שתף קטע נבחר

16 מנות חדשות בפיתה שכדאי שתכירו

מהפיתה של השף אביב משה, דרך פיתת עראיס ב-17 שקלים ועד פיתה עם כבדי עוף ונתחי אווז מעושנים: יצאנו לרחובות ובדקנו את מנות הפיתה החדשות. זהירות: תמונות קשות לצפייה

 

 

לפני כשנה וחצי סקרנו פה את טיבן של הפיתות במנות אוכל הרחוב הכי מפורסמות בארץ, כתבנו גם על הרלוונטיות של הפיתה במסעדות שף, ובכלל - עסקנו לא מעט בפחמימה המושלמת הזו שמקבלת באהבה רבה כל מה שנכנס לתוכה, כמעט בכל הזדמנות שנקרתה בדרכנו. ולמרות זאת, טרם הצלחנו לפצח מה גורם לנו, הישראלים, להתפעל כל כך ממנות ארוזות בתוך כיס בצק.

 

עד שנפתור את הסוגיה הזו, קבלו את מנות הפיתה החדשות - מצפון ועד דרום - שצצו בשמי הקולינריה שלנו בקיץ האחרון, והפכו במהרה ללהיט היסטרי שסוחף אחריו כמעט כל ישראלי מצוי באשר הוא.

       (צילום: יח
הכל יותר טעים בתוך פיתה! הפיתה של "חביבי", ירושלים (צילום: יח"צ)
 

 

מיני מוסא

עם אווירה של "שוק שואו", וייב שמח במיוחד ותפריט שמציע "פיתה שף", שעליה חתום השף אביב משה, קשה שלא להתמכר ולחזור לכאן פעם אחר פעם.

שף אביב משה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף אביב משה(צילום: ירון ברנר)

מנת הדגל של המקום היא הפיתה במילוי בשר בקר בבישול ארוך עם כמהין, דוקסול פטריות וקרם עגבניות (46 שקלים), ומלבדה יש גם "טחון בפיתה" (42 שקלים) ו"שווארמה כרובית", לטבעונים (38 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

רבי מאיר 42 שוק הכרמל תל אביב, 03-9454478‏, ראשון-רביעי 19:00-10:00, חמישי 24:00-10:00, שישי 17:00-8:00, כשר

 

סנדר בפיתה

את דוכן הפיתות הבא פתח המסעדן זמי שרייבר, הבעלים של מסעדת "סנדר" המיתולגית, מתוך מחשבה שהמנות האייקוניות שמוגשות במסעדה יכולות להגיע לא רק לצד חלה אלא גם בתוך פיתה. ולא סתם פיתה, אלא אחת שמנמנה ועבה שסופגת באהבה את כל הטוב שנכנס אליה.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הדוכן עצמו ממוקם סמוך למסעדה, ואפשר לזלול בו פיתות ממולאות בקציצות בקר, סלטים וחריף בסגנון "אשכנזי" שעשוי מפלפלים חריפים, הרבה שום ומיץ לימון. יש שם גם פיתה עם שניצל או עם פרגית, פיתת סביח עם פרוסות חצילי בלאדי מטוגנות, ביצים קשות ותפוח אדמה ועוד (18־28 שקלים למנה).

 

לוינסקי 54 תל אביב, שני־חמישי 11:00־16:30, כשר

 

הקוסם


במסעדת אוכל הרחוב הכי מוכרת אולי בתל אביב, הושקה לאחרונה מנת "פיתה בשר", או אם תרצו - סוג של טייק אוף למנת העראיס שכבשה אותנו בסערה בשנים האחרונות. תמורת 30 שקלים תקבלו פיתה עם בשר טחון מעל, טחינה, חריף וקונפי שום (30 שקלים). כמה פשוט - ככה טוב.

 

שלמה המלך 1 (פינת קינג ג'ורג') תל אביב, 03-5252033, ראשון-חמישי 24:30-9:00, שישי 16:30-9:00, כשר

  

פיתה פנדה

מה שהתחיל בתור פופ-אפ מדליק, הפך מהר מאוד לאחד הדוכנים היותר מעניינים בשוק הכרמל. יש כאן אווירה ממכרת ושמחה ופיתות שמגיעות בשני גדלים - "בוגר" ו"גור". לתוך הפיתות האלה תוכלו לדחוס "חציל בענן", שהוא למעשה חציל מאודה, שישתלב נפלא עם צ'אטני סלק, חריף, בצל מוחמץ ותוספות נוספות, שהופכות כל ביס מהמנה הזו למשהו שסביר להניח שתחלמו עליו גם הרבה אחרי שהפיתה תיגמר.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מנה נוספת ומומלצת במיוחד היא ה"סלופי בשר", פיתה במילוי פלדה טלה וצלעות עגל מפורקות. מחירן של המנות ה"בוגרות" הוא 39-27 שקלים, ועל ה"גורים" תשלמו 29-19 שקלים.

 

מל"ן 14 שוק הכרמל תל אביב, 052-2991880‏, ראשון-חמישי 16:00-11:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר

 

ערוסה ישראלית

"ערוסה" היא כינוי נוסף בערבית למנת העראיס, ובדוכן הבא ששוכן בלב תל אביב - בפינת הרחובות אבן גבירול ומרמורק - מציעים את הפיתה הפריכה במילוי בשר הכי זולה בעיר (בוודאות) - 17 שקלים למנה. 

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

נוסף למחיר הנמוך, העראיס שמכינים ב"ערוסה" היא לא אותה פיתה שמנונית שמותירה כתמי שמן על הידיים, אלא פיתה ממולאת בשכבה דקה של בשר בקר מתובל בנדיבות (יש שיאמרו גם "נדיבות יתרה"), צלויה על הגריל משני הצדדים.

 

וממש כמו בדוכן שווארמה או פלאפל, מיד לאחר הצלייה תתבקשו לעבור לעמדת הסלטים שכוללת טחינה, סלט כרוב, בצל סגול, עגבניות פרוסות דק ומלפפון חמוץ, ולהוסיף מהם למנה כאוות נפשכם. התוצאה שמתקבלת היא פיתה לוהטת וקריספית מבחוץ, שבדקות הראשונות קשה עד בלתי אפשרי לאחוז אותה בידיים חשופות, ובזמן שהיא מתקררת לה - כל הנוזלים שבתוכה הופכים אותה לפיסת גן עדן שתיגמר תוך שלושה ביסים בדיוק. באחריות. 

 

אבן גבירול 3 תל אביב, 052-2944493‏, ראשון-שלישי, שבת 2:00-11:00, רביעי 3:00-11:00, חמישי-שישי 5:00-11:00, לא כשר

 

מוטפאק

השווארמה הטורקית שמשגעת את תל אביב שוכנת בתוך מזנון קטן בפאתי התחנה המרכזית החדשה, ואל תיתנו לשלט "מזנון ביס" התלוי בכניסה להטעות אתכם (בעיקר מפני שהוא, ככל הנראה, שריד ממה שהיה במקום לפני "מוטפאק").

 

מנת הדגל כאן היא ה"שווארמה איסקנדר", שכוללת תיבול עדין וטעמים מודגשים של כבש, כאלה שמשתלבים נהדר עם יוגורט סמיך. מלבדה תוכלו לזלול שם גם קבב מעולה וגדול במיוחד שמשובץ חתיכות קטנות של פלפלים אדומים. מחיר כל המנות במקום נע בין 27 ל-30 שקלים.

 

דרך שלמה 110 תל אביב, 054-9072666, ראשון-שישי 21:00-9:00, לא כשר

 

אלנביס

מזללה חדשה שנפתחה ברחוב אלנבי, לא הרחק משיפודיית "ג'סמינו". גם בה, כמו אצל המתחרה הוותיקה יותר, מתמחים במנות בשר בפיתה, בהן קבב, שיפודי פרגית, שיפודי כבד ונקניקיות מרגז. לצד הבשר מגישים שם גם ירקות צלויים וטחינה. המחיר לכל הפיתות הוא אחיד ועומד על 30 שקלים.

   (צילום: שי בראל)
(צילום: שי בראל)

אלנבי 101 תל אביב, ראשון-חמישי 4:00-12:00, מוצ"ש-4:00, כשר

 

פיתה רחוב

במקום החדש של המסעדן דדי חנדלי מציעים כמעט רק פיתות, אבל לא סתם פיתות אלא כאלה עם טאץ' אופנתי של שף, שמוגשות על ידי עובדים חייכנים עם כובעי קסקט ומצב רוח טוב.

 

התפריט כולל פיתה קבב (32 שקלים), פיתה מרגז (32 שקלים), פיתה מיקס קבב ומרגז (38 שקלים), פיתה פרגית (35 שקלים), פיתה סטייק (40 שקלים) ופיתה נתח קצבים (45 שקלים).

 

המדע 3 רחובות, ראשון-חמישי 2:00-11:00, שבת 2:00-21:00, כשר

 

 (  )

בסטה ירושלמית


השף אביב משה מככב עם הפיתות שלו גם ב"אגמון מרקט", שוק האוכל הגדול שנפתח בחודש אפריל האחרון בגליל העליון. בדוכן שלו, שנקרא "בסטה ירושלמית", הוא מציע את כל המנות בתוך פיתות בעבודת יד הנאפות במקום או ב"צלפיתה" - מנה שמוגשת על מצע פיתה הפרושה על צלחת.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין היתר, תוכלו לאכול שם בשר ראש שבושל כל הלילה ונדחס לתוך פיתה לצד דוקסל פטריות, רסק עגבניות טריות וסלט חי (48 שקלים). עוד במקום: "סלטי הבית" כמו בישבש אבוקדו וסלט של ירקות גריל (מחירי המנות והסלטים נעים בין 24 ל-36 שקלים).

 

אגמון מרקט, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 16:00-9:00, כשר

 

פאנקי סיסיליה

במתחם החדש שנפתח לאחרונה בהוד השרון, מציעים מנת פיתה לא שגרתית שמורכבת משלושה משולשים במילוי קבבים צלויים ועסיסיים עם רוטב טחינה משגע שמכינים במקום (45 שקלים למנה).

   (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

דרך רמתיים 54 הוד השרון, 09-7696480, ראשון-שבת 1:00-18:00, לא כשר

 

מבראשית

המסעדה, שלאחרונה שינתה את התפריט מחלבי לבשרי והחלה להתמחות בעישון בשר, הוסיפה מנה חדשה שמכונה שם "שים לי בפיתה". 

   (צילום: שחר קרן)
(צילום: שחר קרן)

המנה כוללת שתי פיתות, אחת עם בשר מעושן וקולסלאו והשנייה עם עוף מעושן וירקות מעושנים, ומוגשת לצד חמוצים ותפוח אדמה מדורה (62 שקלים).

 

הבילויים 12 גדרה, 077-4820810, ראשון-חמישי 23:00-8:30, שישי 14:00-8:30, שבת 23:00-20:00, כשר

 

בוטרא

את דוכן השווארמה הזה פתח אהרון בוטרא ממש לאחרונה, לאחר שחזר ארצה משהות של 15 שנים במנהטן. הוא מגיש שם פיתות עם שווארמה פרגית ושווארמה כבש, שמתובלות בלא פחות מ-13 סוגים שונים של תבלינים.

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד השווארמה יש במקום גם פלאפל ירוק, שניצל וקציצות ביתיות, שאת כולם ישמחו להעמיס לכם לתוך הפיתה יחד עם סלטים כמו כרוב לבן וסלט טורקי (טווח המחירים של המנות כאן נע בין 17 ל-40 שקלים).

 

אדר 4 אשדוד, 050-8086287, ראשון-חמישי 23:00-10:30, כשר

 

עומרס

במזללת אוכל הרחוב האילתית השיקו לאחרונה מנה בפיתה של כבדי עוף בגריל ברוטב בצל ושזיפים עם נתחי אווז מעושנים ופריכים וביצה קשה, שמצטרפת לשאר המנות המוגשות שם במחבתות אישיות או בלחם פראנה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לכל הטוב הזה מוסיפים שם גם טחינה, סלסה של עשבי תיבול וסלט עגבניות (38 שקלים).

 

שדרות התמרים 83 אילת, 08-6521646, ראשון-חמישי 21:00-11:00, כשר

 

פינצ'יטו

המקום הבא משלב בהצלחה רבה בין אוכל רחוב לתבשילים ביתיים. לאחרונה נוספה לתפריט גם מנה של מעורב במרינדה סודית שנצלה בגריל, ונכנס לתוך פיתה יחד עם חומוס וסלט ערבי.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף למנת הפיתה, מומלץ לנסות שם גם את העראיס המושלם, שהיא מנת הדגל של המקום, ואת מנת הסופלאקי בפיתה שכוללת פרגית עם הרבה שומן, גרידת לימון, בצל צלוי, טחינה ירוקה, צ'ימיצ'ורי מרוקאי וסלט עגבניות (מחירי כל המנות שבתפריט נעים בין 33 ל-36 שקלים).

 

הסתת 7 אילת, 08-6336688, ראשון-חמישי 17:30-10:00, שישי 15:00-9:30, כשר

  

חביבי

מזללה ירושלמית חדשה שנפתחה בתחילת הקיץ האחרון, ומתמחה בהכנת מעורב ירושלמי עסיסי שעשוי בקפידה ומוגש בתוך פיתות בשרניות. מלבדו, תוכלו לזלול שם גם פיתה עם קבב שכמותו סביר להניח שרובכם טרם טעמתם, ופיתה עם חזה עוף (29 שקלים לכל מנה).

 

בן יהודה 2 ירושלים, 02-6591088‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 24:00-21:00, כשר

 

חיוקה שף תאכל

במסעדתו של השף חיוקה בירושלים תמצאו תפריט עם מנות בצלחת שאת כולן (כמעט) אפשר לקבל גם בפיתה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אז מה אפשר לאכול שם? פיתה עם כבד עוף, עם פרגית או עם תבשיל ראגו (37 שקלים), ופיתה עם אסאדו, המבורגר או שניצל עגל (41-37 שקלים).

 

עמק רפאים 51 ירושלים, 02-6446077‏, ראשון-חמישי 22:00-11:00, שישי 15:00-11:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן בן חיים
אז איפה נמצאות מנות הפיתה החדשות?
צילום: יהונתן בן חיים
מומלצים