שתף קטע נבחר

דו-קיום בסכנה: "פיגוע כזה הורס את היחסים בין יהודים ופלסטינים"

הרצח במפעל אלון זעזע את העובדים המגיעים למתחם משני צדי הקו הירוק. מעזוז, פועל תושב הרשות: "כל אחד רוצה להביא כסף הביתה". הרון: "הבוס עושה לנו חאפלות, לא רוצים בלגן". אסף, שאחראי על 75 עובדים פלסטינים: "דבר כזה הורס הכול". הקולות מאזור התעשייה שהתגאה בעבודה המשותפת

 

 

הפיגוע הקשה הבוקר (יום א') באזור התעשייה ברקן, שבו נרצחו קים לבנגרונד-יחזקאל וזיו חג'בי, הותיר המומים את העובדים במפעלים במקום - יהודים וערבים כאחד. אזור התעשייה, שמהווה לכאורה מוקד לדו-קיום תעסוקתי ומוצג לעולם כמוקד להצלחה כלכלית משולבת - ישראלית ופלסטינית - שוכן על הציר של כביש 5, מרחק נסיעה קצרה מראש העין. יש בו יותר ממאה מפעלים שונים וכאמור הוא מספק תעסוקה ופרנסה לשני הצדדים של הקו הירוק.

 

אסף, מנהל במפעל "אלון" שבו בוצע הפיגוע, סיפר ל-ynet שהוא אחראי על צוות של 75 פועלים פלסטינים. לדבריו יש לו קשר טוב עם העובדים: "אני מאמין בדו-קיום אבל אחד כזה הורס את הכול".

 

מעזוז, פלסטיני העובד בבית העסק מעבר לכביש, הוסיף: "כולם מסתדרים פה בסדר. מפעל אלון עובד 4-3 שנים. יש שם 300 עובדים והם מסתדרים עם היהודים. כל ראש השנה הבעלים עושה לפועלים על האש, והזמין גם אותנו לבוא".

 

הוא אב לשלושה ילדים ועובד באזור התעשייה כבר עשר שנים. לדבריו העבודה מתבצעת בשקט ובדו-קיום. "כל אחד רוצה להביא כסף הביתה", אמר.

פיגוע ירי בברקן (צילום: רויטרס)
כוחות הביטחון אחרי הפיגוע באזור התעשייה ברקן(צילום: רויטרס)

קים יחזקאל וזיו חג'בי (צילום: יריב כץ)
זירת הפיגוע(צילום: יריב כץ)
  

 


פיגוע ירי בברקן (צילום: AP)
(צילום: AP)

פיגוע ירי בברקן (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

עובדים מהאזור התכנסו בשעות לאחר הפיגוע בחצרות המפעלים וצפו בפעילות כוחות הביטחון וההצלה. יהודים וערבים עמדו יחד והסתכלו על הנעשה. לדבריהם, כשהם נכנסים מבעד לשערי המפעל, הפוליטיקה נשארת בחוץ.

 

הרון ואמיר, עובדים פלסטינים במפעל לפלסטיק הממוקם בסמוך, אמרו גם הם שהם מעוניינים בשקט ובפרנסה ושהיחסים עם עמיתיהם ומנהליהם היהודים הוא טוב. לדבריהם כבר הבוקר כשהגיעו למחסום בכניסה לאזור התעשייה ברקן הם עוכבו למשך זמן רב.

 

"הבוס עושה לנו פה חפלות. אנחנו לא רוצים בלאגן", סיפר הרון, אב לשלושה. אמיר הוסיף כי פעילותו של המחבל "תעשה בלאגן לכולם".

 

שיתוף הפעולה והדו-קיום בין העובדים הפלסטינים לאלה היהודים התפתח לאורך השנים למשחקי כדורגל משותפים בימי שישי וארוחות משותפות. בעלי המפעלים באזור מתהדרים בתנאים שהם מעניקים לעובדים במשכורות, בסיוע ובתנאים הסוציאליים. פעמים רבות העובדים מזמינים את מנהליהם ועמיתיהם היהודים להיות אורחים באירועים המשפחתיים שלהם.

פיגוע ירי בברקן (צילום: AP)
(צילום: AP)

פיגוע ירי בברקן (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

 

גם המועצה האזורית שומרון, שמשרדיה ממוקמים באזור התעשייה, מתגאה באזור שמהווה גשר בין יהודים לערבים. פעמים רבות, כחלק מהניסיון להתמודד עם פעילי ה-BDS, אומרים במועצה שפגיעה בעסקים באזור תהווה פגיעה אנושה בכלכלה האישית של אלפי הפלסטינים שעובדים באזור.

 

לאחר הפיגוע אמר ראש המועצה יוסי דגן: "מדובר באירוע קשה מאוד באזור שהוא גשר של דו קיום בלב השומרון. יש באזור התעשייה הזה יותר מ-8,000 פועלים, כמחציתם יהודים וכמחציתם ערבים תושבי הרשות הפלסטינית. זה האזור שהשמאל הקיצוני וה-BDS מנסים להחרים. אני רואה כאן ערבים ויהודים שיושבים יחד ובוכים".

 

פיגוע הירי הרצחני התרחש בסביבות 7:40 הבוקר. המחבל הוא ככל הנראה פלסטיני בן 23 מהכפר שוויקה בנפת טול כרם, שהועסק בשבעת החודשים האחרונים במפעל אלון. אחרי שירה למוות בחג'בי בלבנגרונד-יחזקאל הוא תועד על מצלמות האבטחה נמלט מהמקום.

 

במרדף אחריו משתתפים לוחמים מיחידות מיוחדות - ימ"מ, דובדבן, לוט"ר ועוקץ - כוחות מהשב"כ וכן לוחמי פיקוד מרכז וחטיבת שומרון. דובר צה"ל, תא"ל רונן מנליס, הודיע כי הצבא קבע חד-משמעית שמדובר בפיגוע טרור, גם אם היו למחבל מניעים נוספים. לפי מערכת הביטחון, לא הייתה התרעה ממוקדת לפני הפיגוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אזור התעשייה ברקן, הבוקר
צילום: AP
מומלצים