שתף קטע נבחר

פסטיבל תיאטרון קהילתי: פסיפס חברתי מגוון

שלושה ימים של הצגות מרתקות שיצרו אמנים מעדות, לאומים ומגזרים שונים מכל הארץ. אלו מביאים בדרכם הייחודית את קול החברה אליה הם משתייכים באמצעות יצירה מקורית. לראשונה יוענקו פרסים בתחום התיאטרון הקהילתי. חול המועד סוכות 25-27.9.18 - פסטיבל נווה יוסף ה-13 לתיאטרון קהילתי, חיפה

מתנ"ס נווה יוסף מבית החברה למתנ"סים הארצית, בשיתוף פעולה עם עיריית חיפה משיק את פסטיבל נווה יוסף ה-13 לתיאטרון קהילתי בחיפה.

 

במסגרת הפסטיבל, המהווה את האירוע הארצי הגדול ביותר בתחום התיאטרון הקהילתי בישראל, יוצגו במשך שלושה ימים עשרות מופעי תיאטרון, אליהם מגיעים אלפי חובבי תיאטרון מרחבי הארץ.

 

מופעי הפסטיבל, שמטרתם לייצג את הרב תרבותיות בחברה הישראלית, מגיעים ממגוון רחב של אוכלוסיות מכל שכבות החברה בישראל, כולל אלו שקולן לרוב מודר ממרכז השיח התרבותי של החברה בישראל: ערבים ויהודים, גמלאים, יוצאי אתיופיה וחבר העמים, ניצולי שואה, בעלי מוגבלויות ועוד.

 

האירוע כולו מתרחש בארבע שפות, עברית, אמהרית, ערבית ורוסית, המשמשות מצע לדיאלוג בין הקבוצות התרבותיות והלאומיות השונות, המתגוררות זו לצד זו ומקדמות עבורן העצמה של זהות.

 

המופעים והמפגשים בפסטיבל משקפים את המיקרוקוסמוס בחברה הישראלית – הקשיים של קליטת הקהילה האתיופית בחברה הישראלית המודרנית, היחסים בין הערבים והיהודים בעיר מעורבת, מערכות יחסים של אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים עם הסובבים אותם לצד המאבקים הפנימיים שלהם ועוד.

 

 

מתוכנן אירוע ססגוני חי ותוסס, שיצבע את חיי השכונה וסביבותיה באור חדש ורענן, ויציע מפגשים והצגות מגוונות לכל הגילאים באולמות המתנ"ס (שמוכשרים במיוחד לצורך הפסטיבל באמצעות הקמת במות, הגברה, תאורה ועוד) ובאולמות נוספים ברחבי מזרח חיפה.

 

בנוסף להצגות יוצגו בימי הפסטיבל מופעי תיאטרון רחוב, תיאטרון סיפור לקטנטנים, מיצגים מרתקים, ליצנים שיבצעו תרגילי להטוטנות ומתחם הורים וילדים הכולל פינות איפור, פינות יצירה ועוד.

 

בין ההצגות שיוצגו:

האנשים בדלת ממול (בית שאן) - בקומפלקס דירות גרים אנשים עם מגבלה שכלית התפתחותית, בשכנות לדיירים אחרים. עלילת ההצגה מתארת את אורח חייהם, ההתמודדות והאתגרים.

ריאלטי (תל אביב) - החיים האמיתיים של בני הנוער בישראל 2018 מוצגים על במה במופע קצבי, דינאמי וסוחף.

  • סיוטים (קלנסואה) - תיאור האלימות בין בני נוער והערכים החברתיים שהולכים ונעלמים, המסתיים בהפתעה כשהכל מתברר כ"סיוט" בתוך חלום והכל בסדר כביכול.

"בצד האחר" (אשדוד) ההצגה של קבוצת אנדנט מתרחשת בשדרה ומפגישה בין בעלי עסקים ללקוחותיהם, תוך התייחסות לדילמות הקליטה וההשתלבות בחברה הישראלית.

קירות שקופים (חיפה) - סיפורן של שלוש משפחות, המבקשות לשאול - אחריות הורית מהי? דרך סיפורן נחשף עולם שלם המגולל את סיפור עליית יהודי אתיופיה, על חבלי הלידה שנוצרו סביב חינוך הילדים וגיל ההתבגרות ועל ההתמודדות עם הפער הבין דורי.

 

שחקנים בהצגה בתיאטרון הקהילתי  (צילום: מרון חביב)
"האירוע כולו מתרחש בארבע שפות, עברית, אמהרית, ערבית ורוסית, המשמשות מצע לדיאלוג בין הקבוצות התרבותיות והלאומיות השונות"(צילום: מרון חביב)

 

"עבור האנסמבל הגאה, ההשתפות בפסטיבל היא בראש וראשונה יציאה מגבולות 'מדינת תל אביב' והגעה לקהלים חדשים ומגוונים שאולי מעורים פחות בחיי הקהילה הגאה ובקשייה", מספר יריב בראל מנהל ההפקה של "לזאת ייקרא אישה", הצגה שגוללת את סיפור חייה של אפרת טילמה, אחת הנשים הטרנסיות הראשונות בישראל, ומספקת הצצה נדירה אל חייה האמיצים ויוצאי הדופן.

 

"הזכות להציג את סיפור חייה של אחת הנשים הטרנסיות הראשונות בישראל על במה משותפת עם אוכלוסיות מתרבויות שונות ומגוונות, היא בעיננו הישג חשוב לקהילה שנמצאת כיום בשוליים של השיח הישראלי. התקווה שלנו היא להגדיל את החשיפה לנושא כמה שיותר, כך שנוכל להפוך למוכר ומקובל, עד שיהפוך להיות חלק מהנורמה בישראל".

 

זכוכית המגדלת של החברה הישראלית

תיאטרון הסטודיו החיפאי ישתתף השנה בפסטיבל בהצגת יחיד מקורית, בנוסף ישתתפו, לראשונה בפסטיבל, תלמידי שנה ב׳ של בית הספר המקצועי שלנו במופע רחוב הפונה לכל המשפחה.

 

שחקנים בהצגה בתיאטרון הקהילתי  (צילום: יורי שפלר)
"שמחים להצליח במקום שהוא מאוד לא מובן מאליו"(צילום: יורי שפלר)

 

"תיאטרון הסטודיו שם לעצמו למטרה כבר 15 שנה להיות עוגן תרבותי עצמאי ואלטרנטיבי לתיאטרון בחיפה", מספר יונתן שוורץ, מנהל תיאטרון הסטודיו. "לכן התיאטרון פעיל מאד לא רק בהעלאת הצגות ואירוח אמנים אלא גם בקיום סדנאות משחק לכל הגילאים, פיתוח הקהילה היוצרת בחיפה ועידוד השיח התרבותי העצמאי בעיר.

 

אני חייב לציין שבעיר כמו חיפה - זה לא מובן מאליו להצליח לקיים פעילות כה ענפה ושוקקת ואנחנו שמחים לפרוץ את המחסום הזה ולהצליח במקום שהוא מאוד לא מובן מאליו", הוא מוסיף.

 

"יחד עם זה, פסטיבל נווה יוסף מקיים בדיוק את המטרות שהסטודיו שותף להן ואני רואה בעצם השתתפותינו בו מהלך טבעי ואורגני. אני מברך את מארגני הפסטיבל שמשנה לשנה הולך וגדל ותופס נפח משמעותי יותר ויותר בחיפה ומחכה להמשך שיתופי פעולה כאלה בעתיד".

 

שחקנים בהצגה בתיאטרון הקהילתי  ()
"הזדמנות למפגשים ערכים וחברתיים ייחודיים עם קבוצות קהילתיות מכל הארץ"

מריה מלניק מריה, מנהלת מקצועית של ההצגה "קברט" ורכזת תיאטרון במתנס נווה יוסף, מסכמת: "אנו רואים בפסטיבל הזדמנות למפגשים ערכים וחברתיים עם קבוצות קהילתיות מכל הארץ, מפגשים ייחודיים שללא הפסטיבל לא היו מתקיימים.

 

הפסטיבל מאפשר מעורבות קהילתית וחיזוק הקשר עם הקהילה של מזרח חיפה, ושם זרקור על קבוצות קהילתיות המביאות תכנים חברתיים ללא פילטרים שבחיי היום יום לעיתים נדחקות לשוליים.

 

בימים אלו כשיש שלושה ימים של חגיגה התיאטרון הקהילתי נמצא על המפה ומאפשר מפגש וביטוי לכל הפסיפס האנושי המגוון, זכוכית המגדלת של החברה הישראלית".

 

  • עלות כרטיס ליום בפסטיבל היא עשרה שקלים שיתרמו במלואם לקהילה. להזמנת כרטיסים התקשרו: 04-8121333.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים