שתף קטע נבחר

תרזה מיי: "ימים קשים, בעלי פיליפ הוא הסלע שלי"

סערת הברקזיט: ראש ממשלת בריטניה מתמודדת עם מרד בתוך מפלגתה ועלולה לאבד את הכיסא. היא סיפרה שבעלה לקח את ההתקפות נגדה ללב, אבל נותן לה כוח: "הדבר הראשון שהוא עשה היה למזוג לי וויסקי. כל כך חשוב שיהיה לך מישהו שתומך בך"

ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי השיבה היום (שבת) מלחמה לחברים במפלגתה השמרנית המתנגדים להסכם הברקזיט שגיבשה עם האיחוד האירופי, וטענה כי התוכניות החלופיות שהם מציעים לאופן שבו תעזוב בריטניה את האיחוד במרץ הקרוב פשוט לא יעבדו. בריאיון ל"דיילי מייל" סיפרה על הרגעים הקשים שעברה בימים האחרונים ועל התמיכה שלה זכתה מצד בעלה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

רה"מ מיי ובעלה פיליפ. "מפציר בי להמשיך בדרכי" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
רה"מ מיי ובעלה פיליפ. "מפציר בי להמשיך בדרכי"(צילום: EPA)
ראש הממשלה ובעלה. "הוא כיבה את הטלוויזיות" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש הממשלה ובעלה. "הוא כיבה את הטלוויזיות"(צילום: רויטרס)
 

מיי, נזכיר, מנסה בימים אלה להשתלט על מרידה נגדה בתוך המפלגה השמרנית. באמצע השבוע, אחרי שפורסמו פרטי ההסכם שגיבשה עם האיחוד האירופי על תנאי הפרישה של בריטניה מהאיחוד בתום משא ומתן מפרך, התפטרו שני שרים בכירים בממשלתה, בהם שר הברקזיט, וכ-20 חברים במפלגה השמרנית – אולי אף יותר – שלחו ל"ועדת 1922" של המפלגה, המפקחת על הליכי הדחה של ראש המפלגה, מכתבי אי אמון בה. אם מספר החברים השולחים לוועדה מכתבים כאלה יגיע ל-48 תערוך הסיעה השמרנית בפרלמנט הצבעת אי-אמון נגד מיי, ואם רה"מ תופל – תבחר המפלגה השמרנית ראש ממשלה חדש במקומה.

 

סערת הברקזיט – עדכונים אחרונים:

 

בריאיון ל"דיילי מייל" סיפרה מיי כי עברו עליה יומיים "די קשים", וכי במהלכם תמך בה בעלה פיליפ. בריאיון כינתה מיי את בעלה "הסלע שלי", וסיפרה שכשהמרד נגדה במפלגה פרץ ביום רביעי, אחרי ישיבת קבינט שנמשכה חמש שעות, הדבר הראשון שעשה היה למזוג לה כוס וויסקי. לבני הזוג אין ילדים.

 

מיי העידה כי בעלה התרגז כל כך מהסיקור הנרחב של מהלכי המורדים נגדה, עד שהוא נאלץ לכבות את מכשירי הטלוויזיה בעבודה. "הרבה פעמים זה קשה יותר לבני הזוג כי הם צופים בזה וחשים צורך להגן", הסבירה. "הם חושבים 'למה הם אומרים דברים כאלה לאשתי?'. הוא מרגיש קצת פגוע. אנחנו נשואים 38 שנה, זה הרבה זמן. הוא הסלע שלי. כל כך חשוב שיהיה לך מישהו שתומך בך, שלא מעורב בסבך הפוליטיקה אבל נמצא שם כדי לתת לך תמיכה אנושית". מיי ציינה כי בעלה תומך מאוד בעמדתה בנוגע לברקזיט והפציר בה להמשיך בשלה ולהתעקש לעשות את הדבר הנכון.

תרזה מיי  (צילום: AP)
תרזה מיי עונה לשאלות עיתונאים, השבוע(צילום: AP)

הפגנה נגד הברקזיט  (צילום: AP)
מפגינים נגד הברקזיט מול הפרלמנט בלונדון(צילום: AP)

בריאיון תקפה מיי את ההצעות של יריביה, הן במחנה השמרני והן במפלגת הלייבור של ג'רמי קורבין מהאופוזיציה, לפתרון חילוקי הדעות בין האיחוד האירופי לבריטניה על תנאי הפרישה. "יש פוליטיקאים שכל כך מסתבכים במבוך של הטיעון שלהם שהם שוכחים שהעניין הוא לא התיאוריה הזאת או התיאוריה הזאת או האם זה גורם לי להיראות טוב".

 

אחד המתנגדים החריפים ביותר של מיי בתוך מפלגתה, מארק פרנסואה, טוען כי ההסכם שגיבשה מיי יותיר את בריטניה עם התוצאה הגרועה ביותר – "חצי בתוך האיחוד האירופי, חצי בחוץ". לדבריו הפרלמנט הבריטי לעולם לא יאשר הסכם כזה. גם שמרנים אחרים הנמנים עם המחנה התומך בברקזיט "קשה" יותר דורשים ניתוק משמעותי יותר מהאיחוד, וטוענים כי יחסי המסחר הקרובים שאמורים להימשך בין בריטניה לאיחוד לפי ההסכם יותירו את בריטניה משועבדת לאיחוד.

האיחוד האירופי ()

לפי ההסכם שגובש, בריטניה תעזוב את האיחוד כמתוכנן ב-9 במרץ, אבל תישאר בשוק המשותף של האיחוד ומחויבת לכלליו עד סוף דצמבר 2020. עוד נקבע בו כי שני הצדדים גם יהיו מחויבים לפתרון השנוי במחלוקת שבמסגרתו תישאר בריטניה בהסדר המכסים של האיחוד האירופי כערובה לכך שהגבול האירי יישאר נטול עמדות מכס.

 

התקשורת הבריטית דיווחה כי כמה בכירים במפלגה השמרנית, בהם מנהיגת בית הנבחרים אנדריאה לידסום, מנסים לשכנע את מיי לנהל משא ומתן חדש על הסכם הפרישה באופן שייראה להם יותר מתקבל על הדעת. לידסום אמרה היום ל"סקיי ניוז" כי "יש עדיין הרבה דברים שצריכים להיעשות כדי להשיג את ההסכם הכי טוב שיכול להיות לבריטניה" לפני החתימה על הסכם הפרישה, שמיועדת להיערך ל-25 בנובמבר בבריסל. ההסכם, נזכיר, חייב לקבל את אישור הפרלמנט הבריטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
רה"מ מיי ובעלה פיליפ
צילום: EPA
מומלצים