שתף קטע נבחר

קיבלו דחייה נוספת: הלקוחות לא יחויבו להקיש קוד סודי

מעבר העסקים הקטנים לתקן אבטחה חדש בשימוש בכרטיסי אשראי, המחייב הקשת קוד סודי בעת הרכישה בחנות, נדחה בשנה. מנגנון החיוב לבתי עסק קטנים יכנס לתוקף ב-2020

בנק ישראל הודיע היום (ב') כי ידחה שוב את חיוב בתי העסק הקטנים לעבוד בתקן האבטחה EMV, הדורש מהלקוח הקשת קוד סודי בעת ביצוע התשלום.

 

 

טיוטת הוראות שהוציא בעבר בנק ישראל קבעה כי המהלך יכנס לתוקף בתחילת 2019 אולם בסופו של דבר, בלחץ העסקים הקטנים, הסכימו בבנק ישראל לדחות את כניסתו לתוקף לתחילת 2020, לעסקים קטנים שמחזור העסקאות שלהם קטן מ-5 מיליון שקל.

 

התקן הבינלאומי EMV (ראשי תיבות של שלוש חברות כרטיסי האשראי הבינלאומיות Europay MasterCard Visa שפיתחו אותו) נועד לאפשר ביצוע עסקאות בצורה מאובטחת בכרטיס אשראי חכם – כרטיס בעל שבב אלקטרוני. תקן זה דורש מהקונה הקשת קוד סודי (בדומה למשיכת כספים בכספומט) בכל עסקה בכרטיס. מסוף התשלום נמצא בבית העסק וקורא את השבב האלקטרוני שעל גבי כרטיס האשראי כתחליף לקריאה בקורא כרטיסים מגנטי.

 

אשראי ()

השימוש בתקן זה מצמצם באופן משמעותי ביותר את הסיכוי להונאות בכרטיסי אשראי, היות ולא ניתן לרכוש עם כרטיס אשראי גנוב מבלי לדעת את הסיסמה של הכרטיס. המציאות מראה כי באירופה, למשל, צנחו היקפי ההונאות במעל 80% מאז החלו ליישם את הטכנולוגיה. למעשה תקן זה קיים כמעט בכל העולם, ולמרות הקדמה של ישראל בתחומים רבים, דווקא בתחום הזה היא בין האחרונות שמישמות אותו.

 

נציין כי הוראת בנק ישראל אינה "מחייבת" בפועל את בית העסק לעבוד בשיטה זו אלא ההוראה קובעת נוהל לתמרץ את השחקנים בשוק להטמעת התקן על ידי מנגנון הסטת האחריות לנזק (liability shift).

 

המנגנון קובע שבמקרה של תשלום באמצעות כרטיס חיוב חכם בבית עסק שבו לא מותקן מסוף EMV, הסולק אחראי להשיב ללקוח את סכום החיוב הנובע משימוש לרעה, והוא רשאי להסיט את האחריות לבית העסק. מטרת המנגנון האמור הוא להוביל לכך שכלל העסקים יערכו ויטמיעו את המסופים והתוכנה הנדרשים.

 

למרות שבמסופים רבים בבתי עסק קיימת כבר תשתית שתומכת בתקן החדש, מעט מאוד החלו להפעיל אותו בצורה כזו שהרכישה בחנות דורשת הקשת קוד סודי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים