שתף קטע נבחר

פרקליט הסטודנטית שתמכה ב-BDS ונעצרה: "חברה בארגון קטן, יצרתם דמון"

המדינה אסרה את כניסתה לארץ של לארה אל קאסם (22), שהגיעה ללמוד באוני' העברית אבל כניסתה סורבה בשל פעילותה בעבר בתנועת החרם. ביהמ"ש יכריע היום בעתירתה לאפשר את כניסתה. פרקליטה: "אין קריאות פומביות שלה לחרם". נציג המדינה: "היא עמדה בראש הארגון"

 

 

בית משפט לעניינים מנהליים בתל אביב דן הבוקר (יום ה') בערעורה של לארה אל-קאסם, סטודנטית אמריקנית בת 22 שהתקבלה ללימודים בישראל אבל רשות האוכלוסין וההגירה אסרה כניסתה לארץ בנתב"ג בטענות לתמיכה שלה ב-BDS. השופט ארז יקואל ימסור את החלטתו בהמשך.

 

פרקליטה של אל-קאסם, עו"ד יותם בן הלל, אמר לשופט בדיון: "סעיף בחוק הכניסה לישראל קובע במפורש שמי שכיום נושא בתפקיד בארגון שמקדם חרם תמנע כניסתו לישראל. זאת לא אל-קאסם שכבר יותר משנה וחצי לא חלק מאותו ארגון שהשתייכה אליו. במציאות, היא הייתה חברה בגוף קטן, SJP, שבשיאו מנה שמונה אנשים. אין שום קריאות פומביות שלה לחרם.

 

"לכל אותם גדודי מחפשי הגוגל של המשרד לעניינים אסטרטגיים, תרימו רגע את העיניים מהמקלדת. יש כאן סטודנטית צעירה בת 22. מתי בדיוק היא הספיקה להיות פעילת חרם מרכזית? יצרתם דמון. היא התקבלה ללימודים, שילמה, קיבלה ויזה ובאה ללמוד באוניברסיטה ישראלית".

 

לארה אל-קאסם ותומכות, הבוקר בבית המשפט:

לארה אל קאסם בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

לארה אל קאסם בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

בדיונים קודמים טענה אל-קאסם שאינה קוראת לחרם על המדינה, שכן לא הייתה מבקשת לשהות וללמוד במוסד כאן. היא ציינה שהיא אינה חברה עוד בארגון שאליו השתייכה, אינה תומכת ב-BDS והצהירה כי בתקופת שהותה בישראל לא תקרא לחרם על ישראל או תשתתף בפעילות BDS.

 

נציג רשות האוכלוסין וההגירה אמר בדיון: "לכל מדינה ריבונית יש את האפשרות להחליט מי ייכנס בשעריה. אל-קאסם הפסיקה לדבריה להיות חברה (בארגון, ג"מ) באפריל 2017. המועד הזה בהכרח לא מקובל על רשות האוכלוסין. בתחקור של קצין ביקורת הגבולות היא הכחישה לחלוטין שהייתה פעילה ב-BDS, ואז בבית הדין הודתה שהייתה פעילה ארבע שנים ועמדה בראש ארגון. חשבונותיה ברשתות החברתיות נמחקו ככל הנראה בתקופה האחרונה, דפוס מוכר של פעילי BDS. גם חיפוש בגוגל יכול להעלות ממצאים שיש להם תוקף. הצגנו פעילויות מובהקות שהארגון נקט - החרמת חברה ישראלית, החרמת הרצאה של מרצה ישראלי תמיכה בהפגנת תמיכה במחבלת לשעבר".

 

גם האוניברסיטה העברית הצטרפה להליך לצד אל-קאסם. נציגתם צידדה בדיון בכניסתה לישראל: "אנו מייחסים חשיבות רבה לכניסת סטודנטים ממדינות זרות לישראל. יש חשיבות שאלו שבאים ללמוד אצלנו ייחשפו לחיים במדינה. זה ייצר זיקה חיובית ורגשית למדינה. כשיחזרו למדינות שלהם הם יעזרו לנו להתמודד מול חרמות והתקפות שונות על המדינה. האם מניעת כניסתה תחזק את ישראל במאבקה ב-BDS או להפך? אנו סבורים שהתוצאה תהיה בדיוק ההפך. היא תלמד פה ותראה שאנחנו מדינה דמוקרטית".

 

הדיון מעורר סקרנות גם בקרב התקשורת הזרה בישראל. לדיון הגיעו גם חברי הכנסת מוסי רז ועיסווי פריג' (מרצ).

 

השר לביטחון פנים גלעד ארדן התייחס למקרה וכתב השבוע בחשבון הטוויטר שלו: "אם לארה אל קאסם תצהיר באופן ברור ומפורש שטעתה בעבר, שהיא מאמינה כיום שתמיכה בחרם על ישראל וב-BDS היא טעות לא לגיטימית ושהיא מתחרטת על כהונתה בעבר כראש סניף של ארגון חרם - אנו נשקול מחדש את עמדתנו לגבי כניסתה לישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
לארה אל-קאסם, הבוקר בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים