שתף קטע נבחר

פיצוי ללקוחות בנק ירושלים בשל ביטול הפטור מעמלות

הבנק החליט לפני כשנתיים לבטל את הפטור שהעניק מעמלות עו"ש, ובעקבות זאת הוגשה נגדו תביעה ייצוגית. במסגרת הסדר פשרה, ישיב הבנק 3.9 מיליון שקל לכ-11,800 לקוחות. עורכת הדין שייצגה את התובעים תקבל 700 אלף שקל

בנק ירושלים ישלם ללקוחותיו סך כולל של כ-3.9 מיליון שקל, אחרי שביטל את הפטור הגורף שהעניק מעמלות העו"ש, כך נקבע בהסדר פשרה בתביעה ייצוגית, שקיבל לאחרונה את אישור בית המשפט המחוזי מרכז בלוד.

 

 

החל משנת 2012 הציע בנק ירושלים מסלול עו"ש ללא עמלות, ללא תלות בהעברת משכורת וללא הגבלת זמן. בחודש פברואר 2016, בעקבות שינוי בתוכנית האסטרטגית של הבנק, הודיע בנק ירושלים ללקוחותיו על שינוי בהטבה וצמצום רשימת העמלות הפטורות.

 

מאוחר יותר, בחודש יולי 2017 הודיע הבנק ללקוחותיו כי יחל לגבות גם עמלת מינימום חודשית בסך של 6.5 שקלים (מלקוחות שסך העמלות שחויבו בהם במהלך החודש, לא הגיע לרף המינימום).

 

בעקבות זאת הוגשה בחודש אוגוסט 2017 תביעה ייצוגית כנגד הבנק בסך של 9.2 מיליון שקל. אחרי דין ודברים בין הצדדים, הם הגיעו להסדר פשרה שקיבל לאחרונה את אישורו של השופט יחזקאל קינר מבית המשפט המחוזי ועל פיו הבנק יזכה את חשבון העו"ש של כל הלקוחות שפתחו חשבון עו"ש בבנק מאוקטובר 2012 ועד סוף שנת 2014, בגין כל העמלות הפטורות שנגבו וכן לא יחייב בעמלות עו"ש הצפויות בחשבונם ממועד פתיחת החשבון ועד לתום 4 שנים. סכום הפיצוי ישולם בתוספת ריבית של 4.1% ממועד הגביה בפועל

 

עוד נקבע כי לקוחות שסגרו כבר את החשבון וסכום הזיכוי בעבור תקופת הפטור של 4 שנים עולה על 50 שקל – הבנק ישיב להם את הסכום. עם זאת, מי שסכום הזיכוי המגיע לו אינו עולה על 50 שקל, הבנק יעביר את הסכום לקרן התביעות הייצוגיות תוך ניכוי של 25 אלף שקל מהסכום הנצבר וזאת בגין "עלויות איתור הלקוחות".

 

בסך הכל מדובר, לפי נתוני הבנק, בכ-11,800 לקוחות. שווי ההטבה מוערך בכ-3.88 מיליון שקל, כולל הכספים שיועברו לקרן התובענות הייצוגיות.

 

מי שתרוויח הרבה יותר מההסדר הזה היא עורכת הדין רחלי קלקנר שייצגה את התובעים. היא תקבל 700 אלף שקל בתוספת מע"מ. גם התובע הייצוגי לא קופח והוא יקבל 80 אלף שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים