שתף קטע נבחר

מוזיאון האוכל המגעיל נפתח בשבדיה

קופצים לשבדיה? אל תשכחו לבקר במוזיאון האוכל המגעיל שייפתח בשבוע הבא בעיר מאלמו ויציג מאכלים כמו חלב סוסים מותסס, עטלפים, מעיים ותאמינו או לא - גם פין

 

כנראה שלא כולם אוהבים כריש מותסס ברוטב או אומלט מוח, אבל מה עם פחית שתייה בטעם כרוב כבוש תוסס? בשבוע הבא (29 באוקטובר) ייפתח בעיר מאלמו שבשבדיה - "מוזיאון האוכל המגעיל", שיציג מאכלים כמו חלב סוסים מותסס, טופו מסריח, סלט שכולו ג'לי וליקריץ ועוד.


   ()

הפריטים המוצגים באתר האינטרנט של ה"מוזיאון לאוכל המגעיל" מסווגים לשלוש קטגוריות כמעט חופפות: יצורים לא מוכרים (עטלפים, כלבים, חרקים) או חלקי גוף (פין, מעיים, ראש); טעמים, מרקמים וניחוחות חזקים במיוחד (פרי הדוריאן, נאטו - מנת סויה יפנית ובירת שורשים); ומאכלים המפרים אמונות דתיות או מוסריות מסוימת (בשר חזיר, בשר בקר).

   ()
  

אבל, שלא תחשבו שהמאכלים הללו מוצגים שם רק כדי לעורר גועל: בראיון למגזין Quartzy אומר מייסד המוזיאון, סמואל ווסט, כי הוא רוצה לעורר שיח בנושא, ולהבין מדוע אנחנו אוכלים את הדברים שאנו אוכלים, ומה זה אומר שמאכל שנחשב לדוחה בתרבות אחת, עשוי להיחשב כאוצר עבור עבור תרבות אחרת.

   ()

"אף על פי שגועל הוא רגש אוניברסלי, זו עדיין תכונה שאנחנו צריכים ללמוד. האנשים שסביבנו, שאיתם גדלנו ושמרכיבים אותנו, מלמדים אותנו מה זה גועל", אומר ווסט. "זה מה שעושה את זה מעניין מבחינה תרבותית". ווסט נחשב למומחה בכל הקשור להקמת מוזיאונים מוזרים ויוצאי דופן: למוזיאון האוכל המגעיל קדם "מוזיאון הכישלונות", שנפתח בשנת 2017 ושאב השראה מהרקע שלו כפסיכולוג ארגוני. אוצרת המוזיאון כללה מוצרים שהושקו עם טעויות, קמפיינים שיווקיים איומים או מנהיגים חסרי חזון או כריזמה.

 

לפי המדע, בני האדם חווים תחושת בחילה ממאכלים מסוימים, וזאת כדי לשמור עלינו מפני נחשים, חרקים עוקצניים ומזונות שעלולים לגרום לנו לחלות. במוזיאון טוענים, כי הצגת מאכלים לא מוכרים בהקשר חדש - במוזיאון במקום בצלחת - לצד מזונות מוכרים, יסייעו למבקרים להתגבר על הסלידה ולהתחבר לסקרנות הטבעית שלהם.

   ()
 

ואל תחשבו שתצאו משם בידיים ריקות: כמו בכל מוזיאון המכבד את עצמו, גם ב"מוזיאון האוכל המגעיל" יש חנות שבה אפשר לרכוש קופסאות שימורים ופחיות של מאכלים מוזרים ומגעילים מכל העולם (מבשר דב מומלח ועד כריש משומר). באופן אישי, אנחנו ממליצים גם על גפילטע פיש בקופסת שימורים. יש מקומות בהם זה נחשב למעדן. 

 

במוזיאון תוכלו לעשות טעימות לקבוצות של עד שישה משתתפים (כ-170 שקלים למשתתף). בתיאבון.

 

לאתר המוזיאון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פין של שור כבר אכלתם? מוזיאון האוכל המגעיל ייפתח בשוודיה
מומלצים