שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מבשלים טבעוני: 7 מתכונים
    לרגל יום הטבעונות הבינלאומי: 4 מתכונים טבעוניים כולל 3 מתכונים לשייקים ירוקים ובריאים

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    קובה טבעונית

    הבשלנית מרים חדד מנהלת את המסעדה הלבנונית "אל רביע" במעיליא, שם היא מגישה מנות לבנוניות טבעוניות. המתכון הזה הוא מתכון בן 4 דורות, העובר במשפחתה של מרים. 

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    מצרכים (כ-15 קובות):

    לבצק - 

    500 גר' בורגול דק דק

    1 כוס קמח

    2 כוסות מים

    1 גמבה אדומה, קלויה מנוקה ומקולפת

    מעט פלפל שחור, לבן, כמון, ציפורן

    מעט אגוז מוסקט טרי

    למלית -

    3 כוסות גרגרי חומוס

    3 בצל גדול

    מעט מלח

    פלפל שחור

    פלפל לבן

    קינמון (אפשר לוותר)

     

    אופן ההכנה:

    1. הכנת המלית - מבשלים את גרגרי החומוס ומרתיחים אותם למחצה כדי שלא יהיו רכים יתר על המידה.
    2. מטגנים את הבצלים במחבת, מעבירים לקערה ואליה מוסיפים גם את גרגרי החומוס המבושלים. טוחנים את הגמבה הקלויה והמנוקה ומוסיפים למלית שבקערה. מוסיפים תבלינים פלפל שחור, לבן ואנגלי ואפשר גם קינמון למי שאוהב.
    3. הכנת הבצק - שמים בקערה בורגול דק, מתבלים עם כמון, פלפל שחור טחון, פלפל לבן, מלח, מעט ציפורן ומגרדים בפומפייה מעט אגוז מוסקט. מוסיפים כוס קמח, ומערבבים את התערובת היבשה טוב יחד עם התבלינים. בשלב זה, מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדיי לישה עדינה והבצק מוכן. חשוב לתת לבצק לנוח ולהתייצב לפחות חצי שעה, עד שייספגו התבלינים והמים בבורגול.
    4. יצירת הקובה - כאשר ניתן ליצור מהבצק חצי עיגול למילוי - הבצק מוכן. יוצרים כדור ובעזרת האצבע יוצרים גם גומה (רצוי לעבד את הבצק עם אצבעות טבולות בשמן זית כדי שלא יידבק), בתנועה סיבובית איטית מתחילים להגדיל את פתח הקובה עד שנוצרת "קערית קטנה" אותה ניתן למלא, ממלאים אותה בכמות נכבדת, ומתחילים לסגור בעדינות.

     

    פוקאצ'ה אנטיפאסטי

    מחלבת "אלטו" שבקיבוץ שמרת ממליצה ליום הטבעונות על מתכון של פוקאצ'ת אנטיפסטי, העשויות מבצק ללא מרכיבים מהחי.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מצרכים (כ-15 פוקאצ'ות):

    לבצק -

    700 גר' קמח לבן

    300 גר' קמח מלא

    50 גר' סוכר

    20 גר' מלח

    30 גר' שמרים יבשים

    580 מ"ל מים

    100 מ"ל שמן זית

    לאנטיפסטי -

    חציל, בטטה, קישוא, בצל, פלפל עגבנייה

    מעט שמן זית

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס

    3 כפות טפנד זיתים שחורים

    חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה

    מעט טחינה

     

    אופן ההכנה:

    1. הכנת הבצק - לקערת המערבל שופכים 700 גרם קמח לבן ו- 300 גרם קמח מלא, מוסיפים גם 50 גרם סוכר ו-20 גרם מלח ומערבבים היטב.
    2. בשלב זה, מוסיפים 30 גרם שמרים יבשים, 580 מ"ל מי ברז ומתחילים לערבל על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את 100 מ"ל שמן זית.
    3. לאחר שמערבלים היטב, מעבירים לקערה עם קמח בתחתית ומכסים עם מגבת עד שתופח- כשעתיים.
    4. לאחר התפיחה, מחלקים את הבצק לכדורים של 100 גרם, מרדדים לצורה הרצויה ובינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות. מכניסים לתנור לאפייה ראשונית על תבנית גדולה, ואופים כ-5 דקות עד להזהבה קלה, מכיוון שמחכה לפוקאצ'ה אפייה שנייה בתנור.
    5. ירקות אנטיפסטי - חותכים גס את כל הירקות. כל ירק שתרצו להוסיף -  יתקבל בברכה. מניחים את הירקות על תבנית, מזלפים שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס וקולים בתנור בנפרד לבצק. הרכבת הפוקא'צה והאנטיפסטי - לאחר שהפוקאצ'ה הזהיבה קלות מורחים טפנד זיתים שחורים, ומתחילים לסדר את הירקות הקלויים מעל - תנו ליצירתיות להתבטא. מכניסים שוב את הפוקאצ'ה לתנור למספר דקות וכשהפוקא'צה ספגה את מיצי הירק שמעליה מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה טרייה וקצוצה, ומגישים עם טחינה בצד.

     

    תורמוחרוב

    עופר אבל מנחה סדנאות ליקוט ובישול בשטח, ומאמין שקיים תחליף לצ'יפס השמן - תורמוחרוב" - גלעיני חרובים במראה ותיבול של גלעיני תורמוס, החטיף המלוח והבריא של הטבע. לא תוכלו להפסיק לזלול את זה, ראו הוזהרתם.

     

    מצרכים (ל-2 מנות):

    1 כוס גלעיני חרובים

    מעט כורכום

    מלח

    לימון

     

    אופן ההכנה:

    1. קוטפים מהעץ (ואוספים גם מתחתיו) את תרמילי החרובים (גם כשהחרוב כבר יבש מבחוץ תחת העץ, עדיין ניתן להשתמש בגלעין מכיוון שעטיפתו שומרת עליו). לוקחים את תרמילי החרוב, פותחים אותם אחד אחד בעזרת מספריים טובות ומפרידים את הגלעינים לקערה נפרדת (ניתן להשרות את תרמילי החרוב ללילה, כדיי שפעולת הפירוק תהיה פשוטה יותר).
    2. שמים את הגלעינים בסיר, ממלאים מים כשליש מעל גובה הגלעינים ומרתיחים כ-30 דקות. לאחר מכן, מסננים את הגלעינים, מוסיפים מים חדשים ומרתיחים שנית והפעם ל-60 דקות.
    3. כאשר חלק מהגלעינים נפתחים, תפוחים ורכים - הגלעינים מוכנים.
    4. מעבירים אותם לקערה גדולה, מתבלים בכורכום כמון, מלח ולימון בנדיבות, מערבבים ומגישים לאחר שעה, כדיי שהטעמים יספגו כראוי.

     

    מלבי קוקוס 

    בית הקפה יודפת ידוע בידידותו לטבעונים, והצלחנו לחלץ מהשף את המתכון למלבי המפורסם

    של המקום.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מצרכים (ל-12 מנות מלבי):

    1600 גר' קרם קוקוס משובח

    250 גר' סוכר

    400 מ"ל מים

    150 גר' קורנפלור

    3 כפיות מי ורדים או 3 טיפות תמצית מי ורדים

    קורט מלח

    חופן פיסטוק קלוי

    חופן קוקוס קלוי

     

    אופן ההכנה:

    1. מביאים לרתיחה בסיר את קרם הקוקוס והסוכר תוך ערבוב ממושך ומנמיכים לחום בינוני. 
    2. בקערה נפרדת טורפים 400 מ"ל מים בטמפרטורת החדר עם 150 גרם קורנפלור עד שלא יהיו גושים בתערובת.
    3. מוזגים את התערובת הקורנפלור לאט ובהדרגה לסיר חלב הקוקוס תוך כדי טריפה ממושכת עד שמסמיך ומביאים לרתיחה (חשוב שהחלב לא יהיה רותח מדיי, אחרת הקורנפלור יתגבש מהר מדיי וייצור וגושים).
    4. מוסיפים את מי הוורדים וקורט מלח, מוזגים לכלי הגשה ומקררים כשעתיים. ניתן לקשט עם רוטב מלבי ורוד, קוקוס קלוי ופיסטוק קלוי.

     

    כך תכינו שייקים ירוקים

    "חוות הבריאות" בקיבוץ אלומות עם מתכון לשייק ירוק, טעים ומזין המבוסס על עלים ירוקים ופירות בשלים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים במינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים שמנקים את מערכת העיכול מרעלים.

     

    כללים בסיסיים להכנת כל שייק:

    • טריות העלים - העלים צריכים להיות טריים, ככל שהירוק יותר כהה- יש יותר כלורופיל.
    • ריסוק טוב - כשאנו מרסקים היטב את העלים הירוקים והפירות בבלנדר אנו הופכים את פעולת העיכול, אשר מתחילה כבר בפה לקלה ביותר והרכיבים התזונתיים נספגים בקלות במערכת.
    • שייק מכינים באהבה, לוגמים באיטיות ובהנאה.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    שייק ירוק (מסייע להתחדשות עור הפנים):

    1 תפוח עץ או אגס

    1 בננה בשלה

    1 תמר

    6 עלי חסה

    1 חבילת נבטי חמניות

    1 גבעול סלרי

    2 עלי קייל

    חופן עלי תרד
    מעט פטרוזיליה וכוסברה

    מעט ג'ינג'ר טרי או נענע

    1/2 לימון

    1 כוס מים

     

    שייק ירוק לאיזון הסוכר בדם (מצוין לסוכרתיים ולמכורים לטעם החמוץ-מתוק): 

    3 מלפפונים בינוניים

    1/2 כוס שמיר

    1/2 בצל בינוני

    2 שיני שום

    1 כוס נבטי צנונית או עלי תרד או עלי מנגולד או עלי בייבי או עלי קייל

    1 כף שמן זית איכותי

    1/2 לימון

    קורט מלח הימלאיה

    חופן עלי בזיליקום טריים

    1/2 אבוקדו

    מוסיפים מים לפי הצורך, רצוי להגיש בצלחת מרק עם קוביות קטנות של אבוקדו ועלי ריחן קצוצים.

     

    שייק "בוסט אנרגיה" (מתאים במיוחד לתחילת היום):

    1 תפוח עץ בינוני

    1/2 פפאיה בינונית

    3/4 כוס נבטי חמנייה

    1/2 אבוקדו

    1 כפית מיץ לימון

    1 כפית אצות ים היז’יקי מושרות כחצי שעה במים וחתוכות

    1 תמר

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את התפוח לחתיכות ומרסקים בבלנדר עם כוס מים.
    2. מוסיפים פאפיה, נבטים, לימון, אצות ותמר - מלבד האבוקדו ומערבלים.
    3. לבסוף, מוסיפים גם את האבוקדו עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מים לפי הצורך.

      

    להזמנת מקום במסעדות, היכנסו לאתר במיזם התיירות 'אוצרות הגליל' מייסודה של אשת העסקים, היזמית החברתית והפילנתרופית רעיה שטראוס בן-דרור, המקדם עסקים וכלכלה בתחום התיירות בגליל המערבי. אתר האינטרנט של 'אוצרות הגליל'- www.ozrothagalil.org.il

      

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים