שתף קטע נבחר

המשחק שהצליח להכעיס את הגיימרים

שבועיים מאז הושק המשחק המצופה "פולאאוט 76", והמעריצים זועמים: המשחק עמוס באגים, דל בתוכן ולא עומד בהבטחות. בארה"ב כבר נבדקת אפשרות לתביעה ייצוגית

מה קורה כשענקית גיימינג מבטיחה הבטחות ולא מקיימת? במקרה של חברת בת'סדה, המפתחת של "פולאאוט 76" - אחד המשחקים המצופים ביותר השנה, יכול להיות שזה ייגמר בתביעה ייצוגית: שבועיים מאז הושק המשחק וקהילת הגיימרים זועמת. לטענת שחקנים שרכשו אותו, המשחק לא עומד בשום הבטחה של המפתחים, הוא עתיר באגים וכמעט בלתי אפשרי לשחק בו. בנוסף, התכנים בו דלים ובפועל הוא אפילו משעמם.   

 

 

את רף הציפיות לקראת "פולאאוט 76", הרימה החברה במהלך כנס הגיימינג העולמי E3 שנערך בחודש יוני האחרון, ובו הציגה בת'סדה טריילרים למשחק. הפערים בין אותם קדימונים שיווקיים לבין המשחק שהושק לפני שבועיים, הם בלתי מתקבלים על הדעת - כך לפי שחקנים שציפו למשחק. האכזבה הגורפת מ"פולאאוט 76" הובילה לכך שזמן קצר לאחר ההשקה שלו, הוא כבר נמכר בהנחות ענק, ככל הנראה כתוצאה ממכירות חלשות במיוחד.

 

פולאאוט 76 (צילום מסך)
פולאאוט 76 אחרי ההשקה(צילום מסך)

 

מקרה דומה קרה לחברת "הלו גיימס", שפיתחה את המשחק No Man's Sky, שהתגלה ככישלון מאותן הסיבות – הבטחות לפ'יצרים מסויימים שפשוט לא היו קיימים בעת השקת המשחק. האכזבה מהמשחק הובילה לחרם צרכנים, במסגרתו החליטה "הלו גיימס" לתקן את המשחק ולקיים את ההבטחות, בתהליך שנמשך שנתיים.

 

ויש גם מי שעושים את הדברים קצת אחרת: המשחק "רד דד רדמפשיין 2", שהושק מוקדם יותר החודש, נדחה במקור פעמיים במהלך הפיתוח שלו על ידי המפתחת שלו, חברת רוקסטאר. החברה הבינה שגיימרים יעדיפו משחק טוב שיושק מאוחר מהצפוי אבל עומד בציפיות, מאשר משחק בינוני או אפילו גרוע, שמצליח לעמוד בדדליין. לראייה, המשחק הרוויח 725 מיליון דולר בשלושת הימים הראשונים להשקה, ובכך שבר שיאי מכירות - לא רק בתעשיית הגיימינג, אלא גם בתעשיית הבידור כולה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים