שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    17 מרקים לא שגרתיים
    אותו מרק בגישה כל כך שונה: מרק קיבה, מרק מעושן, מרק יוגורט, מרק דובדבנים וגם מרק קורקבנים - יוצאים מהשגרה עם מרקים לא שגרתיים
    צילום:ירון ברנר

    צילום:ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בווידיאו: השף רפי כהן מכין מרק דג עם פסטה

     

    הרצון להתרפק על ימי החורף הבודדים, לגמוע קערה של מרק עוף ולהכין לפחות אחת לשבוע את המרק הכתום האהוב על כל המשפחה מתעורר כל פעם מחדש עם הגשם והסערה. בדרך כלל, כשאנחנו מבשלים בבית, אם נרצה לגוון קצת נלך על מרק עדשים, מרק גריסים, מרק בצל או על מרק אפונה, אם ממש נרצה להתפרע.

     

    אבל רגע, מה עם המרקים הפחות סטנדרטיים? למשל - מרק דובדבנים הונגרי, מרק קיבה רומני, מרק רוויון רוסי, מרק שום, מרק מעושן או מרק כבש בוכרי, שבשבילם נדרשים לא רק אומץ אלא גם ראש פתוח?

     

    מוזרים או לא שגרתיים ככל שיהיו, ישנה במרקים הללו האותנטיות שכיף לגלות אם רק קיימת הסקרנות הדרושה. אז נצלו את הימים הסגריריים שבאים עלינו לטובה, וצאו למתוח את גבולות הטעם והדמיון שלכם. מבטיחים שלא תתאכזבו.

     

    ההונגרי: מסעדת טוליפ

    במסעדה ההונגרית הוותיקה של לאצ'י, ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, מגישים מרק דובדבנים הונגרי קלאסי. מדובר במנה בעלת טעם חמוץ-מתוק שמוגשת במסעדה גם כמנה ראשונה וגם כמנה אחרונה, ומלבד הדובדבנים כוללת גם שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, וניל, סוכר וציפורן. מחיר המנה הוא 33 שקלים.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    יהודה הלוי 52 תל אביב, 03-5668444, ראשון 18:00-11:00, שני-חמישי, שבת 21:00-11:00, שישי 23:00-11:00, לא כשר

      

    הבוכרי: מסעדת סמרקנד

    במטבח הבוכרי נעשה שימוש רב בבשר כבש, בין היתר כמילוי למאפים, בתוך תבשילים שונים וגם במרקים, שנחשבים בעלי טעם עשיר במיוחד. 

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    במסעדת סמרקנד המשפחתית בעלת שני הסניפים (באור יהודה ובתל אביב) מגישים שני מרקים מסורתיים שהיינו חייבים להתעכב עליהם: הראשון הוא מרק דושפרה עם כיסוני בשר קטנטנים ודובדבנים (32 שקלים), והשני הוא מרק כבש, שבבוכרית מכנים אותו "מרק שורפה", שכולל שלל ירקות ונתח בשר אימתני שתופס חלק נכבד מהמרק (32 שקלים).

     

    יחזקאל קזז 18 אור יהודה, 03-5333448‏, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

    בן צבי 34 תל אביב, 03-6811122, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

     

    המקסיקני: רשת "רובן"

    בשני הסניפים של רשת הכריכים "רובן" מגישים לצד המבורגרים וכריכי בשר גם גם מרק צ'ילי קון קרנה בסגנון מקסיקני. את המרק מכינים שם על בסיס ציר בקר עם שעועית אדומה, עגבניות ובריסקט מפורק, שלפני כניסתו למרק הוא מעביר לילה שלם במעשנה. מחיר המנה הוא 26 שקלים.

       (צילום: דניאל דרעי)
    (צילום: דניאל דרעי)
     

    ז’בוטינסקי 43 סטאר סנטר אשדוד, 08-9305055‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי15:30-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

    אחי אילת 10 קרית חיים, 04-6277067‏, ראשון-רביעי 2:00-11:30, חמישי 3:00-11:30, שישי 16:00-11:30, מוצ"ש-1:00, כשר

     

    הצרפתי: מסעדת Villa mare

    את מרק הבצל הקלאסי שמוגש בתוך כיכר לחם אין כמעט מי שלא מכיר, אבל מה לגבי מרק פירות ים, שמוגש גם הוא בתוך כיכר לחם בשרנית ומעוטר בג'מבו שרימפס מלמעלה? את המרק הזה בדיוק מגישים במסעדת "וילה מארה" שבבת ים, שם מכינים אותו על בסיס ציר סרטנים עם חלב קוקוס, רוטב שמנת, עגבניות שרופות, שרימפס וקלמארי. מחיר המנה 75 שקלים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בן גוריון 69 בת ים (על החוף), 054-7317740‏, ראשון-שבת 2:00-9:00, לא כשר

     

    התימני: שמעון מלך המרקים

    אצל מלך המרקים של כרם התימנים מצאנו את אחד ממרקי הבשר המעניינים שיצא לנו לטעום. מדובר במרק "מעורב", מחירו 33 שקלים והוא כולל קורקבנים, בקר וביז (עטיני פרה). כל הטוב הזה מתבשל יחד עם תפוחי אדמה וחוואייג' ומוגש, כמיטב המסורת, לצד לחוח. חגיגה שלמה לחובבי חלקי פנים.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    יחיא קאפח 28 תל אביב, 03-6205488, שני-שישי 16:30-10:00, כשר

     

    הסובייטי: מסעדת באבא יאגה

    במסעדה שמתהדרת בתפריט רוסי עם נגיעות צרפתיות מגישים את מרק הסוליאנקה, שכולל שבעה סוגי בשר שונים, נקניקים מעושנים, תרכיז עגבניות, צלפים, זיתים, בצל, מלפפונים מלוחים ועצמות בקר. כמיטב המסורת הרוסית, תקבלו אותו שם לצד שמנת חמוצה, לחם הבית וחמאת שום-שמיר (46 שקלים).

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    באבה יאגה, הירקון 12 תל-אביב, ‭03-5167305‬, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

      

    הירושלמי: עתליה עין מור - אירוח ביתי

    השפית עתליה עין מור, שמארחת בביתה שבשכונת עין כרם הירושלמית לארוחות ביתיות שמורכבות מחומרי גלם מקומיים, אותם היא מלקטת בהרי ירושלים, מגישה מרק חמציצים, שלו היא מוסיפה גם בצל, שום וציר ירקות. את המרק, שנחשב לאחת ממנות הדגל שלה, היא מגישה לרוב מיד אחרי הגשם הראשון.

       (צילום: עתליה עין מור)
    (צילום: עתליה עין מור)
     

    עין כרם ירושלים, 052-4755167‏

     

    הרוסי: מסעדת קיפריס

    במסעדה הרוסית שפועלת בבאר שבע מגישים מרק אקרושקה מהמטבח הרוסי, שיש מצב שרובכם לא תרצו לאכול בימי החורף הקרים. מדובר במרק קר שמבוסס על רוויון או על קוואס - משקה רוסי תוסס ונטול אלכוהול שמזכיר בירה שחורה, רק בעל מתיקות קלה.

     

    מלבדם נכנסים פנימה גם מלפפונים טריים, תפוח אדמה מבושל, ביצים קשות, שמיר ובצל ירוק. מחיר המנה הוא ארבעה שקלים ל-100 גרם אם לוקחים אותו בטייק אוויי, ואם תחליטו לאכול אותו במסעדה עצמה, הוא יעלה לכם 28 שקלים. 

     

    הרצל 1 באר שבע, 08-6232392, שני-חמישי 20:00-12:00, שישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    הסיני: מסעדת פק היי

    במסעדה הסינית, שמסתתרת בתוך בניין מגורים טיפוסי בבת ים, יש אווירה של שנות ה-80 ותפריט סיני ענק שכולל, בין היתר, גם כמה מרקים - חלקם סיניים קלאסיים כמו מרק תירס ומרק וון טון, ויש גם אחד לא סטנדרטי - מרק לימון חמצמץ עם בשר וירקות (16 שקלים).

     

    העצמאות 7 בת ים, 03-5063202, שני-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    העונתי: מסעדת האקליפטוס

    במסעדת השף הירושלמית, השף משה בסון מציע מרקים משתנים לפי עונות השנה. כעת יש בתפריט מרק ארטישוק ירושלמי עם חלב שקדים ומרק עגבניות עם נענע, ובהמשך יצטרף אליהם גם מרק הסרפדים והשקדים המפורסם של השף. מחיר המרק הוא 48 שקלים.

     

    סמטת פלט (בין חטיבת ירושלים 14 לדרור אוליאל) ירושלים, 02-6244331, ראשון-חמישי 23:00-17:00, שבת 23:00-20:15, כשר

     

    המעושן: מסעדת לה פמפה

    במסעדה הביתית שמתמחה בבשרים מעושנים מגישים מרק בוקרים מעושן שאותו מבשלים עם מח עצם, שעועית לבנה, סלרי, תפוחי אדמה, בטטה, גזר ורסק עגבניות. המרק בעל מרקם מעט סמיך, כמעט כמו מרק גולש, ובעל ארומה מעושנת ומדהימה.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    מצפה הילה, 052-2951177‏, חמישי-שישי 23:00-19:00, לא כשר

     

    הבלקני: מסעדת מונקה

    במסעדה, שמגישה תפריט בלקני עם נגיעות רומניות, מגישים כמה מרקים מעניינים וחורפיים למדי, בהם מרק שקמבה - מרק קיבה רומני (22 שקלים), מרק כבש (22 שקלים) וגם מרק יוגורט קר שמתאים יותר לימים חמים (18 שקלים).

     

    יהודה הימית 15 יפו, 03-6820723, ראשון-חמישי, שבת 21:00-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

     

    הקווקזי: מסעדת פנינת באקו

    המרקים הקווקזיים של "פנינת באקו" משתנים, ומומלץ לבדוק עם המלצר מה בתפריט היומי. אם יתמזל מזלכם, תוכלו לטעום כאן את מרק הדובגה שכולל אורז, לבן, ביצים ותרד (40 שקלים). לפעמים מכינים במקום גם מרק בוזבש עם כבש וערמונים, שעליו אסור לוותר (60 שקלים).

     

    בן גוריון 61 בת ים, 052-8070370, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    הגיאורגי: מסעדת גאורגיה

    במסעדה הגיאורגית שעל הכרמל יש נוף עוצר נשימה וגם תפריט עם מאכלים המאפיינים את המטבח הגיאורגי, בהם מרק צ'אכאפולי עם בשר עגל, דג טרחון ושזיפים. מחיר המנה הוא 55 שקלים.

     

    יפה נוף 99 חיפה, 04-7799222‏, ראשון-חמישי 24:00-13:00, שישי 2:00-13:00, שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    החלבי: המכשפה והחלבן

    במסעדת הצפונית שמגישה תפריט עם נגיעות צרפתיות-רוסיות וסקנדינביות, מגישים מרק קרם שום חורפי שמבוסס על ציר ירקות וכולל גם תפוחי אדמה, גבינת פרמזן, קרוטונים וחמאה. מחיר המנה הוא 36 שקלים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    קיבוץ הגושרים, 058-6644266‏, ראשון-שבת 22:30-9:00, לא כשר

     

    התאי: מסעדת בית תאילנדי

    במסעדה התאילנדית של השף והמסעדן יריב מלילי מגישים מרק אווז תאי מסורתי. המנה נקראת בתפריט "קאו לאו פט", מחירה 78 שקלים והיא כוללת אווז שמושרה בתערובת תאילנדית שכוללת חמישה תבלינים, כרוב סיני, סלרי, שום, בצל ירוק וכוסברה, שבלעדיהם שום מנה לא נחשבת לתאית אמיתית.

       (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)
     

    בוגרשוב 8 תל אביב, 03-5178568‏, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

       

    הימי: הלנה בנמל

    במסעדת הדגים של השף עמוס שיאן מצאנו שני מרקי דגים לא שגרתיים. הראשון הוא מרק דגים בניחוח ערק, תפוז וזעפרן (62 שקלים), והשני הוא מרק כרישה עם תפוחי אדמה ופלמידה מעושנת (62 שקלים).

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    נמל קיסריה, 04-6101018, ראשון-שבת 23:00-12:00 לא כשר

     

    הטבעוני: עמי ותמי   

    השפית בת עמי בוזגלו עורכת ארוחות קונספט טבעוניות, שבהן היא מגישה תפריט שמורכב בהתאם לקונספט שעליו מבוסס האירוע. לא משנה מה יכלול התפריט, תמיד תהיה בו גם מנת מרק יוצאת דופן. בין המרקים שהיא מציעה: מרק גריסים עם פטריות ירדן וערק, מרק גספצ'ו עם אפונה ואבוקדו צרוב ועוד שילובים מחממים ומעניינים לא פחות.

       (צילום: בת עמי בוזגלו)
    (צילום: בת עמי בוזגלו)

    באר שבע, 050-9903733‏, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים