שתף קטע נבחר

חן אהרוני: "אני נכנס לחדר כושר ואומר, למי יש כח? תנו לאכול"

הזמר חן אהרוני מנסה לאכול ולהתאמן באופן מסודר, אבל מודה שזה בא אצלו בתקופות עם עליות וירידות. המומחים ממליצים שיוסיף לתפריט פירות, דגנים מלאים ומוצרי חלב, שיקפיד על אימונים מאוזנים יותר וישקול מסגרת קבוצתית, וגם ינסה מדיטציה ויוגה להתמודדות עם מצבי הסטרס בחייו

מי אני:

"זמר. השתתפתי בריאליטי 'הכוכב הבא לאירוויזיון' והוצאתי את הסינגלים 'בואי נרקוד' ו'המנון'. כרגע לקראת אלבום שייצא בקרוב. רווק בן 28, גר בחולון, גובה 1.75 מ', שוקל 65 קילו".

  

יום העבודה שלי:

"אני גר עם ההורים וכשאנשים שומעים את זה הם מעקמים פרצוף, אבל אני עושה מה שנעים לי ולמשפחה שלי, לא מה שנוח לאחרים. ההורים נכים בכיסאות גלגלים, ויש לי אחות ביסודי. אני אוסף את אחותי מבית הספר כמעט כל צהריים ועושים משהו ביחד. אני רוצה לחבק את זה ולתת לזה מקום, מה גם שזה נוח וחם ומכיל ונכון לי. אני לא לחוץ, מתישהו זה ישתנה. אני לא אוהב לקום מוקדם בבוקר, אבל מאוד משתדל בעשר בבוקר להיות כבר אחרי תה ירוק או קפה.

  

"עיקר היום שלי הוא לכתוב שירים ולקדם שירים קיימים. הראש חושב כל הזמן ואני נפגש לא מעט עם יוצרים במטרה להביא את הדבר הבא במוזיקה. אני מופיע בכל רחבי הארץ וכרגע עובד על מופע חדש שייצא לקראת החורף. עובד נטו על המוזיקה שלי. יום של חזרות מתחיל עם המפיק המוזיקלי שגר בלוס־אנג'לס, הכל בפייסטיים או בסקייפ, לפעמים נפגש עם הכוריאוגרף שלי על איזה נאמבר שעולה לי. אני גם טס אליו ולא מזמן חזרתי מהקלטות באל־איי אחרי שנכנסתי לתהליך משמח ומרגש של בניית מופע חדש.

 

"אחרי הופעה אני חייב לפרוק את האדרנלין שנותר בגוף, ובכל מקרה תמיד יש מחשבות: יש לי טקס שמתרחש במוח, שמסכם את כל מה שעשיתי, מה שאני צריך לעשות. פעם אלה היו חרדות, אבל לימדתי את עצמי להפוך את זה למשהו מסודר ולהרגיע את עצמי לפני השינה. היו תקופות שלא נרדמתי עד שש בבוקר מרוב מחשבות, עכשיו אני בתקופה טובה, נרדם לקראת שתיים בלילה".

 

חן (צילום: רמי זרנגר)
אני במאבק תמידי והאוכל כמעט תמיד מנצח. חן אהרוני(צילום: רמי זרנגר)

 

התזונה שלי:

"היה לי דימוי גוף מאוד נמוך. תמיד היה לי אקסטרה שומן, בלי ריבועים. היום אני שלם יותר עם הגוף שלי, מרגיש מתי אני פחות מהודק ואז נכנס למשטר יותר ברור, מסודר, שותה מלא תה ירוק, אוכל דגים. זה בא לי בתקופות. יש משהו במרדף של גברים אחרי גוף חטוב שמרתיע אותי. אני נכנס לחדר כושר ואומר לעצמי: למי יש כוח? די, תנו לי לאכול. כשאני אתבייש להוריד חולצה בים, וגם זה קרה לי, אני אתאפס על עצמי. היום אני בתקופת המבורגרים וצ'יפס, קצת שיחררתי.

 

"מי שרואה אותי מהצד חושב שאני רזה, אבל אני לא. זה מאבק תמידי והאוכל כמעט תמיד מנצח. אני משתדל לדחות את ארוחת הבוקר כמה שיותר כי אני לא רעב, ובסביבות אחת בצהריים אני אוכל דברים בסיסיים כמו שניצל, פירה וסלט ירקות או דג סלמון וצ'יפס במכונה עם כף שמן. בערב אוכל אורז מקסיקני עם חזה עוף ודברים טעימים שאמא שלי כפרה עליה מבשלת. לפני הופעה משתדל לא לאכול כבד, בטח שלא בשר ועוף. אני שותה מלא מים כל היום, יש לי בקבוק שמתמלא לפחות פעמיים ביום. אחרי הופעה אני לא חייב לאכול משהו - לפעמים שותה ערק אשכוליות בבר, לפעמים גם זה לא.

  

"הבעיה שלי זה הדברים שאני חוטף. עובר ליד קיוסק וחייב שוקולד, למשל. מאז ומתמיד החולשה שלי היא שוקולד, פיתה עם שוקולד השחר זה החיים. אמא שלי הייתה שולחת אותי לחטיבה עם שש פרוסות מרוחות בשוקולד והייתי אוכל הכל, לא הייתה מוּדעות. מודעות ספורטיבית הייתה כי ההורים כל הזמן היו בתחרויות ובאימונים, אבל בכל מה שקשור לאוכל הם שיחררו. כיום אמא שלי מאוד שומרת, בלי סוכרים וגלוטן. אני עושה את זה רק כשיש לי מטרה ספציפית.

  

"ב'הכוכב הבא' עליתי 7 קילו, מצאתי נחמה באוכל. למזלי באתי שחיף אז לא ראו את זה. זו תחרות שעברתי בה המון חשבון נפש. לא מנעתי מעצמי דברים שעושים לי טוב, המשמעת שלי הלכה לכיוון הווקאלי, של המוזיקה, לא של אכילה".

  

כושר:

"ההורים שלי ייצגו את המדינה באולימפיאדות ודחפו אותי לספורט, אבל לא כיף לי, אני לא אוהב את זה. אני מהאנשים שרוצים, אבל לא אוהבים, ואז אני מתאמן כמה חודשים, רואה תוצאה שאני מחבב ואז משחרר. באינסטגרם את מסתכלת על גבר והוא בנוי משרירים, אבל אף פעם לא הצלחתי לקרוע את עצמי בחדר כושר. אני עושה שני אימונים פונקציונליים בשבוע ויוצא מזיע, עובד המון על בטן ופלג גוף עליון, קופץ מלא בחבל, מרים משקולות. שורף את כל מה שהתלבש לי על השרירים. המטרה שלי היא להוסיף עוד יום, לשפר את התזונה, להיות יותר טוב לעצמי".

  

טיפוח:

"פעם ראשונה שעשיתי טיפול פנים הייתה השנה וזה היה ממש נחמד. מאז אני משתמש בסבון פנים בבוקר ובערב. מדי פעם מורח סרום שאמור לשרוף לי את הנקבוביות; אולי הוא אמור לעשות משהו אחר, אבל שורף לי. כשאני בים אני מורח קרם הגנה על הפנים, כי הן נשרפות. בלוס־אנג'לס השחרתי בשמש וכל הזמן עצרו אותי הודים כי היו בטוחים שאני בן העדה. כססתי ציפורניים והפסקתי בחצי השנה האחרונה, אחרי מלחמה קשה עם עצמי. פשוט החלטתי להפסיק אחרי שראיתי תמונה והציפורניים ממש הפריעו לי".

  

לנפש:

"אני נמצא במקום שבו אני מחבק את הפחדים שלי. בזכות 'הכוכב הבא' אני לא מפחד לצאת מאזור הנוחות שלי, לעשות טעויות. היה שם שחרור מהאגו ומהביקורת העצמית. אני עדיין עובד על זה, אבל נמצא בהתקדמות. אני לוקח ציפרלקס כי היו לי חרדות עוד לפני התוכנית, ואני בשלב שאני מנסה להוריד מינון. התחלתי טיפול פסיכולוגי במהלך התוכנית, אני משתדל להיות טוב לעצמי. מת להוסיף יוגה או מדיטציה, אבל עוד לא מצאתי את הדבר שמרגיע אותי מלבד מוזיקה. לפעמים יש לי תובנות על החיים תוך כדי שאני שר על הבמה.

  

"אני בניסוי ותעייה כל החיים שלי. משתדל להסתכל על הניסוי, על הדברים שאני מגלה, שאני יכול ללמוד מהם. הבית שצמחתי בו העצים אותי כבנאדם. יש לי יכולת הקשבה, אני תמיד מסתכל על התמונה הרחבה ובאופי שלי אני קצת מטפל. בכל מערכות היחסים שהיו לי הייתי בצד שיותר נתן לפרטנר. אני רוצה להגיע למקום שאני יכול גם לדעת לקבל בחזרה, ואז הראש שלי יהיה פתוח גם להתאהב".

  

שורה תחתונה:

"למדתי לקבל את עצמי בהרבה מאוד מובנים בשנה האחרונה. אני מכוון להיות בנאדם יותר טוב, בעיקר אליי, כי זה הדבר היחיד שיהפוך אותי לאדם יותר נעים גם לאנשים סביבי".

  

מה אומרים המומחים?

רקפת אריאלי, דיאטנית במרכז לרפואת ספורט שערי צדק:

  

"חן נע בין שמירה על תפריט בריא לבין שחרור מוחלט. הוא מתבסס על שתי ארוחות בשריות ביום, ובשאר היום מתפתה למתוקים. התפריט שלו דל בפירות, דגנים מלאים, מוצרי חלב ועוד. אם הוא לא רעב בבוקר, הוא לא חייב לאכול ארוחת בוקר גדולה, אך רצוי לא להיות בצום באופן עקבי עד הצהריים. כדאי לצמצם את האכילה בחוץ ולשים לב מה מזמינים. בארוחות ביניים עדיף פירות או יוגורטים במקום שוקולד".

  

יואב אבידר, מנהל הג'ימנסיה להסמכת מדריכי כושר ותנועה בהולמס פלייס:

  

"חן מתאמן פעמיים בשבוע באימונים פונקציונליים שנותנים מענה כזה או אחר הן לתחום האירובי והן לתחום החיזוק. האימון צריך להיות מאוזן ולא להיות מושפע ממה שמפריע לנו במראה כמו מיקוד בפלג גוף עליון או הבטן, כפי שחן עושה. שווה למצוא עוגנים כמו אימון קבוצתי עם חברים או אימון אישי עם מאמן שמייצר התחייבות, על מנת לקבע את העיסוק בספורט כחלק משגרת החיים".

  

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

  

"חן מתחיל כיוון נכון של שגרת טיפוח בסיסית, אבל צריך מקצה שיפורים קל. טוב מאוד שחן מקפיד על שטיפה של הפנים עם סבון, זה בהחלט חובה. לגבי הסרום השורף: סרום לא אמור לשרוף, ובטח לא את הנקבוביות. עדיף להשתמש בקרם פנים בעל מרקם קליל. לגבי טיפול בנקבוביות המורחבות, אני ממליצה להשתמש בתכשירים מייבשי הפרשת חלב ומדי פעם ללכת לטיפול קוסמטי לניקוי העור. קרם הגנה מומלץ למרוח בכל בוקר ולא רק בעת הליכה לים. טוב מאוד שחן הפסיק לכסוס ציפורניים".

  

צביה חי־אל, מנחה, מאמנת ומנהלת מרכז מעגלים:

  

"אומרים שהכל מתחיל בבית, שהבסיס שלנו נבנה בחינוך, בהורים שלנו, בסביבה. אצל חן יש משהו מאוד חזק שהוא רכש בבית מגיל מאוד צעיר - ערכים וחיבור לבית. הוא בחור רגיש ופתוח שהצדדים הערכיים שלו מאוד ניכרים בו. המסירות שלו לבית ולמשפחה מרשימים עד מעוררי השראה והתפעלות. העובדה שהוא בוחר להישאר בבית ולעזור להוריו הנכים בגיל שרוב האנשים כבר מזמן יצאו מהבית, לא מובנת מאליה כלל.

 

"היחסים שלו עם הוריו ועם אחותו הקטנה וההשקעה שלו בה מרגשים מאוד. חן משתמש בכלים שקיבל בבית בחייו הפרטיים, הוא מבין היטב את ההפרדה בין עיקר לטפל, הוא מצליח לעשות זום־אאוט ולהסתכל על התמונה הרחבה יותר ומתוכה לבחור מה נכון לו ומתי. הוא שומר על פתיחות, לא מפסיק לחפש את הדבר הבא בשבילו ולפתח את עצמו ואת הקריירה שלו. לגדול עם שני הורים שחיים חיים הישגיים למרות הנכות שלהם, זוהי זכות גדולה, ורואים את זה על חן.

 

 "הוא אדם שהולך עם הלב שלו ועושה מה שטוב לו בסופו של דבר. גם אם הדרך מלאה לבטים, הוא יודע להקשיב למה שנכון לו יותר מאשר לרחשים סביבתיים. אהבתי את הכנות שלו ביחס למצבו הרגשי ולהתמודדות שלו עם חרדות, נושא שבדרך כלל לא קל לחשוף אותו ולדבר עליו, וזה מדהים שהוא מוכן לעשות את זה. אכן נראה שהוא בתקופה טובה יותר בהקשר הזה, רק צריך לזכור שלאנשים רגישים יש נטייה מוגברת למצבי חרדה וסטרס ולכן כן הייתי מציעה לו לשלב שגרה של מדיטציות או יוגה בהקדם האפשרי ולא לדחות את זה. באופן כללי בנושאים האלה תמיד עדיף להשקיע אנרגיות במניעה שלהם, ואז אפשר לשמר את המצב יציב. גם עם הטיפול הפסיכולוגי כדאי להתמיד, כי לאורך זמן הוא יכול להוות תמיכה סיסטמטית לחיים של יציבות רגשית.

  

"הרגישות שלו מתועלת ליצירה ולכתיבה, שזה מעולה. תמיד כדאי לראות איך אנחנו יכולים לקחת צדדים באישיות שלנו ולתעל אותם למקום הטוב ביותר שלהם. מבחינת כושר הייתי מציעה לחן למצוא ספורט שהוא מתחבר אליו יותר ואפילו נהנה בו, וכך יוכל להוסיף אימונים ולהתמיד בו. פעילות גופנית היא קריטית באורח חיים כמו של חן, והגוף הוא בסופו של דבר הכלי שלנו. גם לגבי התזונה שלו הייתי מציעה לארגן אותה מחדש. שני התחומים הללו מאוד משמעותיים בחיים בכלל, ובעיקר בסגנון חיים כמו זה של חן".

 

הכתבה מתפרסמת ב"ידיעות אחרונות" במוסף "זמנים בריאים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמי זרנגר
חן אהרוני
צילום: רמי זרנגר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים