שתף קטע נבחר

סיור שמע והקרנות על הקירות: כך נראה מוזיאון אנה פרנק המחודש

בתום שנתיים של עבודות נחנכו בבית אנה פרנק אולם כניסה חדש וחללי תצוגה שעוצבו מחדש. החדר במסתור שבו כתבה פרנק את יומנה המפורסם נותר ללא שינוי. מלך הולנד הגיע כדי לחלוק כבוד

מוזיאון בית אנה פרנק שיפוץ  (צילום: AP)
עיתונאי מביט בדמותה של פרנק במהלך סיור השמע החדש במוזיאון(צילום: AP)
 

לאחר שנתיים של שיפוצים, מוזיאון בית אנה פרנק באמסטרדם חנך היום (ה') אולם כניסה חדש, חללי תצוגה שעוצבו מחדש ואמצעים נוספים שנועדו לסייע לספר טוב יותר את סיפורם של אנה פרנק, בני משפחתה וארבעה יהודים נוספים שהסתתרו במחבוא במשך יותר משנתיים, עד שנתפסו על ידי הנאצים באוגוסט 1944.

 

מלך הולנד וילם-אלכסנדר הגיע בצהריים וביקר במוזיאון המחודש. חדר המסתור שבו כתבה אנה את יומנה המפורסם נותר ללא שינוי במהלך השיפוץ. "מובן שלא שינינו את מקום המחבוא עצמו, שהוא המקום האותנטי ביותר, ושם אנה הסתתרה וכתבה את היומן", אמר מנהל המוזיאון רונלד לאופולד.

 

מוזיאון אנה פרנק ב-2016: "ייתכן שהיא נתפסה במקרה"   

 
מוזיאון בית אנה פרנק שיפוץ  (צילום: AP)
תמונתה של פרנק מוקרנת על אחד הקירות ובחדר ליד ניצב פסל קטן בדמותה(צילום: AP)

מוזיאון בית אנה פרנק שיפוץ  (צילום: AP)
הכניסה הסודית למחבוא שבו הסתתרו פרנק ובני משפחתה(צילום: AP)

מוזיאון בית אנה פרנק (צילום: AP)
החדר הקטן שבו כתבה אנה את יומנה(צילום: AP)

מוזיאון בית אנה פרנק (צילום: AP)
אחד החללים במסתור (צילום: AP)

מוזיאון בית אנה פרנק (צילום: AP)
אחד מהחללים המחודשים שעל קירו מוקרנים קטעים מהיומן(צילום: AP)

מוזיאון בית אנה פרנק (צילום: AP)
מלך הולנד וילם-אלכסנדר מבקר במקום(צילום: AP)

לצד השינויים הפיזיים במקום, המוזיאון – שפועל משנת 1960 – מציע כעת לאורחיו סיור שמע שבו ניתן לשמוע חלקים מיומנה של פרנק, סיפורים על המשפחה והקשרים היסטוריים. בכך התאפשר לאוצרי המוזיאון לשמור על חלל פנוי, ועדיין לספר את הסיפור הטרגי באופן עמוק. "רצינו לשמר את האופי של הבית, הריקנות שלו", אמר לאופולד. "אני חושב שהריקנות היא כנראה המאפיין החזק ביותר של בית אנה פרנק".

 

לדוגמה, חדר ששימש משרד עבור החברה של אביה של אנה הכיל בתוכו רהיטים משרדיים. כעת הוא ריק, ומכיל רק כמה תמונות על הקירות. באחת מהם נראים גברים יהודים באמסטרדם כורעים ברך, ידיהם על ראשם, ומעליהם חייל נאצי חמוש. על קיר אחר תלויה מפה שצוירה עבור הנאצים, ובה נקודות שחורות שמייצגות את המקומות שבהם חיים יהודים.

 

תום ברינק, מנהל בכיר במוזיאון, הוסיף והסביר: "ניסינו להשתמש בהיסטוריה של המשפחה כסוג של חלון אל הסיפור ההיסטורי הגדול של הבירה ההולנדית, וכל אירופה שהושפעה מהשלטון הנאצי".

מוזיאון בית אנה פרנק שיפוץ  (צילום: AP)
תמונה של פרנק ביציאה מהמוזיאון(צילום: AP)

מוזיאון בית אנה פרנק שיפוץ  (צילום: AP)
בית אנה פרנק מבחוץ(צילום: AP)
 

במוזיאון מבקרים כ-1.2 מיליון בני אדם בשנה, והוא נותר פתוח במהלך תקופת השיפוץ. לדברי מנהל המוזיאון, בית אנה פרנק ממלא תפקיד חשוב במאבק באנטישמיות: "אנחנו מנהלים מוזיאון ויודעים כמה חזקה ההשפעה של המוזיאון הזה. הביקורים משפיעים מאוד על אנשים צעירים ומעודדים אותם להילחם באפליה, באנטישמיות ובגזענות בקהילות שלהם".

 

אנה, אחותה מרגוט והוריה אדית ואוטו פרנק הסתתרו בבית עם ארבעה יהודים נוספים מיולי 1942 ועד שנעצרו באוגוסט 1944, והועברו למחנות הריכוז. אנה ואחותה נפטרו במחנה ברגן-בלזן בגרמניה מטיפוס הבהרות, ואביהן אוטו היה היחיד ששרד. אחרי המלחמה פרסם אוטו את היומן, שתורגם ליותר מ-70 שפות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בית אנה פרנק המחודש
צילום: AP
מומלצים