שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איך מכינים שקשוקה וסלט טונה?
    ארבעה מתכונים פשוטים מהספר החדש של "רביבה וסיליה", שראה אור לרגל 30 שנה למסעדה

    צפו - ארז קומרובסקי מבקר את רביבה אפל בקונדיטוריה:

    צילום: ניצן דרור

    צילום: ניצן דרור

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    לפני 30 שנה פתחו רביבה אפל וסיליה רגב בית קפה ומאפייה בשכונה שקטה של רמת השרון. זמן קצר לאחר מכן נפרדו השתיים ורביבה אפל נשארה לנהל את המערכה. לפני עשור הוציאה אפל ספר שעסק כולו במתוקים, ובימים אלה, כחצי שנה לאחר פטירתה של אפל, יוצא לאור הספר השני של "רביבה וסיליה", ספר שהופק באופן עצמאי.

     

    בספר מוצג המקום במשך 24 שעות ביממה, וכך גם חלוקת המתכונים שבו: הוא מתחיל בחצות באופים המשכימים לאפיית הלילה, ממשיך דרך הקונדיטורים שבונים את ויטרינת הקינוחים, עובר בטבחים של סרוויס הצהרים והערב וכלה בעובדי הניקיון שסוגרים את המסעדות. בחרנו ארבעה מתכונים קלים ובסיסיים מתוכו, והם מובאים כאן לפניכם.

    רביבה אפל (צילום: דנה זונשיין)
    רביבה אפל ז"ל(צילום: דנה זונשיין)
     

    שקשוקה

    המצרכים:

    2 בצלים

    4 כפות שמן זית

    5 שיני שום

    5 פרוסות של פלפל ירוק חריף

    1 פלפל אדום

    1 כסף רסק עגבניות

    5 עגבניות בשלות

    פפריקה חריפה

    2 כוסות מים רותחים

    מלח, פלפל שחור

    מעט כמון

    ½ כפית סוכר

    5-4 ביצים

       (צילום: רוני כנעני)
    (צילום: רוני כנעני)
     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הבצלים לפרוסות, ומטגנים במחבת עם שמן זית עד שהם מזהיבים.
    2. פורסים את השום והפלפל החריף לפרוסות, ומוסיפים לבצלים.
    3. חותכים את הפלפל האדום לריבועים של 2*2 ס"מ, ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן.
    4. מוסיפים כף רסק עגבניות ו-5 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות.
    5. מוזגים פנימה 2 כוסות מים רותחים ומתבלים בפפריקה חריפה, מלח, פלפל שחור ומעט כמון.
    6. מכסים את המחבת, ונותנים לתערובת להתבשל על אש נמוכה כ-½ שעה. מועכים מידי פעם את העגבניות בכף עץ, ומוסיפים ½ כפית סוכר.
    7. בשלב הזה מוסיפים את הביצים, ומבשלים אותן עד שהחלמון מוכן (אם אוהבים).

     

    כרובית בטחינה

    המצרכים:

    1 ראש כרובית

    3 כפות טחינה

    מלח

    ½ לימון

    ¼ שן שום

    שמן חמניות או שמן קנולה

    ½ בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות 

    גרידת לימון

    1 כף פטרוזיליה קצוצה

       (צילום: רוני כנעני)
    (צילום: רוני כנעני)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הטחינה - מערבבים היטב 3 כפות טחינה עם ¼ כוס מים, מלח, שום ומיץ לימון.
    2. מטגנים את הכרובית - מפרידים את הכרובית לפרחים, ומטגנים במחבת עם שמן עמוק וחם.
    3. מערבבים את הכרובית המטוגנת עם הטחינה המוכנה.
    4. מוסיפים מעל את פרוסות הבצל, ומפזרים מעט פטרוזיליה וגרידת לימון.

     

    קציצות קינואה

    המצרכים:

    ⅓ כוס קינואה אדומה (לפני בישול)

    ⅓ כוס קינואה לבנה (לפני בישול)

    1 תפוח אדמה

    1 גזר

    1 בצל

    3 ביצים

    ½ כוס פירורי לחם

    ½ כוס קמח

    מלח, פלפל שחור

    שמן לטיגון

       (צילום: רוני כנעני)
    (צילום: רוני כנעני)

    אופן ההכנה: 

    1. מבשלים את הקינואה בסיר עם מים (כמו פסטה) עד שהיא מתרככת. מסננים.
    2. מגרדים את תפוח האדמה, את הבצל ואת הגזר בפומפייה וסוחטים היטב את הנוזלים.
    3. מערבבים את הירקות עם הקינואה ומוסיפים את הביצים, התבלינים, הקמח ופירורי הלחם.
    4. מערבבים יחד עד שהעיסה אחידה, ובידיים רטובות יוצרים קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק עד שהן מזהיבות.

     

    סלט ביצים`

    המצרכים (ל-3-2 מנות):

    6 ביצים

    כ-30 גבעולי עירית

    3 כפות מיונז

    ½ כפית חרדל גרגירים

    1 מלפפון חמוץ גדול

    גבעול שמיר (לא חובה)

    מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הביצים בסיר עם מים עד שהן מתקשות (כ-20 דקות). מקררים.
    2. מגרדים את הביצים הקשות בפומפייה גסה, חותכים את המלפפון החמוץ לקוביות קטנות וקוצצים את העירית והשמיר.
    3. מוסיפים לביצים את המיונז, החרדל, המלפפון החמוץ, העירית והשמיר ומלח לפי הטעם ומערבבים היטב.
    4. מומלץ להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר ולא מקורר.

       (צילום: רוני כנעני)
    (צילום: רוני כנעני)
     

    סלט טונה

    המצרכים (ל-3-2 מנות):

    250 גר' טונה בשמן (קופסא)

    2 כפות מיונז

    2 כפות צלפים

    צרור עירית

    מעט מיץ לימון

     

    אופן ההכנה: 

    1. מסננים את הטונה מהשמן, וחותכים את צלפים.
    2. מערבבים את הטונה עם המיונז והצלפים.
    3. קוצצים את העירית, ומוסיפים לתערובת.
    4. מתבלים במעט מיץ לימון סחוט טרי ומערבבים היטב.

     

    מיונז

    המצרכים:

    2 ביצים שלמות

    1 כפית חרדל

    1 כפית מיץ לימון

    מלח, פלפל

    ½ ליטר שמן חמניות

     

    אופן ההכנה: 

    1. מכניסים למג'מיקס את הביצים, הלימון, החרדל, הפלפל והמלח ומערבלים.
    2. תוך כדי פעולה מזלפים פנימה באיטיות את השמן, עד שהתערובת הופכת לבעלת מרקם אחיד.
    3. ניתן להעשיר את הטעם בשום, או בעשבי תיבול.

     

    הספר הופק באופן עצמאי וישווק במסעדות ובאתר האינטרנט של "רביבה וסיליה" במחיר של 168 שקלים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים