שתף קטע נבחר

זוג קנה בטעות משרד במקום דירה - עורך הדין יפצה

לאחר רכישת הנכס ברחוב מנדלסון בת"א התברר שהוא מיועד לשימוש משרדי בלבד. בסיום ההליך נגד העו"ד נקבע: הוא ישלם 373 אלף ש'

בני זוג שרכשו נכס ברחוב מנדלסון בתל אביב, וגילו בדיעבד שהוא יכול לשמש כמשרד בלבד ולא כדירה, יפוצו על ידי עורך הדין שייצג אותם בכ-373 אלף שקל. כך קבע לאחרונה בית המשפט המחוזי בעיר, שקיבל ערעור שהגישו התובעים על החלטת בית המשפט השלום, שם נקבע פיצוי נמוך משמעותית.

 

לראשונה תבעו בני הזוג את עורך הדין לפני כתשע שנים, לאחר שהעירייה הודיעה להם שהנכס שרכשו מיועד לשימוש משרדי בלבד. בפסק דין מ-2014 קבע בית משפט השלום בעיר שעורך הדין לא אחראי לבלבול, אולם במסגרת ערעור שהגישו הרוכשים למחוזי גובשה הסכמה שלפיה הוא יפצה אותם על הנזקים שנגרמו להם מהעסקה מבלי להודות באחריותו. התיק הוחזר לפיכך לבית משפט השלום להכרעה בשאלת הנזקים.

 

לפני כשנתיים קבע בית משפט השלום שהרוכשים לא הוכיחו שנגרמה ירידת ערך לנכס, ולכן הם זכאים לפיצויים רק על הפסד דמי שכירות, שיפוצים והוצאות שונות הכרוכות בהסבת הדירה למשרד. בסך הכול נפסקו להם 108,502 שקל, מתוכם 5,000 שקל על עוגמת הנפש וכן 15 אלף שקל הוצאות משפט.

 

בני הזוג הגישו ערעור נוסף למחוזי, והפעם טענו שבית משפט השלום טעה כשלא פסק להם פיצוי על ירידת ערך, ועל כך שהעמיד את הפיצוי בגין עוגמת הנפש על סכום נמוך.

 

עורך הדין הגיש ערעור משלו שבו טען שיש לבטל את חיובו כליל שכן הוא פעל בהתאם למרשם המקרקעין, שבו נכתב שהנכס משמש כדירה. לעניין הפיצויים הוא צידד בקביעתו של בית משפט השלום לגבי ירידת הערך, ולגבי עוגמת הנפש טען שכלל לא היה מקום לפסוק לרוכשים פיצוי ברכיב זה.

 

אבל השופטים ישעיהו שנלר, קובי ורדי ועינת רביד החליטו לקבל את הערעור של הרוכשים ולדחות את ערעורו של עורך הדין. בפסק הדין שנכתב על ידי השופטת רביד בהסכמת חבריה להרכב נקבע כי עורך הדין לא היה רשאי לערער על עצם חיובו בפיצוי לנוכח ההסכמה שאליה הגיע בסיבוב הקודם בבית המשפט המחוזי.

 

השופטת קבעה כי להתרשמותה בית משפט השלום בחר בשיטה פחות מקובלת לשמאות ירידת הערך, ואף ערבב בין שיטות שונות. לטעמה, השיטה המקובלת לבדיקת רכיב זה היא השוואה בין שווי הנכס בשוק כמשרד לבין שווי הנכס כדירה – ולכן ירידת הערך עומדת על 215 אלף שקל.

 

כמו כן נקבע בפסק הדין כי הרוכשים אכן זכאים לפיצוי גבוה יותר על עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו להם כתוצאה מההתעסקות בנכס, ולכן הוחלט להכפילו להכפילו.

 

לפיכך נפסק כי לסכום הפיצוי שנפסק בבית משפט השלום יתווספו עוד 220 אלף שקל והוצאות משפט של 30 אלף שקל. בסך הכול עורך הדין ישלם לבני הזוג התובעים 373,502 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד מאיה אדרי
מומלצים