטיס כי לא התקבלה החלטה להשהות אף תרגיל צבאי עתידי עם דרום קוריאה.

 

טראמפ הפתיע רבים במערכת הביטחון האמריקנית כשהודיע, לאחר הפסגה שקיים בסינגפור עם קים ג'ונג און, על השהיית התמרונים המשותפים שתוכננו הקיץ עם דרום קוריאה.

 

טראמפ, כאמור, ביטל בסוף השבוע האחרון את ביקורו של מזכיר המדינה פומפאו בצפון קוריאה, בעקבות "מכתב תקיף" שקיבל מפקיד בכיר בפיונגיאנג. כך לפי דיווח ב"וושינגטון פוסט". שני בכירים בממשל האמריקני אמרו כי המכתב הגיע ביום שישי מקים יונג-צ'ול, מי שהוביל את סבב השיחות הקודם עם פומפאו.

מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו אחרי ביקור ב צפון קוריאה (צילום: רויטרס)
ביקורו בצפון קוריאה בוטל. מזכיר המדינה מייק פומפאו(צילום: רויטרס)
 

קים ג'ונג און ודונלד טראמפ ()
"היחסים טובים וחמים מאוד". טראמפ וקים בפסגת סינגפור
 

הוושינגטון פוסט לא דיווח מה תוכנו של המכתב, אך ברשת CNN דווח, מפי שלושה גורמים המעורים בנושא, כי המכתב הזהיר שהשיחות לפירוק חצי האי הקוריאני מנשק גרעיני "נמצאות בסיכון ועשויות להיכשל". הגורמים אמרו כי המכתב הביע את תחושת המשטר בפיונגיאנג שהשיחות לא יכולות להתקדם מכיוון שארה"ב "עדיין לא מוכנה לנקוט בצעדים לקראת חתימה על הסכם שלום".

 

בציוץ בחשבון הטוויטר שלו ביום שישי כתב טראמפ כי "המשא ומתן בנוגע לפירוז צפון קוריאה מנשק גרעיני לא מתקדם כפי שהייתי רוצה".

 

בשבוע שעבר מסרה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית של האו"ם (סבא"א) כי לא מצאה שום רמזים או הוכחות לכך שצפון קוריאה הפסיקה את פעילותה הגרעינית. בכך, הסוכנות הוסיפה שמן למדורת הספקות בנוגע לאמינותו של קים בנוגע לכוונתו להיפרד מארסנל הנשק הגרעיני.

 

"ההמשכיות והפיתוח המתמיד של תוכנית הגרעין של צפון קוריאה, יחד עם ההצהרות שלה - הם מקור לדאגה גדולה", נכתב בדו"ח שפרסמה הסוכנות. הדו"ח צפוי לעמוד במוקד הדיון בישיבת מנהלי הסוכנות בחודש הבא.

 

בתחילת השבוע שעבר התייחס טראמפ בריאיון ליחסי ארה"ב-צפון קוריאה, וציין כי "רוב הסיכויים" שייפגש שוב עם קים. טראמפ אמר כי הוא מאמין שקים נקט צעדים לקראת פירוק מנשק גרעיני, על אף הספק שרבים מטילים באמינותו.

 

השניים נפגשו לראשונה בפסגה היסטורית בסינגפור ביוני האחרון. במהלך הפסגה הם חתמו על מזכר הבנות, שכלל את הבטחה כללית של צפון קוריאה לפעול לקראת התפרקות מגרעין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
טראמפ וקים ג'ונג און
צילום: AP
מומלצים