שתף קטע נבחר

4 מתכונים בולגריים

קציצות קבב חריפות, קציצות פרסה מטוגנות, סלט חצילים וגם סלט ביצים כהלכתו: 4 מתכונים מהמטבח הבולגרי שתוכלו להכין בבית

 

 

קציצות קבב חריפות

המצרכים:

1 ק"ג בשר שמן טחון דק (צוואר ואונטר ריב בקר)

2 כפיות כמון

1/2 1 כפית סודה לשתייה

1 בצל לבן, קצוץ דק

1 צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ דק

1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

1 כפית חומץ

1 כוס מי סודה

מלח, פלפל שחור

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בקערה שמים את תערובת הבשר עם הסודה לשתייה, מזלפים מעל כפית חומץ (בכדי "לפתוח" את הסודה לשתייה) ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את הבצל, הפלפל החריף והפטרוזיליה הקצוצים דק לתערובת הבשר, מתבלים ומוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וגמישה.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      
  3. עוטפים היטב את הקערה בניילון נצמד כך שלא ייכנס פנימה אוויר, ומעבירים למקרר ל-4 שעות. 
  4. לאחר 4 שעות, מוציאים את התערובת מהמקרר ובידיים משומנות יוצרים קציצות אחידות בגודלן ככל האפשר במשקל של 60-50 גרם כל אחת.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. צולים את הקציצות במחבת או על הגריל עד לקבלת גוון ורדרד מבחוץ, למידת עשייה M.
  6. מגישים את הקציצות לצד טחינה וירקות צלויים על האש.

לביבות פרסה

המצרכים (ל-16 קציצות):

1 ק"ג פרסה נקייה

1 תפוח אדמה

200 גר' בשר טחון

1 ביצה

קורט מלח, פלפל

2 כפות פירורי לחם

שמן לטיגון

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפרסה עד לריכוך, מעבירים למסננת ומניחים בצד למשך מספר שעות. 
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.
  3. סוחטים היטב את הפרסה מנוזלים, ומעבירים למטחנת בשר יחד עם תפוחי האדמה. טוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים למכונה את הבשר הטחון, הביצה והתבלינים וטוחנים פעם נוספת לתערובת אחידה וללא גושים.
  4. מכינים מהתערובת קציצות בינוניות בגודל אחיד, ומעבירים למחבת מחוממת עם שמן. מטגנים את הקציצות על אש בינונית משני הצדדים, עד להזהבה. 
  5. כשהקציצות מוכנות, מעבירים אותן לצלחת עם נייר סופג. סופגים את השמן מהקציצות, ומגישים לצד צזיקי בלקני או רוטב יוגורט שום-שמיר.

 

סלט חצילים (קיופולו)

המצרכים:

3 חצילים באלדיים בינוניים, צלויים על האש ומקולפים

1/2 פלפל אדום, צלוי על האש וללא קליפה

3 שיני שום כתושות

3-2 כפות שמן חמניות

2 כפיות חומץ - לפי הטעם

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

1 עגבנייה מגוררת אחת - לא חובה

צרור פטרוזיליה, רק העלים, חתוכים גס

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את החצילים ואת הפלפל האדום למסננת, שמים בקערה ומניחים במקרר למשך לילה לסינון הנוזלים.
  2. טוחנים היטב את החצילים ואת הפלפל במטחנת בשר (לחילופין, אפשר לחתוך בשיטה הישנה עם סכין מעץ על מנת למנוע השחרה של החצילים).
  3. מוסיפים לתערובת את השום ואת התבלינים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. 
  4. מסדרים את הסלט בקערת הגשה, מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה ומגישים.

 

סלט ביצים

המצרכים:

10 ביצים

3 כפות מיונז

300 גר' בצל, שטוגן עד לקרמול ומסונן מנוזלים

מלח, פלפל גס

הגשה -

2-1 עגבניות טריות, חתוכות לפרוסות בינוניות

זיתים שחורים - לפי הטעם

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם מים רותחים וכפית מלח מבשלים את הביצים במשך 15 דקות ולא יותר, על מנת לשמור על חלמון צהוב ועסיסי ולא אפור ויבש (שימו לב: חשוב להתחיל את הבישול עם מים רותחים ולא עם מי ברז). לאחר הבישול, מניחים את הביצים לקירור וקולפים אותן בזהירות.
  2. חותכים גס את הביצים באמצעות פומפייה ואחר כך באמצעות סכין.
  3. בקערת הגשה מערבבים את המסה של הביצים עם הבצל המטוגן (חשוב שיהיה קר), מוסיפים את המיונז ואת התבלינים ומערבבים בעדינות עד לאיחוד טעמים.
  4. מגישים לצד עגבניות טריות וזיתים שחורים.

  

המתכונים באדיבות בר האוכל "שישקו" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מהמטבח הבולגרי: קציצות קבב חריפות
צילום: ירון ברנר
מומלצים