שתף קטע נבחר

סערת החרם: משרד התיירות יפעל להגבלת Airbnb, גם הפלסטינים לא מרוצים

שר התיירות הנחה את משרדו להגביל את פעילותה של החברה בכל רחבי הארץ. זאת בעקבות החלטתה להסיר כ-200 דירות שנמצאות במאגר וממוקמות בהתנחלויות ביהודה ושומרון. הפלסטינים מחו על נוסח ההחלטה

 

לוגו airbnb  (צילום: shutterstock)
Airbnb נכנעה לחרם(צילום: shutterstock)

 

שר התיירות יריב לוין הנחה את משרדו לגבש צעדים מידיים להגבלת פעילות Airbnb בכל רחבי הארץ. זאת בעקבות הודעת החברה היום (ב') על הסרת הדירות להשכרה שממוקמות ביישובים יהודיים ביהודה ושומרון.

 

לוין אמר כי "מדובר בהחלטה מבישה ואומללה ובכניעה מחפירה של החברה". הוא קרא לה לבטל את ההחלטה וכן הנחה את הנהלת משרדו להוציא לפועל תוכנית מיוחדת לעידוד התיירות והלינה בדירות נופש ביהודה ושומרון.

Airbnb. משרד התיירות פועל להגביל את פעילות האתר בכל רחבי הארץ (צילום: Airbnb) (צילום: Airbnb)
Airbnb. משרד התיירות פועל להגביל את פעילות האתר בכל רחבי הארץ(צילום: Airbnb)

יריב לוין בראיון אולפן ynet (צילום: יריב כץ)
לוין. הנחה את משרדו לפעול נגד החברה(צילום: יריב כץ)

בתוך כך, הפלסטינים מחו על הנוסח של ההצהרה שפרסמה החברה. משרד החוץ של הרשות הפלסטינית צייץ בטוויטר צילום של מכתב שנשלח על ידי סאיב עריקאת לפני כשלוש שנים לחברה, בעקבות פרסום דירות להשכרה בהתנחלויות ביהודה ושומרון.

 

בציוץ הפלסטיני נכתב: "ההתנחלויות הישראליות אינן חוקיות ונבנו על אדמות פלסטיניות כבושות ביהודה ושומרון, כולל במזרח ירושלים. והן אינן 'הנושא של המחלוקות ההיסטוריות".

 

גם עריקאת עצמו התייחס להחלטת החברה: "בעוד שאנחנו מאמינים כי זהו צעד ראשוני חיובי, חיוני היה עבור Airbnb לעקוב אחר עמדת המשפט הבינלאומי שלפיה ישראל היא כוח כובש וכי ההתנחלויות הישראליות ביהודה ושומרון, כולל ירושלים המזרחית הכבושה, אינן חוקיות ומהוות פשע מלחמה".

צימר בהתנחלות שדה בועז (צילום: אדם בר,
אחד המקומות שיוסרו מהאתר(צילום: אדם בר, " הבית של רות")

השר לנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן, תקף גם הוא את ההחלטה: "מדובר בהחלטה אומללה המהווה כניעה לארגוני ה-BDS האנטישמיים ומבוססת על שיקולים פוליטיים ולא שיקולים עסקיים. סכסוכים לאומיים קיימים בכל העולם, וראשי Airbnb יצטרכו להסביר מדוע בחרו דווקא לנקוט עמדה פוליטית גזענית נגד חלק מאזרחי ישראל.

 

ארדן הוסיף: "אני קורא לבעלי הנכסים שנפגעים מההחלטה, לבחון הגשת תביעות כנגד Airbnb בהתאם לחוק למניעת פגיעה במדינת ישראל באמצעות חרם. בכוונתי לפנות לגורמים המדיניים הבכירים ביותר בארה"ב כדי שיבחנו אם ההחלטה הזו מפירה את החקיקה נגד חרמות הקיימת ביותר מ-25 מדינות בארצות הברית".

 

גם ראשי הרשויות ביהודה ושומרון גינו את החלטת החברה. במועצת יש"ע אמרו כי ההחלטה אנטישמית: "חברה שאין לה מניעה להשכיר דירות בדיקטטורות ברחבי העולם ובמקומות שאין בהם זכר לזכויות אדם, נטפלת למדינת ישראל. זה נובע מאנטישמיות או מכניעה לטרור, או משניהם יחד".

 

במועצה הוסיפו: "במקום להיות אתר תיירות, הפך Airbnb להיות אתר פוליטי שרוצה לפגוע בכלכלת האזור ובכך לגרום נזק לכלל האוכלוסייה. אנו נפעל נגד האתר אם לא יבטל את החלטתו".

היישוב מעון בדרום הר חברון. "נפעל נגד האתר אם לא יבטל את החלטתו" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
היישוב מעון בדרום הר חברון. "נפעל נגד האתר אם לא יבטל את החלטתו"(צילום: AFP)

ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, גינה את ההחלטה: "מדובר בהחלטה מזעזעת, נפשעת ואנטישמית. עם זאת, את עתיד השומרון, ובתוך כך את עתיד התיירות בשומרון, לא יקבע אתר Airbnb ולא ה-BDS. השומרון ימשיך לצמוח. התיירות בשומרון, כולל התיירות העולמית, צמחה בשנתיים האחרונות בכ-200% והיא תמשיך לצמוח".

 

ראש מועצת אפרת, עודד רביבי, תקף גם הוא את החלטת החברה: "מאכזב לראות שבגלל לחץ של קיצוניים האתר נכנע ופוגע בעצם מהות קיימו וייחודו. היתרון של האתר היה היכולת להפגיש אנשים, לגרום לשיח ולשאלות ולא רק לעשות כסף. ההחלטה עושה עוול למתיישבים, מהווה כניעה לקיצוניים ותתברר כשגוייה וכמרחיקה את השלום".

 

בתנועת "שלום עכשיו" מסרו בתגובה להחלטת החברה: "גם אם הקו הירוק הוא בלתי נראה בשביל ביבי ובנט - שאר העולם מבחין בין ישראל הריבונית לבין השטחים הכבושים. חברות בינלאומיות מעוניינות לעשות עסקים עם מדינת ישראל, אבל לא מוכנות להשלים עם המשך השליטה הצבאית על מיליוני פלסטינים. אם הממשלה באמת רוצה בחיסול ה-BDS שיסיימו את הכיבוש".

 

חברת Airbnb הודיעה היום באתר האינטרנט שלה כי החליטה להסיר מהמאגר שלה כ-200 דירות שנמצאות בהתנחלויות ביהודה ושומרון. "אנחנו בהחלט לא המומחים כשמדובר בסכסוכים היסטוריים באזור הזה", הודו בחברה. "הצוות שלנו נאבק עם הבעיה הזו ואנחנו התאמצנו להגיע לגישה הנכונה. כפלטפורמה עולמית שפועלת ב-191 מדינות ואזורים וביותר מ-81 אלף ערים, עלינו לשקול את ההשפעה שיש לנו ולפעול באחריות".

 

"לאחר שבחנו את המצב ביהודה ושומרון במסגרת מערכת ההערכה שלנו הגענו למסקנה שיש להסיר את הדירות הרשומות בהתנחלויות בגדה המערבית הכבושה, שנמצאות בלב המחלוקת בין ישראל לפלסטינים", כתבו באתר. "אנו יודעים כי אנשים לא יסכימו עם המהלך הזה ומעריכים את השקפתם. זהו נושא שנוי במחלוקת".

 

"התקווה שלנו היא שבמקודם או במאוחר יהיה פתרון לסכסוך ההיסטורי הזה. זוהי תקווה שאפתנית, אבל אנחנו ממשיכים לקוות לשלום בר-קיימא", סיכמו באתר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
Airbnb נכנעה לחרם
צילום: shutterstock
מומלצים