שתף קטע נבחר

הודו: תינוקת נולדה עם 4 רגליים - ונותחה

רופאים הסירו בהצלחה גפיים עודפות ובהם רגל שלישית של תינוקת, השייכת ל"תאום פרזיט" שלא נוצר בשלמותו. התאום הפרזיט הכיל בנוסף לרגל גם כמה איברים משותפים לתינוקת החיה

מקרה נדיר של תאומים סיאמיים: רופאים מבית החולים במערב מגהלאיה בהודו, הסירו בהצלחה גפיים עודפות מתינוקת שנולדה עם תאום "פרזיט" צמוד אליה בבית החזה ולא התפתח בשלמותו. התינוקות המאוחים חלקו גם כמה איברים משותפים.

 

בשבוע שעבר, נערך הניתוח המורכב שארך שעתיים וחצי, במהלכו הוסרו הרגל ועוד שלושה חלקי גפיים של התאום הפרזיט מהתינוקת בת השבעה חודשים.

 

"זה היה מקרה מורכב", הסביר הכירורג ד"ר לי רוג'ר מראק שעמד בראש צוות המנתחים, "התאום הפרזיט היה מחובר לכמה איברים פנימיים השייכים לתינוקת החיה. הכבד והמעיים נקשרו בין התאומים דרך חבל הטבור של התינוקת. ללא הניתוח, הייתה התינוקת בסכנת חיים".

 

תינוקת (צילום: SWNS)
התאום "הפרזיט" היה עלול לסכן את חיי התינוקת החיה(צילום: SWNS)

 

סיאמיים באים בזוגות, ורובם בנות

תאומים סיאמיים מתפתחים מביצית מופרית אחת, והם תמיד מאותו המין. רוב התאומים הסיאמיים הם נקבות, ביחס של 3:1. שכיחות התאומים הסיאמיים נדירה, ומוערכת כאחת לכל 200 אלף לידות.

 

התופעה נפוצה יותר בהודו ובאפריקה, והיא תמיד באה ב"זוגות": אין כל תיעוד רשמי של שלישיות או רביעיות סיאמיים. בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם ניתוחים רבים להפרדת תאומים סיאמיים.

 

מקור הכינוי "תאומי סיאם" בתאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו בסך הכל 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם, ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר. בחלק מהמקרים, כמו במקרה הנוכחי, אחד התאומים אינם מתפתח במלואו, ומכונה "תאום פרזיט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: SWNS
התינוקת מהודו לפני ואחרי הניתוח
צילום: SWNS
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים