שתף קטע נבחר

מרקל בדרך לארץ: "להעביר מסר שגרמניה עדיין לצד ישראל"

ד"ר גיל ירון, שעובד בעיתון הגרמני "די וולט", סבור כי חילוקי הדעות בין ישראל וגרמניה בכמה נושאים הם גדולים, אבל הגרמנים רוצים להראות שיש להם מחויבות לעם ולמדינה. "הפגישה הזו היא בעצם ביטוי של אינטימיות ואמון מאוד גדולים"

 

 

 

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל צפויה להגיע הערב (יום ד') לביקור קצר בישראל. לקראת הביקור אמר ד"ר גיל ירון, כתב העיתון הגרמני "די וולט", בריאיון לאולפן ynet כי "המסר שהגרמנים רוצים להעביר הוא שהם עדיין עומדים לצידה של ישראל, אבל יש המון חילוקי דעות בשאלות מהותיות כמו איראן, אונר"א, הפלסטינים, תהליך השלום וירושלים, ויהיה קשה מאוד לטייח אותם".

 

מרקל צפויה לנחות בארץ הערב ב-19:30, ותתקבל בנתב"ג על ידי השר צחי הנגבי. בשעה 20:30 היא תגיע לארוחת ערב עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. מחר (חמישי) ב-7:35 בבוקר תגיע מרקל לביקור ביד ושם, וב-9:30 תהיה במוזיאון ישראל, שם יוענק לה תואר דוקטור לשם כבוד של אוניברסיטת חיפה. בשעה 10:45 תבקר הקנצלרית בתערוכת חדשנות במוזיאון ישראל, שם יתקיים שולחן עגול עם אנשי עסקים בראשות מרקל וראש הממשלה. ב-12:30 תגיע מרקל לארוחת צהריים עם נשיא המדינה ראובן ריבלין, ובשעה 14:00 תיפגש עם ראש הממשלה. השניים יקיימו מסיבת עיתונאים משותפת ב-15:15, ומחר בשעה 19:00 תמריא מרקל בחזרה לגרמניה.

 

בנימין נתניהו פגישה עם אנגלה מרקל ב ברלין גרמניה (צילום: רויטרס)
מרקל ונתניהו בפגישה קודמת(צילום: רויטרס)

 

את היחסים הנוכחיים בין ישראל לגרמניה מתאר ד"ר ירון כ"מעונן חלקית, חלק מהתמונה מאוד שמשי. אם אתה מסתכל על יחסי הסחר בין גרמניה לישראל, הם הגיעו לשיא היסטורי, הם אף פעם לא היו בהיקף כזה. ב-2017 אנחנו מדברים על היקף סחר של בערך עשרה מיליארד דולר, זה לא היה אף פעם בעבר. דיברתי עם מנהל לשכת הסחר הגרמנית פה והוא אמר: 'אני צריך לדחות גרמנים שרוצים לעשות עסקים בישראל, כי הם גילו את ישראל כמקום טוב לעשות בו עסקים, וישראלים מזמן גילו את גרמניה'. מערכת היחסים בתחום הזה היא מצוינת.

 

חאן אל אחמר מאחז בדואי (צילום: AP)
תמונות של מרקל בחאן אל-אחמר. אחד הנושאים שבמחלוקת(צילום: AP)

"אם אתה מסתכל על חילופי נוער, אז יש 10,000 בני נוער משתי המדינות שנוסעים לבקר זה את זה, והדבר היחיד שמונע שיהיו הרבה יותר זה שמדינת ישראל לא משקיעה מספיק בעניין הזה", אומר ד"ר ירון. "הורידו עכשיו כ-70% מהתקצוב, שהיה עלוב ממילא".

 

בעיית חאן אל-אחמר

ד"ר ירון מסביר מהם הנושאים השנויים במחלוקת בין שתי המדינות: "בשנה שעברה פגישה בין הממשלות התבטלה בגלל חוסר שביעות רצון של מרקל מהמדיניות. חוק ההסדרה ובכלל המדיניות הישראלית בשטחים מאוד לא מוצאים חן בעיני הגרמנים, כמו כמעט כל שאר העולם, מלבד ארה"ב ומיקרונזיה. הנקודה הזו נשארה בעינה, וגם המפגש הפעם עומד בסימן שאלה, בין השאר בגלל כמה צריפים ופחונים בחאן אל-אחמר שישראל מתעתדת לפנות משם את הבדואים. האיחוד האירופי וגם גרמניה משוכנעים שזה בעצם יהרוס את הרעיון של שתי מדינות לשני עמים".

 

לדברי ד"ר ירון, הביקור של מרקל בארץ לא מעניין את הגרמני הממוצע. "הפגישה הזו היא בעצם ביטוי של אינטימיות ואמון מאוד גדולים, ביטוי של המחויבות ההיסטורית שגרמניה מרגישה כלפי עם ישראל ומדינת ישראל, יותר מאשר ביטוי לקירבה בין שתי הממשלות, כי חילוקי הדעות הם גדולים ומעמיקים.

 

"גרמניה היא בעלת הברית הגדולה של ישראל, אפשר לומר לא פחות מארה"ב, בטח כאשר מערכות נשק כמו צוללות וכדומה מגיעות לכאן במימון חלקי, שלא לומר מלא בחלק מהמקרים, של הגרמנים", הוסיף ד"ר ירון, "אבל כשאתה נמצא באירופה שמשנה את פניה, עם מהגרים, פליטים, אנטישמיות גואה וכו', כיצד מנהיגות מקומית יכולה עדיין להמשיך להדק את הקשרים האלה כאשר גם למרקל יש בעיות של פופולריות בפני עצמה? המערכת הרבה יותר מורכבת מאשר בעבר".

 

חסימות צירים מרכזיים:

הערב, 19:30 - כביש 1 לכיוון ירושלים ייסגר בהדרגה ולסירוגין ממחלף גנות ועד מחלף סחרוב. כמו כן, תיחסם הגישה לכביש 1 מכביש 6 במחלף בן שמן והתנועה תופנה לכביש 444 ולכביש 443.

 

מחר סביב 19:00-18:00, לקראת סיום הביקור, צפוי להיסגר כביש 1 לכיוון תל אביב בהדרגה ולסירוגין ממחלף סחרוב ועד מחלף גנות. כמו כן, תיחסם הגישה לכלי רכב מכביש 6 לכביש 1 במחלף נשרים, והתנועה תופנה לכביש 431 וכביש 44.

 

בשל עומסי התנועה הצפויים בצירים המובילים לכביש 1, ועל אף שמדובר בסגירה לזמן קצר יחסית, במשטרה ממליצים לנהגים להימנע מהגעה לאזורים אלו בשעות הנקובות ולנסוע בדרכים חלופיות כגון כביש 443.

 

 

  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים