שתף קטע נבחר

10 שנות מאסר להאקר מאשקלון שאיים לפוצץ מטוסים ומוסדות יהודיים

עונש כבד להאקר מאשקלון ששיגר איומי שווא על פצצות במטוסים שגרמו להנחתתם, שיגע תחנות משטרה בעולם ואיים שהוא מחזיק ילדים כבני ערובה. מתברר שהצעיר הוא אוטיסט, ומסתיר את הארנק הווירטואלי - כך שהכסף עדיין ברשותו. אביו זעק: "הוא חולה". פרקליטו, עו"ד שפטל: "נערער"

 

 

"ההאקר מאשקלון" (19) ששיגע את העולם באיומי שווא על פצצות במטוסים ובמוסדות יהודיים, שסחט ואיים בחטיפת ילדים - נשלח לעשר שנות מאסר ונגזר עליו לשלם קנס בסך 60 אלף שקלים. הוא הורשע בכל העבירות שיוחסו לו. מכיוון שהיה קטין בעת שביצע חלק מהעבירות, שמו נאסר לפרסום. "עד היום הוא מסתיר את הארנק הווירטואלי שלו, כשלמעשה עד היום הכסף בשליטתו", ציין השופט צבי גורפינקל שקבע גם כי מצבו הרפואי של ההאקר היווה "נימוק כבד" להקלה בעונשו.

 

שניות לאחר הקראת גזר הדין זעק אביו: "הוא חולה". עם זאת, השופט התחשב בכך שההאקר הוא אוטיסט ולכן הסתפק בעונש הנ"ל. "אם לא מצבו - הייתי גוזר עליו 17 שנות מאסר", אמר.

 

עו"ד יורם שפטל, סנגורו של הצעיר, אמר: "אנחנו מתכוונים לערער על ההרשעה שהיא חסרת תקדים. כמו שאמרו חז"ל - המרחם על אכזרים, סופו שמתאכזר לרחמנים. מערכת משפט שמרחמת על מרצחי החיזבאללה, באופן לא מפתיע מתאכזרת לאוטיסט בעל מאה אחוז נכות נפשית".

 

גזר הדין של האקר מאשקלון (צילום: מוטי קמחי)
ההאקר מאשקלון בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

עו"ד יוני חדד ממחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה אמר: "בית המשפט גזר עשר שנים על הנאשם והרשיעו בכל העבירות. הוא הכיר בנזק שגרם לרבים ברחבי העולם. הוא פעל ממטרה להטיל אימה על הציבור".

 

גזר הדין של האקר מאשקלון (צילום: מוטי קמחי)
ההאקר מאשקלון בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

לפני חמישה חודשים הרשיע אותו בית המשפט המחוזי בתל אביב בשורת עבירות ארוכה של סחיטה באיומים, עבירות מחשב ופרסום ידיעות כוזבות הגורמות פחד ובהלה. השופט צבי גורפינקל הזכיר הבוקר כי ההאקר, שהודה במעשיו, איים כי הטמין פצצות במטוסי נוסעים וגרם להנחתתם, לפינוי מטוסים ולסריקות על גוף הנוסעים ובמזוודות. ב-48 מקרים התקשר ההאקר לתחנות משטרה ואיים שהוא מחזיק ילדים קטנים ובני משפחה כבני ערובה. "בחלק מהמקרים הוזנקו כוחות למקום. הוא פנה לאדם אחר וקשר קשר לסחוט סנאטור אמריקני. שותפו התקשר לסנאטור ודרש כסף, אחרת ירצח את בתו".  

 

השופט צבי גורפינקל (צילום: מוטי קמחי)
השופט צבי גורפינקל(צילום: מוטי קמחי)

 

 

מאז 2015 ועד מעצרו התקשר הנאשם באלפי הזדמנויות שונות לקניונים, שגרירויות, לסנאטור אמריקני, "ונהג לאיים עליהם כי מעשי טרור ורצח עומדים להתרחש ויפגעו ברבים. הוא השתמש באמצעים מתוחכמים באינטרט לצורך הסוואה. הוא ביצע את שיחות הטלפון תוך שיבוש בכלים טכנולוגיים כדי להקשות על זיהויו. הוא שילם באמצעות ביטקוין תמורת שיחות. הוא המיר מילים מוקלדות לדיבור בשיחות, וכך לא נדרש להשתמש בקולו. מטרתו הייתה לגרום לבהלה בציבור, לגרום לפינוי בהול של המקום וליצור הד תקשורתי שיעצים את הפגיעה. הוא הציע שירותים תמורת תשלום בנושא ופרסם אותם בדארקנט. התשלום שדרש עבור שירותי ההפחדה - 40 דולר עבור שיחה לאיום בטבח בבית פרטי, 500 דולר עבור איום טלפון על הטמנת פצצה".

 

עוד אמר השופט כי ההאקר מאשקלון הציע למכירה סמים מסוכנים, העלה סרטוני הדרכה לסרטוני איום, "לקוחות רבים פנו אליו ורכשו את שירותיו. הוא קיבל ביטקוין בשווי 800 אלף שקלים. הוא שכר עוזרים". השופט קבע כי "אין צורך להרבות במילים על חומרתם היתרה והקיצונית" של מעשיו שבוצעו ב-13 מדינות ברחבי העולם - כולל ארה"ב, אוסטרליה, אירלנד, בריטניה, שוודיה ועוד.

 

כתב האישום הוגש נגדו באפריל 2017, לאחר שהתברר ששיגר איומי שווא על פצצות במטוסים ועל פיגועים שכביכול מתוכננים במוסדות יהודיים בארה"ב. הפרקליטות טענה שהוא איים על כ-2,000 מוסדות. הוא ביצע את המעשים מביתו והסתיר את זהותו בדרך מתוחכמת דרך המחשב. בין השאר נטען שהפיץ איום על הטמנת פצצה במטוס אל על שעשה את דרכו לישראל. כתוצאה מכך הוקפצו מטוסי קרב צרפתיים ושוויצריים כדי ללוות אותו, כך שאם תהיינה אינדיקציות לריסוק המטוס הוא ייורט מבעוד מועד. במקרה אחר איים הנאשם על שדה תעופה בקנדה, וכתוצאה מכך הוסט מטוס נוסעים לשדה תעופה אחר והנוסעים פונו מהמטוס באמצעות מגלשות. באירוע נפצעו שישה נוסעים.

 

עוד הוא הואשם שניסה לסחוט כספים באיומים מסנאטור של מדינת דלאוור בארה"ב, ארנסטו לופז, זאת על רקע הודעת גינוי פומבית שפרסם לופז נגד מעשים קודמים שביצע הנאשם. בנוסף הוא התקשר והטריד כמה פעמים את ג'ורג' ליטל, בכיר לשעבר במשרד ההגנה של ארה"ב, ובין היתר אמר לו שיחטוף את ילדיו ויהרוג אותם. במקרה אחר איים על מטוס ששימש את קבוצת בוסטון סלטיקס מליגת הכדורסל האמריקנית ה-NBA שהייתה בדרכה למשחק, דבר שהוביל לעריכת סריקות במטוס. הוא שיגר איומים לנמלי תעופה, חברות תעופה, בתי ספר, מוסדות יהודיים, תחנות משטרה וכן כלפי כמה אנשים.

 

ביוני השנה, לאחר שהוחלט כי הוא כשיר לעמוד לדין, הותר לפרסום כי הנאשם הורשע בכל העבירות שביצע בעת שהיה בגיר מעל גיל 18. הוא הודה גם במעשים שביצע בהיותו קטין מתחת לגיל 18, אך טרם הותר לפרסום אם הורשע גם בהן.

 

"עשיתי את זה משעמום", אמר במהלך חקירתו. "אני מבין שזה לא היה משחק. אני מצטער". בחקירה אחרת הסביר: "אני אוהב לראות אנשים מתרוצצים בפאניקה".

 

נגד הצעיר הוגש כתב אישום נוסף מאוקטובר שעבר בגין ניסיון בריחה כושל תוך כדי נסיעה מבית המעצר. הוא השתחרר מהאזיקים, עקר את הדלת וניסה להימלט, אך נעצר בשולי הכביש. בכתב האישום הזה מצוין שגם ממעצרו הוא המשיך לאיים שהטמין פצצות בבתי ספר יסודיים בארץ.

 

הצעיר הוא בעל אזרחות כפולה, אמריקנית וישראלית. חודש לפני הגשת האישום הראשון הגיעו שוטרי יחידת הסייבר של משטרת ישראל לדירתו ועצרו אותו, לאחר חקירה שביצעו בשיתוף פעולה עם ה-FBI. הצעיר מסובך גם בארה"ב: משרד המשפטים האמריקני הודיע במרץ האחרון על שורת אישומים חמורים נגדו, אבל הוחלט לשפוט אותו בישראל ולא להסגירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ההאקר מאשקלון בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים