שתף קטע נבחר

הקמת מסלול הטבע המונגש הארוך בישראל יוצאת לדרך

בעוד כשנה וחצי תושלם הקמת טיילת באורך 4.5 קילומטרים לאורכו של נחל השופט. המסלול יהיה מונגש למעבר כיסאות גלגלים. ביקורת על הממשלה שלא תיקצבה את הפרויקט: "אפשר רק לדמיין מה ניתן היה להשיג אם היו מוקצים המשאבים הממשלתיים הראויים"

 

בקרוב יחלו עבודות להקמת מסלול הטבע המונגש הארוך בארץ – טיילת באורך 4.5 קילומטרים לאורכו של נחל השופט ברמות מנשה שתהיה מונגשת למעבר כיסאות גלגלים. אבן הפינה למסלול החדש תונח מחר (יום ד'), והוא צפוי להיפתח למטיילים בעוד כשנה וחצי.

 

אבן הפינה למסלול החדש תונח בכנס לכבוד 25 שנה לעמותת "לטם", שמובילה את תחום ההנגשה בטבע. הטיילת החדשה תחבר בין חוות עמק השלום הסמוכה ליקנעם לבין המסלול המעגלי הנגיש שקיים כבר בנחל השופט ויוצא מחניון החרובים.

 

המסלול המעגלי בנחל השופט הוא כיום המסלול המונגש הארוך ביותר בארץ, ואורכו 1.5 ק"מ בלבד. הטיילת החדשה תהווה קפיצת מדרגה משמעותית מבחינת אורך מסלול הטיול שיוצע לכחצי מיליון אנשים עם מוגבלויות שחיים בישראל.

מסלול מונגש בנחל השופט (צילום: עמותת לטם)
המסלול המונגש בנחל השופט(צילום: עמותת לטם)

מסלול מונגש בנחל השופט (צילום: עמותת לטם)
לקראת קטע דרך מונגש וארוך יותר משמעותית(צילום: עמותת לטם)
 

מלבד מסלול זה, קיימים עוד ארבעה מסלולי טיול "ארוכים" מונגשים – יער הסוללים, יער עמינדב, נס הרים ומערת קשת – אורך כל אחד מהם 800-500 מטרים בלבד. זאת בנוסף למסלולים קצרים מונגשים באתרים כמו גן לאומי קומראן ושמורת עין אפק.

 

"בישראל משאירים אותם כלואים בבתים"

את הקמת המסלול החדש, שעלותה כ-5 מיליון שקלים, תממן הקרן הקיימת לישראל – ארצות הברית (JNF). בכנס "משנים גישה – פורצים דרך לחוויה נגישה", שבמסגרתו תונח אבן הפינה למסלול, תקרא עמותת לטם למשרדי הממשלה לקדם השקעות בהנגשת אתרי הטבע בארץ.

 

את אבן הפינה תניח חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, שאמרה כי מוכרים לה "המקרים שבהם הורים לילדים נאלצים לוותר על פעילות בטבע בגלל מוגבלותם. המרחב הציבורי שייך לכולם, לא רק למטיבי לכת".

מסלול מונגש בנחל השופט (צילום: עמותת לטם)
מטיילים בקטע הטיילת שכבר מונגש(צילום: עמותת לטם)
  

יו"'ר עמותת "לטם", סורין הרשקו שמתנהל על כיסא גלגלים מאז פציעתו כלוחם במבצע אנטבה, אמר כי "דווקא בישראל, שבה יש ריבוי של אנשים עם מוגבלויות כתוצאה מפציעה ממלחמה וטרור, ראוי לקדם יותר את תחום ההנגשה. צריך לשנות את התפיסה לגבי מסלולים לכיסאות גלגלים בטבע - לא עוד הנגשה של נקודות במרחב, אלא מסלולים שיאפשרו למטייל עם המוגבלות חוויה משמעותית".

 

עמוס זיו, מנכ"ל העמותה, הוסיף כי "בזמן שבכל העולם כבר הבינו את החשיבות הבריאותית והטיפולית של יציאה לטבע עבור אנשים עם מוגבלויות, בישראל משאירים אותם כלואים בבתים. לפני 18 שנה הובלנו את הקמת המסלול הנגיש הראשון בישראל בנחל השופט, וקיווינו שהמדינה תצטרף ותיקח את ההובלה בתחום. אבל מאז – מעט מאוד השתנה. אם שוב אנו נאלצים ליזום את הקמת הטיילת המונגשת החדשה ולגייס לכך משאבים, אפשר רק לדמיין מה ניתן היה להשיג אם היו מוקצים המשאבים הממשלתיים הראויים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמותת לטם
קטע דרך מונגש בנחל השופט
צילום: עמותת לטם
מומלצים