שתף קטע נבחר

עתיד החינוך בסימן שאלה: יש כיתה אין מורה

מקצוע ההוראה הוא אחד מהחשובים ביותר, הוא זה שמלווה ילדים מהגיל הרך ועד לגיל צבא ומסייע להם להתוות את מסלול חייהם, אז מדוע אין משאבים לגיוס עוד מורים ולפיתוח של כיתות לימוד חדשות ומה יקרה ביום שבו לא יהיו מספיק מורים? פאנל מיוחד באולפן לרגל תחילת שנת הלימודים

בשיתוף ארגון המורים

 

  

ספטמבר הוא חודש של התחלות רבות במדינה שלנו, שנה עברית חדשה, חגים ומועדים לשמחה וגם פתיחה של שנת לימודים חדשה עם מיליוני תלמידים חדשים וותיקים, כאלו נרגשים שעומדים בפני פרק חדש בחייהם וכאלו שאוטוטו מסיימים אחד. ובכל שנה בכל כיתה נמצאים המורים, גם הם חדשים או ותיקים, ממשיכים עם כיתה משנה שעברה או מקבלים תלמידים חדשים, אך נדמה שמעולם לא נשאלת השאלה האם יכול להיווצר מצב שיום אחד לא יהיו מספיק מורים לכל התלמידים בכל הכיתות?

 

לרגל פתיחת שנת הלימודים, במסגרת שיתוף פעולה של ynet עם ארגון המורים, נערך פאנל מיוחד באולפן ynet בהשתתפות מנכ"לית משרד החינוך לשעבר, דלית שטאובר, ד"ר אמנון אלדר, מנכ"ל רשת אמי"ת, שיר גוטליב, מחנכת כיתות א' ו-ב', ויהודית ביטון, מנהלת מקיף ד' באשדוד ואחת מנשות החינוך המשפיעות במדינה.

 

רבות דובר בשנים האחרונות על המחסור במורים למדעים, וממש לאחרונה על המחסור במורים להוראת השפה האנגלית - מדוע זה קורה, למה אין עוד מורים, האם זה עניין של שכר או יחס כלפי המורים, אולי האלימות הפושה בבתי הספר, ואולי זה בכלל עניין של משאבים שאין מספיק כדי להעניק סביבה תומכת ללימודים עם כיתות מתקדמות, הכשרות נוספות והשקעה במורים? מה הרפורמה שיכולה לעשות את השינוי ומתי יחזור הכבוד לאחד המקצועות החשובים ביותר? צפו בדיון באולפן. 

  

בשיתוף ארגון המורים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סליחה, איפה המורה?
צילום: shutterstock
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים