שתף קטע נבחר

צילום: אוהד צויגנברג, אלעד גרשגורן

פסילת מינוי המפכ"ל: הדילמה הגדולה של ארדן ועתיד ועדת גולדברג

ארדן לא מתכוון להשלים עם החלטת ועדת גולדברג לפסול את מינוי אדרי לתפקיד המפכ"ל. הוא רוצה להיפגש עם חברי הוועדה ולשכנע אותם לשנות את ההחלטה. אם לא ישנו, יגיש את המינוי של אדרי לאישור הממשלה בכל מחיר. המהלך צפוי לתמיכת השרים: "מי שממנה מפכ"ל זאת הממשלה"

ביום ראשון בחצות יסיים מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך את כהונתו ומאותו הרגע לישראל לא יהיה מפכ"ל. בימים הקרובים צפוי השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, להודיע על מינוי ממלא מקום למפכ"ל, אין שום סיכוי בעולם שיבקש מאלשיך להישאר בינתיים בתפקיד.

 

 

ארדן לא מוותר ומתכוון להיאבק בהחלטה של ועדת גולדברג שלא לאשר את מינוי משה (צ'יקו) אדרי לתקפיד המפכ"ל ולנסות להפוך אותה. הוא מבקש להיפגש שוב עם חברי הוועדה ולנסות לשכנע אותם לחזור בהם.

 

נכון לעכשיו לא הוגשה כל בקשה לכינוס נוסף של הוועדה והיא לא מתוכננת להתכנס הבוקר. עם זאת, לא סביר שראש הוועדה, שופט העליון בדימוס אליעזר גולדברג, ייענה לבקשה כזאת.

רוני אלשיך גלעד ארדן ומשה אדרי (צילום: מוטי קמחי)
אדרי, ארדן ואלשיך. המינוי יובא בכל מקרה לאישור הממשלה(צילום: מוטי קמחי)

במצב כזה, ארדן כבר הודיע שבכוונתו להביא את המינוי של אדרי לאישור הממשלה על אפה וחמתה של הוועדה, ובינתיים למנות ממלא מקום למפכ"ל.

 

שרים בממשלה כבר הודיעו שיצביעו בעד אדרי למפכ"לות, למרות ההמלצה השלישית של ועדת גולדברג. בין היתר, הודיעה על כך שרת המשפטים איילת שקד. סביר להניח ששרים נוספים ייתמכו במינוי.

בנימין נתניהו ישיבת ממשלה (צילום: EPA)
נתניהו. צפוי לתמוך בהבאת מינויו של אדרי לאישור הממשלה(צילום: EPA)

ראש הממשלה בנימין נתניהו מנוע מלהתערב בהליך מינוי המפכ"ל, אך בהחלט ייתכן שהוא יתן את הסכמתו להבאת מינויו של אדרי לאישור הממשלה בניגוד להמלצת הוועדה. אם נתניהו לא יבלום מהלך כזה, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט יכול לנסות לעצור אותו אולי באזהרה לשרים שהמינוי עלול להיפסל בבג"ץ.

 

אם המינוי יאושר יוגשו עתירות בנושא לבג"ץ, המינוי יתעכב בשבועות אם לא חודשים, ולא מן הנמנע שבג"ץ יפסול את המינוי, מה שרק יסבך את העניינים, יפגע ביוקרתו של ארדן וייעכב עוד יותר את הליך מינוי המפכ"ל. ללכת על מינוי אדרי בניגוד לעמדת הוועדה צפוי ליצור לימבו משפטי שיימשך שבועות ואולי חודשים.

 

פסילת מינויו של אדרי מעלה מחדש את הקריאה בממשלה לבטל את ועדת גולדברג. מי שמובילים את הקריאה הזאת הם השרה שקד ושר התיירות יריב לוין, שנחשב למקורבו של נתניהו. הם קראו לביטול הוועדה עוד טרם הפסילה, וכעת הם יחזרו עליה ביתר שאת.

 

שקד כבר הספיקה להתייחס לנושא: "מי שממנה מפכ"ל זו הממשלה בהמלצת השר לביטחון פנים ולא שני חברי ועדת גולדברג. אי אפשר למנות מפכ"ל כאילוץ ולא לבצע את הבחירה הטובה ביותר בגלל מראית עין מאיזו פגישה. אדרי הוא קצין מצטיין, אף אדם אינו מושלם. הממשלה צריכה למנות את המועמד המתאים ביותר".

 

היא הוסיפה: "הוועדה למינוי בכירים היא מייעצת, לא ממנה. לממשלה יש שיקול דעת רחב לשקול את המינוי לאור חוות הדעת. אם השר לביטחון פנים יביא את מינויו של אדרי לאישור הממשלה - אצביע בעד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
השר גלעד ארדן
צילום: גיל נחושתן
מומלצים