שתף קטע נבחר

רק (לא) בישראל: המוצרים שגוגל לא מביאה לארץ

מהסייעת האישית של גוגל, דרך גוגל הום ועד ליוטיוב לילדים: למה אנחנו לא נהנים משורה ארוכה של שירותים ומוצרים של ענקית הטכנולוגיה?

ישראלים רגילים להרגיש קצת מקופחים בכל הקשור לטכנולוגיה: אף שאנחנו אוהבים לכנות את עצמנו "אומת הסטארט-אפ", חברות הטכנולוגיה הרב-לאומיות אינן ממהרות להשיק כאן את המוצרים הצרכניים הכי חדשים שלהן, בין אם מדובר בגאדג'ט חדש או בשירות מקוון מתקדם. הסיבה, לרוב, היא שהשוק הישראלי קטן, מספר דוברי העברית מצומצם יחסית - ואנחנו לא תמיד נמצאים גבוה בסדר העדיפויות שלהן.

 

>> פרויקט מיוחד: 20 שנה עם גוגל - לכל הכתבות

 

זה נכון גם במקרה של גוגל. אמנם, שירותי הרשת המרכזיים של גוגל עובדים כאן היטב: חיפוש, מפות, אנדרואיד, ג'ימייל, יוטיוב ועוד. אך גם היום, 20 שנה לאחר היווסדה ויותר מעשור אחרי שפתחה שלוחה ישראלית (היא מעסיקה כאן מאות מהנדסים שעובדים על כמה מהטכנולוגיות הכי מתקדמות שלה), הצרכן הישראלי עדיין לא נהנה מחלק נכבד מהמוצרים המעניינים ביותר של ענקית האינטרנט.

 

קמפוס גוגל ישראל. ארכיון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קמפוס גוגל ישראל. ארכיון(צילום: ירון ברנר)

 

כמובן, את רוב המוצרים המוזכרים להלן אפשר, בצורה כזו או אחרת, להשיג או להפעיל גם בארץ, בהנחה שאתם משתמשים עם קצת תושייה וידע טכני. למשל, את מוצרי האלקטרוניקה אפשר להזמין לארץ מחו"ל, או להשיג בחנויות מקומיות שמבצעות ייבוא לא רשמי, לשירות מקוון שאינו זמין בישראל אפשר לגשת באמצעות VPN, ואפליקציה שלא זמינה בארץ אפשר להוריד ממקורות חיצוניים. אך עבור רוב המשתמשים - כל זה כלל לא רלוונטי.

 

גוגל אסיסטנט

העוזרת הדיגיטלית החכמה של גוגל, "גוגל אסיסטנט", שזמינה בעיקר דרך סמארטפונים, היא התשובה של גוגל ל"סירי" של אפל, רק בדרך כלל חכמה ומוצלחת יותר. היא יכולה להבין בקשות ושאלות בשפה חופשית, לבצע חיפושים ומשימות כמו קביעת טיימרים, תזכורות ושעון מעורר, שאילתות ידע כללי, מידע על מזג אוויר, תרגום, לבדוק מה הפגישה הבאה ביומן, לשמוע תוצאות ספורט, להשמיע מוזיקה, להפעיל פונקציות ואפליקציות במכשיר, לנווט – וגם לשמוע עובדות טריוויה ובדיחות קרש.

 

 

אך גוגל אסיסטנט אינה מבינה עברית, ואם המכשיר שלכם מוגדר בעברית, היא כלל לא תהיה זמינה להפעלה. בנוסף, חלק מהיכולות שלה גם לא זמינות ולא רלוונטיות בישראל. המשמעות של היעדר גוגל אסיסטנט רחבה יותר: מוצרים שמבוססים עליה, כמו רמקולים חכמים, לא זמינים גם הם בארץ.

 

בכל זאת, יש סיבה להיות אופטימיים: גורם בכיר שמוביל את הפרויקט בחו"ל אמר לנו בעבר כי החברה מעוניינת להתאים את גוגל אסיסטנט גם לשפה העברית, וישנן שמועות עקשניות בתעשייה המצביעות על כך שגוגל אסיסטנט בעברית תהיה זמינה כבר בשנה הבאה בישראל. עד אז, נסתפק בסירי.

 

גם לנו מגיע רמקול חכם. גוגל הום (צילום: גוגל) (צילום: גוגל)
גם לנו מגיע רמקול חכם. גוגל הום(צילום: גוגל)

 

יוטיוב קידס, מיוזיק ופרימיום

אתר ואפליקציית יוטיוב זמינים כמובן בישראל והם פופולריים להפליא, אך ישנן כמה גרסאות נוספות של יוטיוב שלישראלים אין גישה אליהן עד היום. אולי הכי בולט בהיעדרו הוא יוטיוב קידס, אפליקציה המכילה סרטונים שעוברים פיקוח כדי לוודא שהם מתאימים לגיל הרך, ובנוסף אפשרויות להורים כמו שליטה בתכנים, חסימת תכנים לא נאותים, הגבלות זמן צפייה ועוד.

 

אפליקציה כזו היתה יכולה לעזור מאוד להורים ישראלים שמודאגים מהתכנים הבעייתיים שאליהם נחשפים ילדים ביוטיוב. ואף שיוטיוב קידס הושקה כבר ב-2015, היא עדיין לא כאן – וחבל. בנוסף, ישראלים לא יכולים ליהנות גם מיוטיוב פרימיום – חבילת יוטיוב בתשלום עם גישה לסרטים ולסדרות מקוריים מרחבי העולם, ללא מודעות ועם אפשרות להוריד את הסרטונים למכשיר.

 

גוגל מיוזיק

לגוגל יש שני שירותי מוזיקה בסטרימינג, המתחרים בספוטיפיי, אפל מיוזיק ודיזר: גוגל מיוזיק ויוטיוב מיוזיק החדש יותר. הם מציעים גישה למגוון מוזיקה בהתאמה אישית בתשלום חודשי. למרבה הצער, שניהם אינם זמינים בארץ. מצד שני, יש בישראל לא מעט אפליקציות מוזיקה, וגם בגוגל מיוזיק וגם ביוטיוב אין איזה פיצ'ר חדשני שלא ראינו בעבר - כך שהיעדר שירותי המוזיקה של גוגל הוא יותר נסלח.

 

ילדים צופים ביוטיוב (אילוסטרציה: Shutterstock)
גרסת יוטיוב לילדים גם היא לא נראית באופק(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

אנדרואיד Auto

אנדרואיד Auto היא המערכת של גוגל עבור מערכות מולטימדיה לרכב, אך ישנה גם אפליקציה עצמאית בשם אנדרואיד Auto המאפשרת שימוש נוח בסמארטפון האנדרואיד בעת נהיגה תוך שמירה על בטיחות. היא כוללת ממשק עם כפתורים גדולים הנוחים לשימוש בנהיגה, וגם תומכת בהפעלה קולית (בעזרת גוגל אסיסטנט) המאפשרת לבצע שיחות, לשלוח ולהקריא הודעות טקסט, להאזין למוזיקה, להפעיל ספרים קוליים ופודקאסטים - ועוד. נהגים ישראלים, שדעתם מוסחת פעמים רבות על ידי הסמארטפון, היו יכולים להיעזר מאוד באפליקציה זו, אם הייתה זמינה בצורה רשמית בישראל דרך גוגל פליי, ואם הייתה תומכת גם בעברית.

 

מחשבי כרומבוק

בארה"ב, הכרומבוקים כבר הפכו למוצרים פופולאריים מאוד: אלה מחשבים ניידים איכותיים, זולים מאוד, עם מערכת הפעלה קלת משקל מבית גוגל, ששמה דגש בעיקר על גלישה ברשת ושימוש בשירותים מקוונים ובאפליקציות רשת (אך גם כוללת מקום אחסון להורדת קבצים). עבור אנשים שזקוקים לשימושים קלים כמו גלישה ומסמכים, מחשבי כרומבוק יכולים להתאים הרבה יותר ממחשבי "חלונות" או מק. כיום, שורה ארוכה של יצרניות גדולות מוכרות בעולם מחשבי כרומבוק מצוינים, כולל גוגל עצמה. אך לשוק הצרכני בישראל, הבשורה טרם הגיעה.

 

הושק ב-2016, עדיין לא מגיע. הפיקסל של גוגל (צילום: AP) (צילום: AP)
הושק ב-2016, עדיין לא מגיע. הפיקסל של גוגל(צילום: AP)

 

סמארטפוני פיקסל

בקרוב גוגל תשיק את הדור השלישי של סמארטפון ה"פיקסל" שלה, Pixel 3 ו-Pixel XL 3. כמו קודמיהם, גם הם לא צפויים להימכר בארץ בצורה מסודרת ורחבה. וחבל: הדורות הקודמים זכו לשבחים ונחשבו בין הטובים בשוק האנדרואיד, בין השאר בזכות מצלמה שנבחרה שוב ושוב לאחת הטובות בעולם הסמארטפונים (בעיקר בזכות עיבוד תמונה ממוחשב שנעזר בבינה מלאכותית); ומערכת ההפעלה אנדרואיד "נקייה", ללא תוספות מיותרות, שמעניקה חוויית שימוש נעימה וחלקה, וכן עדכונים רציפים ומידיים לאורך שנים.

 

הגאדג'טים של גוגל: מרמקול חכם ועד כרומקאסט

אם תיכנסו לחנות "גוגל סטור" המקוונת, תמצאו שפע רחב של מוצרי אלקטרוניקה מבית גוגל - אך אף אחד מהם לא זמין בישראל בצורה מסודרת, בייבוא רשמי, עם אחריות ובתמיכה בעברית. נתעכב על כמה מוצרים פופולריים ומוצלחים: גוגל Home, רמקול חכם עם גוגל אסיסטנט שמשמיע מוזיקה, מפעיל מוצרי בית חכם ומאפשר פעולות ושאלות באמצעות דיבור; כרומקאסט - מיני-סטרימר זעיר וזול, שמתחבר לטלוויזיה ומאפשר להזרים תכנים מקוונים מנטפליקס או מיוטיוב, בהפעלה קלה דרך הסמארטפון; וגוגל WiFi, נתב (ראוטר) ביתי בטכנולוגיית Mesh. ראוטר זה מאפשר להציב "תחנות" נוספות ברחבי הבית לצורך קליטת אינטרנט משופרת, והוא זכה למחמאות על כך שהוא נוח להפעלה ולשימוש, ביחס לראוטרים קיימים בשוק.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
למה המוצרים של גוגל לא מגיעים לארץ?
צילום מסך
מומלצים