שתף קטע נבחר

רן ארז: "היום בשביל להיות מורה מספיקה תעודת לידה"

לקראת פתיחת שנת הלימודים אומר יו"ר ארגון המורים, רן ארז, כי למרות ההכרזה על סכסוך עבודה שנת הלימודים תיפתח כסדרה. "אם לא נגיע לפתרון יש גם את אחרי החגים". על מצב ההוראה אמר ארז: "50 אחוז מהמורים החדשים נוטשים את המערכת תוך ארבע שנים"

   

 

לאחר ההכרזה על סכסוך העבודה ושלושה ימים לפני תחילת שנת הלימודים, מבהיר היום (ה') רן ארז, יו"ר ארגון המורים, כי שנת הלימודים תיפתח כסדרה. "אנחנו נענינו לפניית מנכ"ל משרד החינוך לפתוח את שנת הלימודים ב-2.9 בצורה סדירה", אמר הבוקר ארז לאולפן ynet, אך הוסיף כי "לא נפתרו כל הבעיות. אנחנו לא נשבית אבל נמשיך לדבר עם מנכ"ל משרד החינוך במטרה להגיע לפיתרון". עם זאת, ארז רומז כי אם דרישותיו לא ייענו, הוא עלול להחריף את המאבק. "אם לא נגיע לפתרון יש גם את אחרי החגים", אמר ארז.

 

ארז הסביר מה הסיבה שבגללה הוכרז סכסוך העבודה: "בדר"כ הסכם קיבוצי דן בדברים חדשים. הנושא של בתי הספר המוכרים והלא רשמיים שצריכים להיות ברפורמה 'עוז לתמורה' נסגר כבר ב-2011. לצערי הרב המדינה לא מבצעת את זה. הם לא מבצעים את מה שסיכמנו ב-2011, אז צריך לדבר על זה מחדש בהסכם של 2018? זה לא ייתכן, ולכן אם הם לא יבצעו את ההסכם אנחנו ננקוט בכל האמצעים". לדבריו, יישום ההסכם במסגרות הללו לא עלה לדיון במסגרת המו"מ על חידוש הסכם השכר בחודש מרץ.

 

ארז. "המדינה לא מבצעת את מה שסיכמנו ב-2011" ()
ארז. "המדינה לא מבצעת את מה שסיכמנו ב-2011"

בשבועות האחרונים, לקראת פתיחת שנת הלימודים, מנהלים בבתי הספר ברחבי הארץ התריעו שוב על מחסור חמור במורים מתאימים במוסדות החינוך. "לפני שש שנים, הציון הפסיכומטרי הממוצע של המורים היה 550 נקודות, היום הממוצע הוא 513 נקודות", אומר ארז. "כדי שבכל כיתה יהיה מורה מקבלים גם כאלה שאולי יש להם רק תעודת לידה". לדבריו, "50 אחוז מהמורים החדשים נוטשים את המערכת תוך ארבע שנים".

 

על הצפיפות בכיתות אמר ארז: "כדי לתת טיפול טוב לילד אתה צריך מקום, אווירה ושקט. היום אין לך איפה לשבת ולדבר עם התלמיד, ולפתור לו בעיות. הכיתה היא של 40-30  תלמידים, וכאשר יש לך 45 דקות שיעור, יש לך למעשה דקה לתלמיד בשיעור. מתי אתה יכול לתת לו טיפול פרטני, טיפול אישי? אנחנו נאבקים יחד עם המורים על הצפיפות בכיתות, על תנאי התלמידים בכיתות. הלכנו יחד לבג"צ, ואנחנו נאבקים יחד עם ההורים גם על תשלומים שתלמידים חייבים לשלם על מנת לקבל את מה שמגיע להם, כי מדובר בחוק חינוך חובה חינם".

 

עוז בלי תמורה

בחודש מרץ חתם ארגון המורים על הסכם השכר המעודכן של 'עוז לתמורה', במסגרתו התחייב הארגון ל"שקט תעשייתי" עד פברואר 2022. במסגרת הסכם השכר, שעלותו נאמדת בכ-600 מיליון שקלים, יזכו המורים והמנהלים לתוספות שכר. בנוסף, שכר המורה המתחיל יעלה אף הוא. כמו כן, שכר המורים הוותיקים יועלה ב-800 שקלים בחודש והם יקבלו מענק חד-פעמי בסך 1,000 שקלים. כמו כן, יוקצו 12 מיליון שקלים לקרנות ההלוואות, המצוקה וימי המחלה של המורים. עם זאת, המתנגדים להסכם טוענים כי שכר המורה המתחיל אומנם עלה, אך אחוז תוספת השכר השנתית נפגע.

 

ארגון המורים הכריז על סכסוך העבודה על רקע טענות לאי יישום הסכם 'עוז לתמורה' בחטיבות העליונות, בחינוך המיוחד, במסגרות לנוער בסיכון ובבתי הספר הכנסייתיים. ארז טוען כי על אף הבטחות ליישום מלא של ההסכם עוד בשנת 2011 שבה ההסכם נחתם לראשונה – בפועל הסכם השכר אינו מיושם במסגרות הללו. מאז ההכרזה על סכסוך העבודה התקיימו מגעים בין ארגון המורים, משרד החינוך ומשרד האוצר, וכאמור בשלב זה אין כוונה להשבית את הלימודים. עם זאת, ארז אומר כי ככל הנראה כן יתקיימו עיצומים נקודתיים במספר מצומצם של מוקדים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים