שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    3 מתכונים למרקים אסייתים

    טום יאם, ראמן וגם מרק פובו מתובל: שלושה מתכוני מרקים אסייתים שאפשר להכין בקלות, והכי כיף לאכול בימי החורף הקרים

    מרק טום יאם

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

     

    לבסיס -

    2 כפות מיץ ליים או לימון

    4 כפות רוטב צ'ילי מתוק

    80 גר' משחת טום יאם

    קמצוץ מלח

    קמצוץ סוכר

    1/2 כוס מים

     

    למרק -

    1 ליטר מים

    500 מ"ל קרם קוקוס

    3 עלי כפיר ליים

    מעט למון גראס

    חופן גזר, חתוך למקלות

    חופן בצל ירוק

    חופן נבטים

    מעט גמבה, חתוכה למקלות

    מעט עלי בזיליקום

       (צילום: עמית שמש)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבסיס - בסיר גדול מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מכינים את המרק - בסיר נפרד מביאים לרתיחה מים, קרם קוקוס ו-130 גר' מהבסיס.
    3. מוסיפים לסיר פירות ים, מקלות למון גראס, עלי כפיר ליים וירקות ומבשלים במשך 15-10 דקות.  

     

    מרק ראמן

    מתכון של מסעדת מוג'ו

     

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    למרק - 

    4 כפות סויה

    3 כפות מירין

    קמצוץ מלח

    1 עלה בגודל 3X3 קומבו (אצה)

    1 כפית ג'ינג'ר כתוש

    1/2 ליטר ציר בקר או מים

     

    לצלחת הגשה - 

    חופן אטריות אורז או כוסמין

    מעט באק צ'וי

    חופן נבטים

    מעט פטריות שיטאקה

    1 ביצה רכה

    100 גר' חזה עוף או בקר מבושל

       (צילום: עמית שמש)
    (צילום: עמית שמש)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המרק - בסיר גדול על אש גבוהה, מבשלים את כל מרכיבי המרק, כולל הציר, במשך 15 דקות או עד לרתיחה.
    2. הגשה - יוצקים את המרק לקערות, ומוסיפים פנימה את שאר המרכיבים. מגישים חם.

     

    מרק פובו

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    לציר -

    3 ליטר מים

    1 ק"ג בשר בקר עם עצמות

    2 כפות סוכר

    2 בצלים בינוניים

    100 גר' ג'ינג'ר

    מלח

     

    לתערובת תבלינים -

    3 כוכבי אניס,

    4 מקלות קינמון

    1 כפית גרגירי כוסברה

    1 כפית גרגירי כמון

     

    להגשה -

    חופן אטריות אורז מוכנות

    מעט בצל סגול

    מעט בצל ירוק

    1 מקל ג'ינג'ר, חתוך למקלות

    חופן עלי בזיליקום

    מעט עלי נענע

    חופן נבטים

    1 פלפל צילי חריף

       (צילום: עמית שמש)
    (צילום: עמית שמש)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הציר - בסיר גדול מערבבים את כל חומרי הציר על אש נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מכינים את תערובת התבלינים - שמים את כל התבלינים בחיתול טטרה, קושרים ומוסיפים לסיר.  מבשלים את התערובת במשך 8-6 שעות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.
    3. בתום הבישול, מוציאים את חיתול הטטרה ומשליכים לפח.
    4. הגשה - יוצקים את המרק לקערות מרק, מוסיפים את אטריות האורז ואת שאר חומרי הגלם, ומגישים מיד.

      

    המתכונים באדיבות מסעדת "מוג'ו" בנתניה

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עמית שמש
    זו העונה: מרק ראמן
    צילום: עמית שמש
    מומלצים