שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    4 מתכונים עם קפה
    חשבתם שקפה אפשר רק לשתות או מקסימום למזוג למנות אחרונות? תחשבו שוב: 4 מתכונים עם קפה לפולנטה פטריות, סלט קינואה ובטטות, עוגת פקאנים עם בננות מקורמלות וגם טוסט נוטלה עם טראפלס שוקולד-קפה

     

    פולנטה פטריות וקפה

    המצרכים (ל-4 סועדים):

    1 כוס קמח תירס

    1/2 1 כוסות מים

    1 כוס חלב

    1/2  כוס יין לבן יבש

    3 כפות שמן זית

    50 גר' חמאה

    10 יחידות פטריות שמפיניון, קצוצות גס

    1 בצל לבן קצוץ

    2 שיני שום קצוצות

    1 כוס אספרסו קצר

    מלח, פלפל

     

    להגשה (לא חובה) -

    50 גר' צנוברים, קלויים וקלופים

    מלח ים אטלנטי 

    עלי זעתר, שטופים היטב 

    גרגירי רימון

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מאדים בסיר עם שמן זית את הבצל הלבן, השום והפטריות, מוזגים פנימה את היין הלבן ומצמצמים את הנוזלים לחצי מהכמות.
    2. מוסיפים את המים והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ויוצקים פנימה את קמח התירס. מערבבים היטב עד שהפולנטה מתחילה להסמיך, מוסיפים פנימה את החמאה, המלח והפלפל, וטועמים כדי לוודא שהמרקם רך וחלק וללא גושים. 
    3. הגשה - מסדרים שתי כפות מהפולנטה בצלחת עמוקה, יוצקים מעל את קרם האספרסו, מפזרים את הצנוברים הקלויים, עלי הזעתר, גרגירי הרימון והמלח ים האטלנטי ומגישים.

    סלט קינואה ובטטות ברוטב ויניגרט קפה

    לסלט -

    2 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות

    2 כפות סוכר חום

    1 כף מלח גס

    1/2 כוס קינואה מלאה

    1/4 כוס גרגירי רימון

    1 שקית עלי בייבי תרד

     

    לוויניגרט קפה - 

    1/2 כוס שמן זית

    1/2 כוס שמן סויה

    2 כפות חומץ תפוחים

    מיץ מלימון אחד סחוט

    קליפה מגורדת מתפוז אחד

    1 כפית חרדל דיז'ון חלק

    1 כף דבש

    1 כפית מלח

    1 כוס אספרסו קצר

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסלט - מתבלים את קוביות הבטטה בסוכר ומלח, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כרבע שעה. מבשלים את הקינואה המלאה עד לריכוך, מסננים מנוזלים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.  
    2. מכינים את וויניגרט הקפה - בקערת מג'ימיקס שמים יחד את כל המרכיבים מלבד השמנים, ומערבבים היטב. תוך כדי ערבוב, יוצקים פנימה את השמנים בצורה איטית מאוד עד לקבלת אמולסיה.
    3. מרכיבים את המנה - בקערה, מערבבים את הבטטות הצלויות עם הבייבי תרד, הקינואה והווינגרט קפה. מפזרים מעל את גרגירי הרימון, ומגישים.

     

    עוגת פקאנים עם בננות מקורמלות בטופי קפה

    המצרכים (ל-6 סועדים):

    לעוגה -

    4 ביצים

    1 כוס סוכר לבן

    1 כוס חלב

    1/2  כוס שמן סויה

    1 כוס פקאנים קצוצים

    1 כוס אספרסו קצר

    קורט מלח

    1 כפית תמצית וניל

    2 כוסות סוכר

    2 כפיות אבקת אפייה

     

    לרוטב טופי -

    1/2 1 כוסות סוכר לבן

    1 כוס שמנת מתוקה

    1 כוס אספרסו קצר

    3 בננות, חתוכות לרבעים

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את העוגה - במיקסר מקציפים בהקצפה איטית את הביצים עם הסוכר, ותוך כדי מוסיפים את שאר המרכיבים. שופכים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-40 דקות. מצננים את העוגה, ופורסים אותה לפרוסות בעובי של 3 ס"מ.
    2. מכינים את רוטב הטופי והבננות - בסיר קטן, מבשלים את השמנת והקפה עד לרתיחה ומורידים מהאש. בסיר נפרד, מבשלים את הסוכר תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד לקבלת קרמל, יוצקים בעדינות ובזהירות רבה את תערובת השמנת והקפה על הקרמל, ומערבבים עם כף העץ עד שהמסה מגיעה לרתיחה. מוסיפים את הבננות, ומורידים מהאש.
    3. הגשה - מניחים פרוסת עוגה חמימה על צלחת, מעליה מסדרים את רבעי הבננות ויוצקים את רוטב טופי. מגישים מיד.  
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       

     

    טוסט נוטלה עם טראפלס שוקולד-קפה 

    המצרכים (ל-4 טוסטים):

    8 פרוסות לחם כוסמין

    12 כפיות ממרח נוטלה

    4 כפיות חמאה רכה

     

    לטראפלס שוקולד-קפה (12 יחידות) - 

    125 גר' שוקולד מריר 70%

    50 גר' שמנת מתוקה

    25 גר' חמאה

    1 כוס אספרסו קצר

    30 גר' אבקת קקאו 

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הטראפלס - בסיר מחממים את השמנת והחמאה עד לרתיחה, ומורידים מהאש. מוסיפים פנימה את השוקולד, ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את האספרסו ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית פיירקס, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים. מוציאים מקירור, חותכים למלבנים של 1*3 ס"מ, מצפים באבקת קקאו, מסננים מעט ושומרים בקופסא סגורה במקרר.
    2. מרכיבים את המנה - מורחים חמאה רכה על 4 פרוסות לחם כוסמין, מוסיפים שכבה של נוטלה ומסדרים 3 יחידות טראפלס מעל. מכסים עם פרוסה נוספת, ומכניסים לטוסטר ל-5 דקות.
    3. מוציאים את הטוסטים הקלויים, חותכים כל פרוסה ל-4 חלקים וכל חלק משפדים על שיפוד.

     

    לרגל שבוע הקפה בינלאומי החליטו ב"אילנ'ס" לצאת לרחובות תל אביב עם קופי טארק, שיאפשר לעוברים ושבים לטעום מהקפה של הרשת. הקומשאית הקפה תסתובב באזור טיילת חוף מנטה ריי, נמל תל אביב, שדרות רוטשילד ויפו.

     

    המתכונים באדיבות רשת "אילנ'ס"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים