שתף קטע נבחר

כסף במרמה, זיוף מסמך בנקאי. טענות הפרקליטות נגד ענבל אור

לפי הודעת הפרקליטות, היא גרמה לרוכשים להוציא במרמה כספים נוספים והורתה לזייף מסמכים כדי לקבל אשראי. בנוסף נטען שהיא לא שילמה מע"מ ולא הוציאה חשבוניות

 

ענבל אור מסיבת עיתונאים תל אביב (צילום: מוטי קמחי)
ענבל אור מסיבת עיתונאים תל אביב(צילום: מוטי קמחי)

הפרקליטות הודיעה היום (א') לענבל אור ולחברות שהיו בשליטתה שהוחלט להגיש נגדן כתב אישום בכפוף לשימוע. אלה האישומים החדשים הצפויים וההיסטוריה המשפטית של ענבל אור.

 

הליכים קודמים

זה נראה שאור, דמות מוכרת מאוד בתחום הנדל"ן וגם בקרב הציבור כולו, הולכת ומסתבכת בשנים האחרונות. ב-1 באוגוסט 2016 בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא צווי פירוק לקבוצת החברות שבבעלותה. בהמשך היא גם הוכרזה כפושטת רגל.

אור בבית המשפט העליון בניסיון לבטל את צווי הפירוק (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
אור בבית המשפט העליון בניסיון לבטל את צווי הפירוק(צילום: עמית שאבי)

במסגרת הליכי הפירוק מומשו הזכויות של אור ושל התאגידים שבשליטתה בנכסי נדל"ן, זאת לטובת פירעון החובות לנושים. כמו כן נבחנים וניתנים פתרונות לרוכשי יחידות הדירות בקבוצות הרכישה שאור יזמה. לאחרונה אף אושר הסכם פשרה עם משרד רואה חשבון שיביא להזרמת 11 מיליון שקלים לקופת הפירוק.

 

הפרשה הנוכחית

הפעם, לראשונה, ענבל אור עומדת בפני הגשת כתב אישום פלילי שמייחס לה לכאורה שורה של עבירות חמורות. הגשת כתב האישום היא בכפוף לשימוע, שבו תינתן לה ההזדמנות לבטל את רוע הגזירה.

 

האישום המתגבש נבע משילוב של שלוש רשויות שחקרו אותה לסירוגין ובמקביל: חקירות מכס ומע"מ ירושלים, רשות המיסים ומשטרת ישראל. החקירות החלו ב-2016 ולאורך השנים נעשו השלמות חקירה כאלו ואחרות. חקירת המשטרה החלטה בעקבות תלונות שהוגשו וחקירת המס החלה מביקורות שנעשו.

 

 

עבירות המע"מ

עבירות המע"מ שמיוחסות לאור בכתב החשדות נחשבות לחמורות – אי הוצאת חשבוניות ואי תשלום מע"מ בגין עסקאות בסכום של 150 מיליון שקלים.

 

בין היתר היא חשודה שלא הוציאה חשבוניות ולא דיווחה למנהל מע"מ על חלק מהעסקאות שביצעה ב-11 מיזמי מגורים, שבהם ארגנה קבוצות רכישה באמצעות חברות שבשליטתה.

אור בחקירה באגף החקירות של מע"מ ירושלים (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
אור בחקירה באגף החקירות של מע"מ ירושלים(צילום: עמית שאבי)

ענבל אור מסיבת עיתונאים תל אביב ()

על פי כתב החשדות, אור הייתה מארגנת קבוצות הרכישה ולא מכרה את הדירות בעצמה. לפי החשד, היא שיווקה פרויקטים לאנשים, גיבשה אותם לקבוצת רכישה תוך שהיא גבתה מהם דמי הצטרפות ודרך נאמן גבתה תשלומים לקרקע. בסופו של יום, בכמה מהמקרים הזכויות נרשמו על שמה ועל שם החברות שלה, כשחברי הקבוצה קיבלו זכויות לדירה שתבנה בבוא היום.

 

נטען כי החשבוניות לא הוצאו בכל אחד מהשלבים במיזם ובסופו של דבר מדובר בסכומים גבוהים מאוד.

 

עבירות המרמה 

אור חשודה גם בביצוע עבירות מרמה כלפי לקוחות באחד המיזמים שבהם ארגנה קבוצת רכישה שהייתה אמורה לרכוש את הקרקע מהבעלים. באותו מקרה פנתה אור לכמה לקוחות במיזם, שהעבירו צ'קים לפקודת הנאמן.

 

הנאמן אסף את הכספים, אלא שלאחר העברת כמה מהצ'קים נטען שאור ביקשה מהלקוחות לבצע העברות בנקאיות לחשבון חברה בשליטתה במקום חלק מהצ'קים שנמסרו לנאמן. זאת כשהיא מציגה מצגים כוזבים וללא ידיעת הנאמן.

אור ביציאה מחקירת המשטרה. ביקשה מהרוכשים להעביר לה כסף בנוסף לצ'קים שהפקידו (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אור ביציאה מחקירת המשטרה. ביקשה מהרוכשים להעביר לה כסף בנוסף לצ'קים שהפקידו(צילום: מוטי קמחי)

 

 

על פי החשד, היא הבטיחה שתדאג שהצ'ק הקודם שהועבר לנאמן יבוטל. הסיבה לשינוי בהעברה הוצגה על ידה בכל מיני הסברים כוזבים כמו "אני צריכה לרשום בטאבו", או "להעביר כסף לבעלי הקרקע ועוד".

 

הלקוחות לא ידעו על המרמה והעבירו לבקשתה סכום של שני מיליון שקלים לחשבון הבנק של אחת מחברותיה. בסופו של דבר היא לא יידעה את הנאמן בנושא, לא העבירה לו את הסכומים והצ'קים שהיו אמורים להתבטל – הופקדו בסופו של דבר.

 

כתוצאה מהתנהלותה של אור, לא היה מספיק כסף בחשבון הנאמנות כדי לשלם לבעלי הקרקע וכל חברי קבוצת הרכישה נאלצו לשלם כספים נוספים מעבר לאלו שהתחייבו אליהם מראש.

אור בבית המשפט המחוזי בתל אביב. בסוף לא היה מספיק כסף כדי לשלם לבעלי הקרקע (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אור בבית המשפט המחוזי בתל אביב. בסוף לא היה מספיק כסף כדי לשלם לבעלי הקרקע(צילום: מוטי קמחי)

החשד השני שמייחס לאור עבירת מרמה בנסיבות מחמירות מתייחס לתקופה הסמוכה לפתיחת החקירה, בפברואר 2016.

 

על פי החשד, אור ביקשה ממנהל סניף בנק המזרחי לכבד צ'קים שמסרה חברה בשליטתה, למרות חריגה ממסגרת האשראי בחשבון החברה. מנהל הבנק פנה אליה ואמר שאם לא יהיה כיסוי לחריגה הפעילות בחשבון תופסק והצ'קים יוחזרו.

מיזם של ענבל אור. זייפה מסמך כדי לקבל אשראי מהבנק (הדמיה: Viewpoint) (הדמיה: Viewpoint)
מיזם של ענבל אור. זייפה מסמך כדי לקבל אשראי מהבנק(הדמיה: Viewpoint)

לאור היה באותו בנק חשבון פרטי שבו היו לה לכל היותר 250 אלף שקלים, אלא שלפי החשד, היא הנחתה שני עובדים לזייף לה מסמך יתרה שלפיו יש לה בחשבון 27 מיליון שקלים, הרבה יותר מכפי שהיה במציאות.

 

לפגישה הבאה עם מנהל הבנק היא הגיעה עם המסמך המזויף כדי לאפשר את המשך פעילות החשבון. היא נתנה לו צ'ק מחשבונה האישי והוא הסכים לאפשר את חריגת האשראי של החברה. בסופו של דבר, הצ'ק שהיא נתנה לכיסוי החריגה היה ללא כיסוי והמסמך זויף – וכך היא קיבלה לכאורה אשראי במרמה.

 

אור: "אין שום דבר, הראיות בידיי"

אור מצידה מכחישה מכל וכל את המיוחס לה: "מדובר במכתב ידוע. מנסים ליצור מעכבר פיל. אני דוחה לחלוטין את ההאשמות – מדובר בהונאה שנעשתה במסגרת החברות שלי ולא על ידי. יש בידי מסמכים שאחשוף אותם וכולם יראו איזו מדינת עולם חמישי יש לנו.

 

"אני מאוד רגועה, האמת איתי. אין שום דבר וכל הראיות בידיי. אלו ראיות חותכות שיראו מי עומד מאחורי כל הפרשה. נעשה כאן עוקץ ולא יהיה ניתן להתכחש לכך. אני מרגישה מעולה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים