שתף קטע נבחר

המזון של העתיד? "בקרוב נאכל תולעים"

חוקרת מהונג קונג טוענת כי בשל הגידול באוכלוסייה, עכשיו זה הזמן למצוא פתרונות חלופיים למקורות חלבון חדשים. "תולעים זו חלופה נהדרת, הן דורשות מעט מקום ומים, והטעם - נהדר"

פסטת תולעים מתוצרת בית לארוחת הערב? ייתכן שבקרוב זו תהיה המציאות שלנו. כך לפחות טוענת קטרינה אונגר, יזמת שעומדת בראש סטארט-אפ השואף להפוך את הרכיכות לראויות למאכל אדם.

 

בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס אמרה אונגר בת ה-28 כי "בשנת 2050 נהיה לא פחות מתשעה מיליארד תושבים על פני כדור הארץ, והגיע הזמן לפתח פתרונות חדשים לצריכת המזון שלנו ושל הדורות הבאים".

קטרינה אונגר (צילום: רויטרס)
קטרינה אונגר(צילום: רויטרס)

כך נאכל בעתיד? (צילום: רויטרס)
כך נאכל בעתיד?(צילום: רויטרס)

לדבריה, חרקים עשויים להיות חלופה נהדרת לתהליך ייצור הבשר. "הם ניזונים משאריות מזון, דורשים מעט מאוד מקום, כמעט שלא צורכים מים - והטעם שלהם נהדר", היא טוענת.

 

למרות שרעיון התזונה על בסיס חרקים מעורר תחושת גועל קשה בקרב מרבית האנשים במערב, מדובר באוכל לגיטימי לחלוטין עבור תאילנדים וסינים. "חרקים מכילים הרבה חלבון, ורמת הכולסטרול שלהם נמוכה", אמר לי צ'ינג, בעל מסדה מהונג קונג. לדבריו, חגבים מטוגנים בשמן עמוק, מקלונאים ותולעי משי נחשבים בעיניו לאוכל מזין במיוחד.

 

למרות השאיפות של קטרינה, התזונאי מיילס פרייס אמר לרויטרס כי ענף ייצור החלבונים מחרקים עדיין אינו מפוקח דיו -

וכניסתו לשוק עלולה לגרור השלכות שליליות על רמת מוצרי המזון שיימכרו. "עלינו להתייחס לייצור מזון בגישה מחמירה יותר. כך נוכל גם להשרות ביטחון בקרב הצרכנים כשננסה למתג אותו כמקור בטוח לחלבונים", אמר פרייס.

 

אונגר ושותפיה בסטארט-אפ בטוחים שהשיטה שלהם לא רק בטוחה, אלא גם תאפשר לצרכנים לגדל בעצמם את התולעים המיועדות למאכל. "לעומת בשר, אני יכול לבחור כיצד להכין את התולעים", אמר קלייטון וונג, בכיר בחברה של אונגר בזמן שהכין תבשיל תולעים עם פלפלים, עגבניות ובצלים ברוטב עגבניות ומסקרפונה. "אפשר לתבל אותן או לאכול אותן מתוקות. יש הרבה אפשרויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התולעים של קטרינה
צילום: רויטרס
מומלצים