שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    6 מתכונים של שפים ללביבות
    חוגגים נר ראשון: לביבות קישואים של חיים כהן, לביבות תפוחי אדמה של אבי ביטון, לביבות מנגולד מקמח חומוס של ארז קומרובסקי וגם מתכון ללביבות טבעוניות

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    1. לביבות קישואים 

    מתכון של השף חיים כהן

    המצרכים:

    15-12 זוקיני (אפשר גם קישואים רגילים)

    2 ביצים

    100 גר׳ גבינת פטה

    2 כוסות ירק, קצוץ מעורב (פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמיר)

    2 בצל ירוק, קצוץ (החלק הירוק והלבן)

    3 עלי בזיליקום קצוצים

    3 כפות קמח

    3 כפות פירורי לחם

    מלח ופלפל שחור

    שמן זית לטיגון

    1 לימון, פרוס לרבעים

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את הקישואים במים רותחים עד לריכוך (הימנעו מבישול יתר).
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. בתום הבישול מקררים את הקישואים במי קרח, קוצצים גס, ובשתי ידיים סוחטים היטב את המים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מעבירים את הקישואים לקערה. שימו לב שלא יהיו חתיכות גדולות מדי, אבל גם אל תעשו מהם מחית.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. מוסיפים לקערה את יתרת החומרים, מתבלים, ולשים את התערובת כדקה או שתיים עד שהמסה מתאחדת.
    5. יוצרים בידיים קציצות. מחממים מחבת עם שמן זית או שמן רגיל, מטגנים משני הצדדים את הקציצות עד להזהבה. הצבע החום הכהה מחמיא ומגרה בקציצות.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    6. להגיש עם רבעי לימון ואפשר גם יוגורט או שמנת חמוצה. הקציצות האלה טעימות גם כשהן מוגשות חמות וגם כשהן מוגשות קרות. 
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

     

    2. לביבות סלק, חרדל ושמנת חמוצה

    צילום : ירון ברנר

    צילום : ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


    מתכון של השף אבי ביטון

     

    המצרכים:

    2 סלקים בינונים, מגוררים

    1 כפית חרדל דיז'ון

    1 בצל גדול, מגורר

    1 תפוח אדמה בינוני, מגורר

    2 ביצים

    3 כפות פירורי מצה או לחם

    מלח

    פלפל

    2 כפות שמנת חמוצה

    1 כפית חרדל

    שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל החומרים בקערה ושומרים בצד כחצי שעה.
    2. מטגנים בשמן חצי עמוק כשלוש דקות מכל צד.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       

    3. בליני

    צילום ירון ברנר

    צילום ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


    מתכון של השף ירון שלו:
    אמנם את הבליני הקלאסיים מגישים עם קוויאר, אבל המתכון שלי הוא עם סלמון מעושן - כשר יותר ויקר פחות. כאמור, יודעי דבר מטגנים את הבליני שלהם בחמאה מזוקקת, אבל אפשר לעשות זאת גם בחמאה רגילה. יתרונה של המזוקקת - חמאה שמבשלים על אש נמוכה עד שמוצקי החלב נפרדים מהשומן ונפטרים משאריות מוצקי החלב - הוא שהיא מאפשרת טיגון עם כל הטעם החמאתי, אבל בלי חריכה. מגישים עם קרם פרש ומנה הגונה של סלמון מעושן.


    המצרכים:

    1.350 ק"ג תפוחי אדמה

    4 ביצים

    5 חלבונים

    1/2 כוס חלב

    1/4 כוס שמנת מתוקה 42%

    1/2 כוס קמח מנופה

    1 כפית מלח

    חמאה לטיגון

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד שהם רכים לגמרי. במקביל טורפים את הביצים עם החלבונים לתערובת אחידה. מאחדים את החלב עם השמנת.
    2. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול וטוחנים מיד במטחנת מוּלי (מוּלָאן אָה לֶגוּם).
    3. כשהמחית עדיין חמה מאוד טורפים פנימה במהירות גבוהה מעט מתערובת הביצים. מוסיפים עוד מתערובת הביצים וטורפים עד לסיומה.
    4. מבצעים במהירות את אותה פעולה עם החלב והשמנת וממשיכים לטרוף במהירות עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד. מוסיפים מלח לפי הטעם ומערבבים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת חלקה, ללא גושים.
    5. שמים חמאה מזוקקת בגובה 1.5 ס"מ במחבת רחבה (עדיף טפלון או ברזל, שלא יידבק). כשהחמאה רותחת (אפשר לשים טיפה מהתערובת ולבדוק שהיא מבעבעת). יוצקים למחבת עיגולים ומנמיכים את האש. אחרי 6־4 דקות, הופכים ומטגנים מהצד השני. מוציאים לנייר סופג, מניחים על צלחת ומגישים.


    4. לביבות מנגולד מקמח חומוס

    מתכון של השף ארז קומרובסקי 

     

    המצרכים:

    1 צרור מנגולד, יפה וטרי

    2 ביצים

    1 כרישה, קצוצה דק מאוד

    2 כפות מלאות קמח חומוס

    מלח, פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

    שמן תירס לטיגון

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

    אופן ההכנה:

    1. מפרידים את החלק הירוק של העלים מהחלק הלבן. קוצצים או קורעים גס את החלק הירוק של העלים, ומפזרים עליו מעט מלח ים גס.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    2. משפשפים היטב את העלים עם המלח בין כפות הידיים, מעבירים למסננת ל-10 דקות וסוחטים היטב את העלים מהנוזלים שלהם.
    3. בקערה גדולה מערבבים את העלים עם הביצים, קמח החומוס והכרישה הקצוצה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    4. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    5. יוצרים מהתערובת לביבות בגודל בינוני, מחממים שמן במחבת רחבה (לא עמוק מדי) ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
    6. אוכלים מיד עם יוגורט קר.
       (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
      (צילום: אביהו שפירא)
        

     

    5. לביבות תפוחי אדמה מושלמות

    מתכון של השף אבי ביטון: בדרך כלל מכינים את הלביבות מתפוח אדמה מגורר או ממחית תפוח אדמה. במתכון הזה אני שילבתי ביניהם והוספתי פנימה גם בצל מטוגן. המלצה: כדאי להכין מתכון כפול כי הלביבות האלה פשוט נחטפות.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    המצרכים:

    2 תפוחי אדמה בינוניים מזן דזירה, מבושלים ומעוכים לפירה חלק

    1 תפוח אדמה גדול, מגורר
    2 בצלים בינונים, קצוצים ומטוגנים עד הזהבה

    2 ביצים

    3 כפות פירורי לחם

    מלח

    פלפל

    שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל החומרים בקערה. נותנים לתערובת לנוח בצד כחצי שעה.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. מטגנים בשמן חצי עמוק כשלוש דקות מכל צד.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       

    6. לביבות טבעוניות

    מתכון של השף-קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי": באמצעות טריק פשוט בתהליך ההכנה, אפשר להתגבר על הצורך בביצה שתדביק את התערובת, ולהכין לביבות טבעוניות, טעימות ועסיסיות.

     

    המצרכים (לכ-20 לביבות):

    2 בטטות גדולות

    1 תפוח אדמה גדול

    1 קישוא מגורד

    100 גר' גבינה צהובה טבעונית מגוררת

    קורט מלח

    קורט פלפל

    קורט פפריקה

    טימין טרי - לפי הטעם

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מקלפים את הבטטות ואת תפוחי האדמה, פורסים לקוביות גדולות ומבשלים במים עם מעט מלח עד לריכוך.
    2. מסננים את הנוזלים, ומועכים את תפוחי האדמה והבטטות למחית חלקה.
    3. מעבירים את המחית לקערה, ומוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    4. משמנים בספרי תבניות סיליקון שקעים או נייר אפייה.
    5. יוצקים את הבלילה לתבניות, או מניחים בעזרת כף תלוליות גדולות על גבי נייר האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-23 דקות עד להזהבה קלה.
    6. מגישים חם.

     

    טיפים:

    • אפשר להחליף את הקישוא המגורד בגזר מגורד.
    • מומלץ להוסיף בצל קצוץ מטוגן לתערובת.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים