שתף קטע נבחר

בגלל ה-BDS: מרצה אמריקני סירב להמליץ על סטודנטית שתלמד בישראל

אביגיל אינגבר, סטודנטית ממישיגן, ביקשה מהפרופסור ג'ון צ'ייני-ליפולד לכתוב עבורה מכתב המלצה לקראת לימודיה בישראל. המרצה סירב ואמר: "איני אנטישמי, אך החרם האקדמי כולל גם מכתבי המלצה"

פרופסור במכללה במישיגן שבארה"ב עומד בימים האחרונים במרכז סערה לאחר שסירב לכתוב מכתב המלצה לסטודנטית שביקשה להתקבל ללימודים בישראל.

 

המרצה, ג'ון צ'ייני-ליפולד, שמלמד בחוג לתרבות אמריקנית במכללת אן הרבור, טען כי אינו יכול לכתוב את מכתב ההמלצה לסטודנטית, אביגיל אינגבר, משום שהוא תומך בחרם האקדמי על ישראל. על פי עיתון הקמפוס "מישיגן דיילי", אינגבר היא סטודנטית למדע, ספרות ואמנות.

 

 

ג'ון צ'ייני-ליפולד (צילום מסך: youtube   )
הואשם באנטישמיות. ג'ון צ'ייני-ליפולד

הנושא זכה לתשומת לב ציבורית נרחבת בשבוע האחרון, כאשר ארגון ציוני שמנוהל על ידי סטודנטים בקמפוס פרסם בפייסבוק צילום מסך של תכתובת המייל בין הפרופסור לסטודנטית.

 

צ'ייני-ליפולד התנצל בפני תלמידתו וכתב: "אביגיל, אני מצטער מאוד, אבל החמצתי פרט הכרחי במכתב ששלחת לי. כפי שידוע לך, מחלקות אקדמיות רבות התחייבו להטיל חרם אקדמי על ישראל למען הפלסטינים". הסטודנטית אביגיל האשימה את צ'ייני-ליפולד באנטישמיות - אך הוא דחה זאת על הסף.

חילופי תכתובת המייל בין המרצה לסטודנטית  (צילום מסך )
מכתב המרצה לסטודנטית(צילום מסך )
 

"החרם הזה כולל כתיבת מכתבי המלצה לסטודנטים המתכננים ללמוד בישראל. הייתי צריך להודיע לך קודם, ועל כך אני מתנצל, אבל מסיבות פוליטיות אלו, עלי לבטל את ההצעה שלי לכתוב את המכתב שלך. תודיעי לי אם את צריכה שאני אכתוב לך מכתבים אחרים, כי אני אשמח".

 

המרצה טען כי הוא עקב אחר הקריאות להחרים את ישראל בשל התנהלות הדומה לאפרטהייד בדרום אפריקה והסביר:

"אני תומך בקהילות שמבקשות תמיכה בינלאומית כדי להשיג שוויון זכויות, חופש ומניעת הפרות של המשפט הבינלאומי".

 

ב"פוקס ניוז" דוח כי האוניברסיטה פרסמה הודעה האומרת כי היא מתנגדת באופן עקבי לכל חרם על מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. בהודעה נכתב כי "הכנסת דעות פוליטית פרטיות לתוך החלטה האם לתמוך בסטודנט מנוגדת לערכים ולציפיות שלנו כמוסד". אינגבר סירבה להגיב כיוון שלדבריה היא רוצה קודם ללבן את הנושא עם ההנהלה.

 

שורת מחוקקים אמריקנים הציעו לאסור חרם על ישראל בשל מדיניותיה ביהודה ושומרון. על פי ההצעות שהוגשו, ניתן יהיה לקנוס אזרחים שיחרימו את ישראל - אך האגודה האמריקנית לזכויות האזרח תקפה את ההצעה וכינתה אותה "ניסיון לרסן את חופש הביטוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך: youtube
המרצה ג'ון צ'ייני-ליפולד
צילום מסך: youtube
מומלצים