שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכונים עם שמן זית
    לברק על פולנטה, לביבות ירק ובליני, מטבל יוגורט ועירית ואפילו עוגה: 6 מתכונים עם שמן זית שתוכלו להכין בבית

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    דג לברק על ריבועי פולנטה עם קרם ארטישוק

    מתכון של השף אסף שטרן

     

    המצרכים:

    200 גר' פילה לברק, נקי מעצמות

    1 שן שום קלופה

    11 עלי מרווה

    5 שיני שום שלמות, ללא קליפה

     

    לפולנטה -

    500 גר' קמח פולנטה

    2 ליטר חלב

    200 גר' גבינת פרמזן מגוררת

    4 עלי מרווה

    2 שיני שום פרוסות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית סוכר

    שמן זית, לטיגון

     

    לקרם ארטישוק -

    14 יח ארטישוק ירושלמי קלופים

    50 גר' חמאה

    שמן זית

    מלח, פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הפולנטה - בסיר מבשלים 2 ליטר חלב עד לרתיחה. כשהחלב רותח, מזלפים פנימה בהדרגה את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת בעזרת מטרפה. מוסיפים 2 שיני שום, 4 עלי
    2. מרווה, כפית מלח וסוכר, ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי או עד שהמסה חלקה וללא גרגירים. מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית, ומכניסים לקירור במשך 12 שעות לפחות. כעבור 12 שעות, מוציאים את הפולנטה הקרה, חותכים לקוביות ומטגנים במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה.
    3. מכינים את קרם הארטישוק – מבשלים את הארטישוק הירושלמי במים חמים עד לריכוך. כשהארטישוק מוכן, טוחנים אותו במעבד מזון עם החמאה ומעט שמן זית עד לקבלת מרקם חלק ומאוזן. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומוסיפים עוד במידת הצורך.
    4. צולים את הדג - במחבת חמה עם שמן זית צולים את שיני השום ואת עלי המרווה, מוסיפים את הדג וצולים אותו משני הצדדים על אש בינונית. כשהדג מוכן, חותכים אותו למלבנים קטנים ואחידים בגודלם (כמה שאפשר).
    5. הגשה - בצלחת מסדרים את ריבועי הפולנטה זה לצד זה, מניחים מעל כל ריבוע חתיכה מהדג, ומוסיפים נגיעות קטנות של קרם הארטישוק.  מזלפים מעל עוד שמן זית, ומגישים חם.

     

    בליני על קרם חציל

    מתכון של השף אסף שטרן ("אברטו")

     

    המצרכים:

    לבליני -

    200 גר' תפוחי אדמה, מבושלים ומעובדים לפירה

    1 כף קמח חיטה

    1 כף קמח תפוחי אדמה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית אבקת אפייה

    1 ביצה

    חלב (לפי הצורך)

     

    לקרם חציל -

    בשר מחציל אחד, גדול ושרוף

    2 שיני שום

    מיץ מלימון אחד

    150 מ"ל שמן זית איכותי

     

    להגשה -

    5 עגבניות תמר, חתוכות לשמיניות

    חומץ בלסמי משובח

    קרם חציל (ראה מתכון)

    2 בצלים סגולים בגודל בינוני, חתוכים לשמיניות

    2 יח' מוצרלה באפלו

    שמן זית איכותי

    10 עלי בזילקום טריים 

    מלח, פלפל שחור גרוס

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבליני - בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים והביצה. מוסיפים את החלב בהדרגה, מערבבים עד לסמיכות הרצויה ומעבירים את התערובת לשק זילוף (מומלץ עם צנטר עגול גדול).
    2. במחבת חמה עם שמן זית מזלפים בליני בקוטר הרצוי ומטגנים על אש בינונית. כשמתחילות להופיע בועות קטנות, הופכים את הלביבות ומטגנים עד להזהבה (כמו בטיגון פנקייק).
    3. מכינים את קרם החציל - טוחנים את כל המרכיבים במג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק, ומוסיפים מלח לפי הטעם.
    4. צולים את הבצל - מסדרים את הבצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה והגרת נוזלים.
    5. מרכיבים את המנה - מתבלים את העגבניות בשמן זית, מלח ופלפל ומסדרים בצלחת הגשה. בעזרת כפית קטנה מסדרים נגיעות של קרם חציל בין העגבניות, מוסיפים קרעי מוצרלה ואת הבצל הסגול הצלוי. את הבליני אפשר להגיש בצד או לסדר בין כל השכבות. יוצקים מעל בלסמי ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומקשטים בעלי בזילקום.

     

    לביבות ירק

    מתכון של השפית איריס לוי

     

    המצרכים:

    2 בצלים ירוקים קצוצים

    2 שיני שום כתושות

    3 ענפי סלק (רק העלים) קצוצים

    צרור פטרוזיליה קצוץ

    צרור כוסברה קצוץ

    2 ביצים

    3 כפות קורנפלור

    2 כפות טחינה גולמית מלאה

    מלח, פלפל

    שמן זית איכותי, לטיגון

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    אופן ההכנה:

    1. בקערה מערבבים את כל המרכיבים (מלבד שמן הזית) עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. בידיים רטובות, יוצרים קציצות בינוניות ואחידות בגודלן. 
    2. במחבת טפלון חמה עם מעט שמן זית מטגנים קלות את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
    3. את הלביבות המוכנות מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם.

      

    ממרח שמן זית עם עשבי תיבול ושקדים

    מתכון של התזונאית הקלינית מרב מור-אופיר: ממרח טבעי, טרי וארומטי, עשיר בוויטמינים כמו ויטמין A, C, E ופולאט (חומצה פולית), במינרלים כמו ברזל ומגנזיום ובנוגדי חמצון. נוכחות שמן הזית הטרי בממרח, מסייעת לספיגת ויטמינים ונוגדי חמצון מסיסי שומן, ומומלץ שתמיד יהיה אותו בבית ובכריך. אפשר להשתמש בו גם לתיבול גבינות ויוגורט.

     

    המצרכים (לכ-12 מנות):

    1/2 כוס שמן זית איכותי

    1/2 צרור כוסברה גדול

    1/2 צרור פטרוזיליה גדול

    2 מארזי בזיליקום

    5-4 שיני שום

    מיץ מלימון אחד

    1/2 כוס שקדים, אגוזי מלך, פקאן או קשיו

    1 פלפל ירוק חריף - לפי הטעם

    פלפל שחור

    מעט מלח

     

    אופן ההכנה:

    טוחנים היטב את כל החומרים במעבד מזון, מתקנים תיבול אם צריך, מאכסנים במקרר ומגישים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    מטבל יוגורט עם גבינה ועירית מתובל בשמן זית  

    מתכון של התזונאית הקלינית מרב מור-אופיר 

     

    המצרכים (לכ-6 מנות):

    5 גביעי יוגורט (עד 3% שומן)

    2 כפות גבינה לבנה (עד 5% שומן)

    2 מארזי עירית קצוצה

    4-2 כפות שמן זית איכותי

    לימון, שום, פלפל ומעט מלח - לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים יוגורט וגבינה עם עירית קצוצה ושמן זית. מוסיפים תיבול לפי הטעם, ומערבבים היטב.
    2. אפשר למזוג על המטבל מעט שמן זית בזמן ההגשה.

     

    עוגת שמן זית ויוגורט

    מתכון של השף ערן זינו: עוגה בחושה נהדרת, לחה ועסיסית, עם פירות מעל. המשקיענים יכולים לפזר מעל גם פיסטוק קלוי וקצוץ לפני ההגשה.

     

    המצרכים (לעוגה עגולה):

    3 ביצים

    250 גר' סוכר לבן

    200 גר' יוגורט

    160 מ"ל שמן זית מזנים פירותים

    מיץ מלימון אחד

    קליפת לימון מגורדת 

    300 גר' קמח   

    250 גר' ענבים - אני מעדיף את הענבים הכהים יותר מזן סיביל (אפשר להחליף בקוביות מנגו, שזיף ועוד)

     

    להגשה -

    1 שקית אבקת אפייה

    50 גר' פיסטוקים קלויים וקצוצים - לא חובה

     

    אופן ההכנה:
    1. במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
    2. בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט עם שמן הזית, מיץ הלימון, גרידת הלימון והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה, ומערבבים היטב.
    3. מקפלים את תערובת היוגורט לתוך תערובת הביצים והסוכר,ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה .
    4. מרפדים תבנית עגולה בקוטר של 26-24 ס"מ בנייר אפייה (אפשר גם לשמן ולפזר קמח במקום), יוצקים פנימה את התערובת ומפזרים ענבים מעל.
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-30 דקות (או עד שהקיסם יוצא יבש), מפזרים מעל אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים ומגישים.

     

    המתכונים באדיבות ענף הזית במועצת הצמחים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים