שתף קטע נבחר

כך תגלו אם חשבון הפייסבוק שלכם נפרץ

פרטיהם של כ-29 מיליון משתמשי פייסבוק נגנבו על ידי תוקפים, כך חשפה הרשת החברתית במהלך סוף השבוע. האם גם החשבון שלכם נפרץ? כך תדעו

פרטים חדשים בנוגע לפרצת האבטחה הקריטית בפייסבוק, גילו כי תוקפים גנבו את פרטיהם האישיים של 29 מיליון משתמשי הרשת החברתית: על פי הודעת החברה מסוף השבוע האחרון, שמות מלאים, כתובות מייל ומספרי טלפון נגנבו, כשעבור 14 מיליון משתמשים נחשפו גם פרטים כמו מיקום, מילות חיפוש, מקום מגורים, השכלה והעדפות נוספות. בפייסבוק לא יודעים לדעת באיזה אופן פרקטי המידע שימשו את התוקפים, אולם פוטנציאל הנזק כולל מתקפות פישינג מותאמות אישית, ספאם ברשת ובטלפון, וכמובן התחזות למשתמשים.

 

פייסבוק פרצת אבטחה (אילוסטרציה: Shutterstock)
האם החשבון שלכם נפרץ?(אילוסטרציה: Shutterstock)

 

ברשת החברתית הסבירו כי משתמשים אשר חשבונות הפייסבוק שלהם נפרצו - יקבלו על כך הודעה מותאמת אישית. "ברשותנו מידע נוסף על תקרית האבטחה שנחשפה בתאריך 25 בספטמבר 2018", נכתב בהודעה המיוחדת. "חלקים מהמידע האישי שלך שימשו גורם חיצוני בלתי מאושר". מכאן, המודעה משתנה בהתאם לסוג המידע שנעשה בו שימוש על ידי תוקפים. 

 

פרצת האבטחה בפייסבוק ()

 

מי שטרם קיבלו את ההודעה, יכולים לבדוק בצורה עצמאית האם החשבון שלהם היה זמין לתוקפים, האם בפרטי המידע שבו נעשה שימוש - ואילו מפרטי המידע היו חשופים. כל שעליכם לעשות הוא להתחבר לחשבון הפייסבוק, להקליק על הקישור הזה, ולגלול את העמוד למטה עד לשאלה: "האם חשבון הפייסבוק שלי נפגע מתקרית האבטחה הזו?"

 

פייסבוק תודיע לכם האם החשבון נכלל ברשימת 30 מיליון החשבונות שהיו זמינים לתוקפים - או שהפעם יצאתם מכלל סכנה. במידה וקיבלתם הודעה שהתוקפים ניגשו אל המידע שלכם - כדאי להקפיד יותר על השימוש שלכם בשירותי רשת. בפייסבוק מבהירים שאין צורך לשנות את הסיסמה לחשבון, אולם תוקפים שקיבלו את מספרי הטלפון וכתובות המייל שלכם (לצד פרטי מידע נוספים) עשויים לעשות בהם שימוש לצורכי פישינג ומתקפות ספאם. כדאי לשים לב לשיחות הטלפון והודעות הדואר האלקטרוני שמתקבלות, וכן להיזהר מפני מתחזים ברשת.

 

בפייסבוק טוענים כי למרות שהפרסום הראשוני העלה חשד שתוקפים ניגשו לכ-50 מיליון חשבונות בפייסבוק, החקירה העלתה כי "רק" 30 מיליון משתמשים היו חשופים במסגרת פרצת האבטחה. מיליון מתוכם - לא ניזוקו מכיוון שהתוקפים לא ניגשו אל המידע שלהם. בנוסף, החשש כי שירותים נוספים המשוייכים לפייסבוק דוגמת וואטסאפ ואינסטגרם, ואפליקציות חיצוניות העושות שימוש במערך ההתחברות של פייסבוק, דוגמת טינדר וספוטיפיי - הופרך על ידי הרשת החברתית. נטען כי התוקפים לא ניגשו אל חשבונות באופן הזה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה: Shutterstock
פרצת האבטחה בפייסבוק
אילוסטרציה: Shutterstock
מומלצים