שתף קטע נבחר

קו ירושלים-נתב"ג בפעולה: "זה עשה לי את החג"

חובבי רכבות והפתעות הגיעו במיוחד לנתב"ג אחרי שרכשו בחינם כרטיס מקוון, כדי להתפעל מהנסיעה המסחרית הראשונה בקו שאמור לחבר את הבירה ואת תל אביב. תושב חצור הגלילית: "לא חלמתי שהיום הזה יגיע"

 

 

עשור אחרי תאריך היעד, ו-17 שנה לאחר ההחלטה להקימה, יצאה הבוקר בשעה 06:32 הנסיעה המסחרית הראשונה של הרכבת המהירה בין ירושלים לתל אביב.

 

החגיגה נצבעה במעט אכזבה, מאחר שהרכבת המדוברת כלל לא מגיעה ולא תגיע בחודשים הקרובים לתל אביב, אלא רק עד נתב"ג. לכך נוספו חבלי הלידה המסובכים עד לשעות האחרונות שכללו חשש שהקו כלל לא יחל לפעול, בשל אי עמידה בתנאי הבטיחות.

 

למרות שקצב הנפקת הכרטיסים שהוצעו בחינם לנוסעים מירושלים, כמו בשלושת החודשים הבאים, היה טוב לדברי משרד התחבורה והרכבת, הנסיעה הראשונה מנתב"ג לתחנת נבון לא הייתה מלאה כלל וכלל.

 

המחסור בנוסעים לא השפיע על ההתרגשות בקרב אנשי הרכבת. שלום מיראלי מרמלה, פקח הנסיעה, הודה: "זה מאוד מרגש. זה רגע היסטורי שבו מופעלת רכבת ראשונה. כולנו מוכנים, עברנו הרבה הדרכות ואימונים. אני מאמין שנצא לדרך ויהיה בסדר".

איתי דוד  (צילום: רועי רובינשטיין)
איתי דויד (צילום: רועי רובינשטיין)
העובדה שהדרך היחידה לעלות לרכבת הינה בהזמנת כרטיסים מראש הובילה לכך שמרבית אם לא כל הנוסעים היו אנשים שהגיעו לנמל התעופה בן גוריון במיוחד. שניים כאלו היו איתי דויד ובת זוגו תמר קאניס. דויד (19), שמגדיר את עצמו כפריק של רכבות, היה אחוז התלהבות עוד בטרם הרכבת יצאה מהרציף ואף צילם את הדרך במיוחד במכשיר הסלולרי שלו.

 

הצעיר מקריית חיים הגיע במיוחד לנתב"ג לרגל המאורע. הוא הזמין כרטיס ביום הרישום הראשון וכבר מכיר כל פנייה, מנהרה וגשר בקו. "אני פריק של רכבות, וזה רגע מספיק חשוב כדי לצלם אותו. מאז גיל עשר שמעתי על הרכבת לירושלים, הרבה אנשים ייחלו לו הרבה זמן. נכון, זה לא מושלם. אבל בינתיים הנסיעה בסדר גמור".

 

מי שהתרגשו לא פחות היו רמי איתמרי ואשתו עליזה שהגיעו במיוחד לנתב"ג מחצור הגלילית, רק כדי להגיע ראשונים ברכבת לירושלים. "זו הייתה הפתעה של אשתי, אני פעם ראשונה הולך לעשות את תפילת שחרית בכותל, לא חלמתי שהיום הזה יגיע. זה עשה לי את החג".

 

פיני גבריאל מראשון לציון הגיע יחד עם שני ילדיו הקטנים איתי וליאל, לראות איך הרכבת נוסעת. "הם שמעו על זה בחדשות ומאוד רצו לבוא. למרות שאשתי לא כאן, זו חוויה משפחתית לטייל ברכבת".

משפחת קיטל (צילום: רועי רובינשטיין)
משפחת קיטל(צילום: רועי רובינשטיין)
  

מארק קיטל עובד על הקו האדום ברכבת הקלה, עלה אף הוא עם בני משפחתו לבירה ברכבת הראשונה שיצאה מנתב"ג. "רציתי להראות להם את הרכבת המהירה לירושלים ואני מאוד שמח שהייתה לנו הזדמנות. עכשיו אני אגיע לירושלים ותל אביב מהר יותר".

 

הנוסעים מירושלים ברכבת הבאה התלהבו לא פחות. גבריאל בלוך המקומי סיפר כי מדובר בשינוי מרענן מהשעה ו-40 דקות שהוא נאלץ בדרך כלל לנסוע לתל אביב. "אפשר להגיד שהחיינו", הצהיר. "בוא נראה שההתרגשות תימשך עד תל אביב, ניתן להם צ'אנס. הם השקיעו וחיכינו לזה".

 

איילת, אף היא ירושלמית, התלהבה מאוד מהתחנה ומהעובדה שעכשיו יידרש פחות זמן להגיע להוריה. "ההורים גרים בהרצליה, אז נכון שבינתיים תהיה החלפה, אבל איזו רכבת מהירה ונוחה זו. ממש כמו באירופה".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי רובינשטיין
בתחנה בנתב"ג
צילום: רועי רובינשטיין
מומלצים