שתף קטע נבחר

הגינדים ובן־משה יחתמו על הסכם לגבי החוב לבנקים המלווים

בלחץ הבנקים שאיימו בפירעון מיידי של הלוואה שהעניקו לחברת קניון TLV, הגיעו השותפים בחברה להסכמה על הזרמה של 200 מיליון שקל ודחיית מועד הפירעון הסופי בשנתיים. רבוע כחול תשלים היום את גיוס האג"ח לרכישת אפריקה ישראל

אחרי חודשים של חילופי מהלומות והאשמות, האחים מנור וכפיר גינדי הגיעו להסכמות עם מוטי בן־משה ורבוע כחול נדל"ן שבשליטתו, מול הבנקים המממנים של קניון TLV שבבעלותם המשותפת. ההסכמות הן עקרוניות ואמורות להיחתם היום (א').

 

רבוע נדל"ן פירטה אותם בדיווח מיידי שפרסמה ביום חמישי אחה"צ, בעיצומו של גיוס אג"ח שביצעה החברה האם רבוע כחול - שבו הבטיחה ביקושים של 281 מיליון שקל במכרז המוסדי ועד 310 מיליון שקל עם השלמת המכרז לציבור הצפויה היום.

 

סכסוך בקניון הזהב: גינדי תובעת 800 מיליון ש' ממגדל

מיליארדר שוויצרי רוצה את קניון גינדי TLV

 

קניון TLV (צילום: שוקה כהן) (צילום: שוקה כהן)
קניון TLV(צילום: שוקה כהן)

הבנקים הפועלים ומזרחי טפחות, הסכימו לוותר על העמדת ההלוואה לפירעון מיידי בשל הפרת אמות המידה הפיננסיות שלה אשר נוגעות לגובה ה־NOI (רווח מהשכרה) של הקניון. בתמורה תפרע חברת הקניון, שבה מחזיקים בן־משה והגינדים בחלקים שווים, 200 מיליון שקל מסכום ההלוואה שעומד כיום על 1.1 מיליארד שקל. 90 מיליון שקל ייפרעו מיידית עם חתימת ההסכם החדש, ואילו 110 מיליון שקל ייפרעו עד סוף יוני 2019 ממכירת נכסים של חברת המגורים שנבנים ליד הקניון, כולל מגרש לבניית 55 דירות שלגבי מכירתו מתנהל מו"מ מתקדם.

 

מועד פירעון ההלוואה, שאמור היה להיות בנובמבר 2019, כלומר בעוד שנה, יידחה בשנתיים עד סוף דצמבר 2021. השותפים בקניון יגדילו את הערבות להלוואה מ־200 מיליון שקל ל־300 מיליון שקל, ולאורך שלוש השנים תשולם הריבית החדשה להלוואה ו־9% מהקרן החדשה שתעמוד על 900 מיליון שקל.

 

הריבית תהיה קבועה בהתאם לשיעור שייקבע במועד ההשלמה, או משתנה בשיעור של פריים פלוס 2.5%-1.5% לשנה. הקובננט של יחס חוב ל־NOI החדש יעמוד על 13. הקובננט של ה־NOI המינימלי יעמוד על 80 מיליון שקל לארבעה רבעונים אחרונים וכן נקבעו הוראות לאפשרות הפרת קובננט זה. עם עמידה ב־80 מיליון שקל לשנה, תופחת הריבית.

 

בשבוע שעבר נחשף ב"כלכליסט" כי בן־משה והגינדים מנהלים מו"מ מתקדם להסדרת היחסים ביניהם ומול הבנקים. את המו"מ מטעם הבנקים הובילו צחי כהן, מנהל החטיבה העסקית בפועלים, ואופיר מורד, מנהל החטיבה העסקית במזרחי טפחות.  

 

בן־משה נערך לרכישת אפריקה ישראל

בינתיים נערך בן־משה לרכישת אפריקה ישראל וביום חמישי הצליח להבטיח גיוס של 281 מיליון שקל במכרז המוסדי של הרחבת סדרה ה' של רבוע כחול. זו אמורה לגייס מיליארד שקל לרכישת השליטה באפריקה נכסים תמורת 1.3 מיליארד שקל, והגיוס ביום חמישי היה הצעד הראשון בדרך לרכישה.

 

בעוד שהחברה ביקשה לגייס 200 מיליון שקל, הזרימו המוסדיים ביקושים ערים של 700 מיליון שקל שהוסברו בריבית הגבוהה יחסית של 4.02% לאג"ח לא צמודות בדירוג +BBB ויחס ביטחונות (מניות רבוע נדל"ן או דור אלון או אפריקה נכסים) לחוב של 122% לעומת 112% באג"ח באותה סדרה במסחר בבורסה, וכמובן המח"מ התקצר לשנתיים לעומת מח"מ של 3.5 שנים באג"ח שכבר נסחרות. בן־משה אמר: "אני מודע לאחריות הציבורית הכבדה שלנו לכספי החוסכים. אנו מחויבים ליצור ערך למשקיעים ולדאוג לרווחת כלל המשקיעים. קבוצת רבוע כחול תמשיך ותפתח את עסקי הליבה שלה תוך מימוש הסדר החוב באפריקה ויישום התוכניות העסקיות של החברה באחריות המתחייבת".

  

את ההנפקה הובילו לידר הנפקות ואיתם פעלו גופי החיתום של פועלים אי.בי.אי, דיסקונט, לאומי פרטנרס, ברק קפיטל, רוסאריו, אקסלנס, אוריון, מנורה ואיפקס. האג"ח תיפדה בחמישה תשלומים לא שווים בין השנים 2019 ו־2021. רבוע נדל"ן דיווחה עוד כי מהערכות שווי מעודכנות הנערכות לחלק מנכסיה עבור דו"חות הרבעון השלישי של 2018, עולה כי היא עשויה להציג בדו"חות רווח נטו מוערך של כ־60 מיליון שקל מעלייה בשווי ההוגן של הנדל"ן להשקעה שבבעלותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים