שתף קטע נבחר

פיצה ללא גלוטן: כשהכרובית עושה מהפך

פיצה לא חייבת להיות מורכבת מבצק ועליו רוטב עגבניות וגבינה, אפשר גם אחרת ואפילו ללא גלוטן ודל בפחמימות וכך ליהנות מכל העולמות - שר פיטנס עם מתכון לפיצה כרובית מזינה ודלת קלוריות

בשיתוף Foody

 

 

פיצת כרובית

המרכיבים (ל-6 מנות):

לרוטב:

1 כף שמן זית

1 כף עלי אורגנו טרי

1 שן שום, קלופה וכתושה

3 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

1/2 כפית סוכר

מעט צ'ילי חריף

 

לבצק כרובית:

1 ראש כרובית, בינוני

2 ביצים

150 גר' גבינה צהובה לייט

1/2 כפית מלח

 

תוספות (ניתן לשנות לפי טעם אישי):

5 פטריות טריות

1/2 פלפל ירוק

1/2 בצל סגול

4 עגבניות שרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  2. מכינים רוטב עגבניות: מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את הסוכר, הצ'ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
  5. מכינים בצק: מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
  6. מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים.
  7. מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
  8. מוסיפים לכרובית את שאר המצרכים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה והתערובת אינה מתגבשת מספיק מוסיפים את הביצה הנוספת.
  9. משטחים את הבצק לגובה של פחות מסנטימטר על נייר אפייה.
  10. אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
  11. מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים טמפטורה למקסימום אפשרי.
  12. מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות.
  13. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומוציאים.
  14. יש לתת לפיצה להתקרר כ-10 דקות על משטח מוגבה, רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ'ית.

 

ערך תזונתי למנה:

קלוריות: 165

שומן: 6 גר'

חלבון: 14.5 גר'

פחמימה: 13.4 גר'

 

 

בשיתוף Foody

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שר פיטנס - כהנת הכושר והבריאות של ישראל
ליהנות מכל העולמות - פיצה כרובית
מומלצים