שתף קטע נבחר

מחדשים את הדו"חות: "מצלמות המהירות מהימנות"

מבדיקה של מהנדסים בטכניון עולה כי מערכת המצלמות א-3 אמינה. כל מי שנקנס בעבר - יצטרך לשלם את הקנס עד 15 בנובמבר. החל מהיום יחזרו המצלמות להפיק דו"חות לנהגים הנוסעים במהירות הגבוהה מהמותר בחוק

המשטרה: "מצלמות המהירות מהימנות" (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
המשטרה: "מצלמות המהירות מהימנות"(צילום: עידו ארז)

נסעתם מהר וצולמתם - אתם בבעיה: המשטרה פרסמה הערב (יום ה') הודעה שלפיה מהנדסי הטכניון קבעו בדו"ח סיכום של ממצאי הבדיקות שנערכו לבקשת המשטרה למערכת המצלמות א-3 - ממנו עולה כי "מצלמות המהירות מהימנות". לגבי קנסות, אמרו במשטרה כי מי שצולם נוהג במהירות מופרזת - יצטרך לשלם את הקנס עד 15 בנובמבר.

 

מהמשטרה נמסר כי בעקבות סימני שאלה שהתעוררו בנוגע לפעולתה של מערכת מצלמות המהירות א-3, הוחלט לערוך שורת בדיקות מעמיקות ומקיפות על מנת לבחון האם מהימנותה של המערכת משביעת רצון. לאור זאת, הוחלט בחודש יוני להקפיא את ההליכים המשפטיים ואת גביית הקנסות המתבססים על פעולת המערכת נגד נהגים שצולמו כשהם נוסעים מעל המהירות המותרת בחוק.

 

 

בהודעת המשטרה נכתב כי פרקליטות המדינה ערכה בחינה, שכללה בירור כלל הנקודות שהיו דרושות הבהרה במישור המשפטי. בהמשך לבדיקה זו, ניתן אישור הפרקליטות להמשך ניהול דיונים משפטיים לגבי דו"חות המופקים ממערכת א-3 בבתי המשפט לתעבורה.

 

עוד נכתב בהודעת המשטרה כי "דו"חות הזמנה לדין, ודו"חות ברירת משפט שבהם הוגשה בקשה להישפט במסגרת המועד הקבוע בחוק, וטרם נקבע מועד דיון בעניינם, ייקבעו לדיון בבתי המשפט לתעבורה בהתאם למועדים שיוקצו על-ידי בית המשפט. הודעה תישלח בהתאם באמצעות הדואר".

  

המצלמות עצמן יחזרו לתעד עבירות תנועה ולהנפיק דו"חות לנהגים הנוסעים במהירות החורגת מהמותר בחוק ובכך מסכנים חייהם ואת חיי ייתר משתמשי הדרך - כבר מהיום. בפרקליטות המדינה אישרו את הודעת המשטרה בנושא.

 

בניגוד להודעת המשטרה, לפני כחודש בית משפט השלום בעכו זיכה מעבירות תנועה 21 נהגים וקבע כי לא הוכחה אמינות מצלמות המהירות הנייחות מסוג א-3. הדו"חות שהנפיקה המשטרה הוקפאו במהלך המשפט מחשש שהמצלמות אינן אמינות. בית המשפט מתח ביקורת קשה על מכון התקנים וקבע כי "המומחה לא אמר אמת בבית המשפט עת העיד שהוא ואחרים מהמכון נכחו בניסויים שבוצעו בהולנד לצורך דיוק המדידה של המערכת. בהתאם, יש לתת לעדותו משקל נמוך אם בכלל".

 

עוד ציין בית המשפט כי לא העיד כל נציג אחר ממכון התקנים ביחס לניסויים שלכאורה בוצעו וכי "לא הובאו לעדות המומחים ההולנדים שחתומים על דו"ח בדיקות יחידות הקצה שבוצעו לכאורה במעבדה. לא הוגש כל מסמך מטעם המאשימה המעיד על הניסויים שבוצעו".

 

למרות החלטת בית המשפט, במשטרה החליטו להמשיך לתעד נהגים מבלי לשלוח להם דו"חות, עד היום. במשטרה ביקרו את החלטת בית המשפט, מכיוון שלא חיכה לפרסום ממצאי הבדיקות המקיפות בטכניון - שהיו אז לקראת סיכום. מהמשטרה נמסר בעקבות ההכרעה כי "משטרת ישראל היא שפנתה מיוזמתה, בתיאום עם הפרקליטות, למומחים מהטכניון לצורך בדיקת אמינות ומהימנות המצלמות, זאת מוקדם יותר השנה ובטרם הוכרע הנושא בבית המשפט".

 

 

ממשרד עורכי הדין בר-אור, יעקבי, גונן ודור, שייצג את 21 הנהגים שזוכו על ידי בית המשפט נמסר כי "משטרת ישראל ממשיכה לצאת בהצהרות מבלי שהיא מראה לציבור את הנתונים האמיתיים העומדים בבסיס הצהרותיה. יוזכר כי במשך חמש שנים טענה המשטרה כי המצלמות מהימנות ובית המשפט בסופו של יום גילה את הפרצוף האמיתי מאחורי שקר המצלמות".

 

"תמוה כי גם בימים אלה נלחמת המשטרה בניסיון להסתיר מידע מצוות ההגנה למרות החלטות שיפוטיות המורות לה למסור מסמכים ובדיקות שנערכו למערכת א-3. בסופו של יום אמינות של מערכת אכיפה מוכיחים בבית המשפט ולא בהצהרות לעיתונות, וכמו שהניסיון מלמד, צוות ההגנה ערוך להתמודד עם כל טענה שתבקש המשטרה לטעון בבית המשפט".

 

 

 

 

טובה צימוקי השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
מצלמת מהירות
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים