שתף קטע נבחר

פרופ' ששינסקי: "בהחלט יכול להיות שבחירת הזוכים בפרס נובל לכלכלה היא מסר לטראמפ"

על רקע פרישתו של נשיא ארה"ב מהסכם האקלים בשנה שעברה, פרופ' איתן ששינסקי התראיין לאולפן ynet ואמר כי ייתכן שהזכייה של ויליאם נורדהאוס בפרס נובל לכלכלה, על תרומתו להבנת חשיבות יחסי הגומלין בין הכלכלה והאקלים, היתה מסר מאירופה לטראמפ. צפו בריאיון

 

  

לאחר פרסום שמות הזוכים בפרס נובל לכלכלה אתמול (ב'), ויליאם נורדהאוס ופול רומר, פרופ' איתן ששינסקי, המכהן כפרופ' לכלכלה באוניברסיטה העברית ועמד בראשן של מספר ועדות ציבוריות הקרויות על שמו, התראיין היום (ג') לאולפן ynet. ששינסקי הסביר על תרומתם של הזוכים לתחום הכלכלה והתריע על הסכנות שבזלזול באיום ההתחממות הגלובלית.

 

"הויכוח בין הכלכלנים, שנורדהאוס עסק בו במחקרים שלו, הוא שאפקט החממה יימשך למאות שנים, ולכן השאלה היא האם נכון יהיה להשקיע אחוז לא מבוטל של התל"ג העולמי כדי למתן את אפקט החממה, שיתבטא רק בעוד 200 שנה", ששינסקי הסביר. "הדורות הבאים הם אלה שיושפעו בצורה משמעותית מאפקט החממה. התשובה של רוב הכלכלנים היא כן, הויכוח הוא על המספרים".

זוכי פרס נובל לכלכלה 2018 (צילום: AP / Michael Marsland)
ויליאם נורדהאוס(צילום: AP / Michael Marsland)

נורדהאוס זכה בפרס בעקבות תרומתו לידע של יחסי הגומלין בין הכלכלה והאקלים. כזכור, דונלד טראמפ פרש בשנה שעברה מהסכם האקלים, והמשיך להתבטא ולפעול נגד הקהילה המדעית בהזדמנויות שונות.

 

יכול להיות שבוועדה לבחירת הזוכים רצו להעביר מסר למנהיגי העולם, גם לטראמפ?

"יכול בהחלט להיות, קשה להאמין שמנהיג של המעצמה הגדולה בעולם מפקפק בעניין של ההתחממות הגלובלית. לאחרונה הוא אמר שהוא לא מפקפק".

 

עד כמה ההתחממות משפיעה על הכלכלה העולמית?

"למשל, היום התחזית היא שאם הטמפ' תעלה באחוז וחצי צלזיוס יכול להיות שחלק מזרם הגולף יטה לכיוון אחר, איים מסוימים באוקיינוס השקט יעלמו, פפואה וכולי, בקיצור זה יכול להיות קטסטרופלי". אם לא די בכך, ששינסקי הסביר ש"יש כמובן גם אפקטים אחרים, על החקלאות בקנדה וברוסיה, אבל בסה"כ העובדה שבאיסלנד הקרחונים נמסים מעלה את מפלס המים, זו משמעות מאוד מאוד רצינית. כרגע המטרה היא למנוע את ההתחממות של 2 מעלות צלזיוס בחמישים השנים הבאות".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים