שתף קטע נבחר

מצאו את ההבדלים: בורדינג לישראל מול בורדינג ללונדון

אסף רוזן חזר מחופשה משפחתית ביוון כשהבחין בשני תורים מקבילים בשדה התעופה, תורים שמספרים סיפור עגום עלינו הישראלים. למה בעצם זה צריך להיות ככה?

 

ההודעה על תחילת הבורדינג בשדה התעופה באי היווני זקינתוס נתנה את האות להתנפלות. עשרות צעירים – וגם כמה מבוגרים – נדחפו לכיוון השער, נדחסים, מנסים להתקדם עוד מטר, כולאים עצמם בתוך דבוקה צפופה. המטרה: לעלות למטוס שייקח אותם בחזרה לישראל. מטרים ספורים מהם, בשער הסמוך, בשקט ובסדר מופתי ומעורר קנאה, עמדו בתור נוסעים בדרך לטיסה ללונדון. השאלה: למה זה צריך להיות ככה?

 

קיץ 2018: היעדים החדשים שלכם ביוון

 

המבוכה נמשכה גם בתוך המטוס. מחיאות כפיים סוערות לאחר ההמראה (ולאחר מכן בנחיתה), שירה קולנית של "איזה כיף היה בזקי, זקי-זקי-זקי..." בלחן של "הבית של פיסטוק" וזינוק המוני מהמושבים רגע אחרי שהמטוס נוחת, תוך כדי פתיחה מסוכנת של תאי האחסון העליונים. "Sit down!", צעקה הדיילת ברמקול. כמה מביך.

בורדינג לישראל בשדה התעופה בזקינתוס (צילום: אסף רוזן)
בורדינג לישראל בשדה התעופה בזקינתוס(צילום: אסף רוזן)

בורדינג בשדה התעופה בזקינתוס (צילום: אסף רוזן)
התור הישראלי(צילום: אסף רוזן)

בורדינג בשדה התעופה בזקינתוס (צילום: אסף רוזן)
התור האנגלי(צילום: אסף רוזן)
 

המטוס נסע לאט אל עבר החנייה בנתב"ג, והתור הצפוף מהבורדינג שחזר את עצמו. מה בוער להם? נשארנו במושבים ונתנו לכולם לרדת לפנינו. לאחר מכן צעדנו בנחת לעבר האוטובוס העמוס, כל הנדחפים ממקודם חיכו לנו עכשיו.

 

הגענו פחות או יותר יחד, כל נוסעי הטיסה, אל מסוע המזוודות. מי שנדחף בבורדינג או בירידה מהמטוס לא הרוויח דבר. עייפים, לקחנו את המזוודות ונסענו הביתה. ברוכים הבאים לישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף רוזן
התור הישראלי לצד התור האנגלי
צילום: אסף רוזן
מומלצים