שתף קטע נבחר

623 לקו בה מתחילת השנה - הכירו את לוחמי החצבת

623 בני אדם לקו בחצבת מתחילת השנה, וההערכה היא שבתקופה הקרובה המספר רק יעלה. קבוצת הסיכון העיקרית: ילדים שהוריהם מסרבים לחסן אותם. כמה אזרחים שאכפת להם לקחו את העניינים לידיים, ויצאו בקמפיין נגד הדעות הקדומות

התחזיות המדאיגות מתממשות: החצבת כבר כאן, וכמעט מדי יום נקראת עוד קבוצה להיבדק. מנתוני משרד הבריאות עולה כי מתחילת השנה דווח על 623 בני אדם שלקו במחלה.

  

מדובר במספר הגבוה ביותר בעשור האחרון, וההערכה היא שבתקופה הקרובה הוא רק יגדל. בימים האחרונים שבו אלפי ישראלים מאירופה, שבה יש תחלואה גדולה של חצבת, וקיימת סבירות שחלקם הביאו את המחלה איתם. במקביל יש עלייה במספר ההורים שמתנגדים לחסן את ילדיהם. וכך, במצב שבו אי־אפשר לכפות חיסונים ומשרד הבריאות נעדר מזירת הדיונים ברשתות החברתיות - המצב רק מידרדר. נוכח הסכנה לקחו על עצמם כמה אנשים שאכפת להם משימה: לשנות את האווירה.

 

 

ליאור (צילום: יובל חן)
ד"ר ליאור אונגר. מפריך טענות לא נכונות(צילום: יובל חן)

  

ד"ר ליאור אונגר, נוירוכירורג ילדים בבית־החולים שיבא, פתח עמוד פייסבוק פרטי ובו הוא מעודד להתחסן. הוא מספר שיש לו אלפי עוקבים: "אני מפריך טענות לא נכונות של מתנגדי חיסונים, אנחנו רואים כמה מקרי חצבת נחשפו בחודשים האחרונים", אמר.

 

"בחרתי במדיה הזו מתוך הבנה שהרשתות החברתיות הן מקום הפצת המידע העיקרי". שניים נוספים שנרתמו הם איתי ברשדסקי וד"ר מאיר עזרא אליה, יוזמי "הגן המחוסן" ו"מחוסגן" (פרויקט של גני ילדים שמחליטים לבקש מההורים להציג פנקס חיסונים כתנאי להרשמה, שנחשף ב"ידיעות אחרונות").

 

ליאור (צילום: יובל חן)
איתי ברשדסקי. "מאז שהתחלנו הצטרפו עשרות גנים לפרויקט"(צילום: יובל חן)

 

ד"ר נטע סופר צור פעילה בעמותת "מדעת", שקמה לפני כארבע שנים: "נחשפנו להמון שמועות ומידע שגוי. בעמותה יש 100 חברים וחברות ובהם רופאים ומדענים. הנושא נוגע לליבם וכולם עושים את זה בהתנדבות. יש לנו קבוצה בפייסבוק שנקראת 'מדברים על חיסונים'. כבר לפני שנה התרענו שהמחלה מתפרצת באירופה ועלולה להגיע לישראל, ועכשיו אנחנו רואים שהמחלה הגיעה".

 

ליאור (צילום: סבינה פישמן)
ד"ר נטע סופר צור. המון מידע שגוי(צילום: סבינה פישמן)

החצבת נגרמת מנגיף, ונמשכת כשבועיים. תסמיניה: חום ופריחה. המחלה עלולה להסתבך לדלקת אוזניים, שלשולים, דלקת בקרנית העיניים, דלקת ריאות, דלקת מוח ופגיעה במערכת העצבים. במקרים קיצוניים היא עלולה לגרום למוות. הסיכון לסיבוכים גבוה במיוחד אצל ילדים מתחת לגיל חמש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לוחמים למען חיסוני החצבת
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים