שתף קטע נבחר

"נערכים למכירה מהירה של רשת קואופ"

שלמה נס וחן ברדיצ'ב, הנאמנים של רשת קואופ שנקלעה לקשיים, מבטיחים: "940 העובדים יקבלו משכורת ב–9 בדצמבר"; בנוסף, הם טוענים כי "יימצא פתרון למחזיקי תווי קנייה של הרשת"

"940 עובדי קואופ צפויים לקבל את משכורתם במלואה ב־9 בדצמבר. כמו כן, חודשה אספקת הסחורה לכל הסניפים והרשת חזרה לעבודה שגרתית", כך אומרים ל"ממון" ד"ר שלמה נס ורו"ח חן ברדיצ'ב, נאמני רשת קואופ שנכנסה להקפאת הליכים. נס וברדיצ'ב החלו כבר ביום רביעי בניהול הרשת על 44 סניפיה ו־130 הצרכניות להן היא מספקת סחורה והם בוחנים אפשרות לסגירת שני סניפים גדולים ומפסידים — במודיעין ובמעלה אדומים.

 

"בונוסים נדיבים" וחובות של 200 מיליון שקל: הקשיים של רשת קואופ

רשת מזון נוספת בדרך לקריסה: קואופ ישראל בהקפאת הליכים

 

עוד לפני הקפאת ההליכים, ספקים גדולים חדלו לספק סחורה לרשת. ברדיצ'ב טוען כי "הצלחנו להחזיר את אספקת הסחורה של כל הספקים לרשת וזה לא היה דבר פשוט. כרגע סוכם כי חלק בתנאי אשראי רגילים כמו שהיה קודם וחלק — רק לימים הקרובים — בתנאי שוטף פלוס שבוע. בהמשך נחזור לתנאי אשראי רגילים. זה הישג עצום וזה היה מאוד חשוב".

ידיעות ()
  

מה יהיה על 940 העובדים? האם יקבלו משכורת ב־9 בחודש?

נס: "כל העובדים משתפים פעולה. ואנחנו עובדים על זה שהמשכורות לעובדים ישולמו במועד. כרגע טרם ידוע משפטית איך נעשה זאת, אבל הסכום שהעובדים יקבלו יהיה ככל הנראה סכום הנטו המלא".

 

לאלפי אנשים יש תווי קנייה. האם יוכלו לממש אותם?  

"יש בעיה עם תווי הקנייה שנמצאים אצל אלפי לקוחות", מסביר נס. "משפטית, אסור לכבד את זה כרגע אבל אנחנו מגבשים פתרון לכך. הודענו ללקוחות ותלינו שלטים בסניפים שבמהלך השבוע הקרוב אנחנו מקווים שיהיה פתרון. מחזיקי התווים הם קבוצת נושים שיש לה ניירות שכיום שווים אפס, אבל היא תקבל פתרון. אולי זה יהיה בהדרגה, אבל הם יקבלו פתרון שבאמצעותו יוכלו לממש את תווי הקנייה".

 

מה לגבי פיטורים?

 "נבחן זאת רק בשבוע הבא. קודם כל, המטרה היא להחזיר את הרשת לעבודה שוטפת. כרגע מוקדם לדעת".

 

מה עם המימון של הרשת בתקופת הקפאת ההליכים?

ברדיצ'ב: "הסדרנו ומצאנו פתרונות לכל צורכי המימון של הרשת, כנראה לתקופה הקרובה. יש לנו הצעות למימון מהרבה גורמים שאנחנו בוחנים אותם, ובימים הקרובים נחליט מאיזה מהם לקחת באישור בית המשפט. מדובר על חלק מהבנקים וגם על גורמים חוץ בנקאיים. יש מקורות כספיים".

 

מה הצפי למכירה?  

"הנטייה שלנו היא לעשות את זה מהר וללכת למהלך מהיר תוך חודש חודשיים".

 

לשאלתנו האם יש מתעניינים סירבו חן וברדיצ'ב להשיב, אולם ל"ממון" נודע כי יש מתעניינים רבים ברכישת הרשת, כמקשה אחת או בחלקים.

 

ד"ר נס היה אמור להתמנות ביום חמישי לדירקטור בשופרסל, והסיר מועמדות ממש ברגע האחרון כדי להתמנות לנאמן קואופ. נס מסביר כי "המקצוע שלי הוא שיקום והבראת חברות. הייתה לי הזכות להציל עשרות אלפי משפחות ועסקים רבים. כשפנו אליי בהצעה להתמנות לנאמן רשת קואופ, על מנת להציל את אלף העובדים ומאות הספקים והנושים, ראיתי בכך משימה חשובה ביותר והסכמתי ליטול על עצמי התפקיד. על מנת למנוע כל חשש אף למראית העין לניגוד עניינים, הורד מסדר היום המינוי שלי לדירקטוריון שופרסל ולא עלה להצבעה באסיפת בעלי המניות".

 

 

יש ביקורת רבה על שכר הנאמנים בתיקים מהסוג הזה. אתה גם עמדת תחת ביקורת על שכר הטרחה שגביתם (אתה ונאמן נוסף), בקלאבמרקט בסכום של 24 מיליון שקל.

נס: "לא מדובר בשכר לאדם, אלא במערכות וצוותים של עשרות עורכי דין, רואי חשבון ועובדים נוספים. השכר נגזר לפי התוצאה הסופית לנושים. בקלאבמרקט היו אלפי עובדים ומאות ספקים שהיו על סף קריסה. במקרה של פירוק הרשת, הספקים לא היו מקבלים כלום. אפילו הבנקים המובטחים העריכו שיקבלו פחות מ־10% מהחוב.

 

"כתוצאה מהעבודה שנעשתה שם הצלנו מקומות עבודה לאלפי עובדים, שקיבלו גם את מלוא תנאיהם, ומאות ספקים ונושים ניצלו. ההחזרים היו יותר ממיליארד שקל, ושכר הטרחה לכל העוסקים במלאכה במשך שנים, היה נמוך מ־2.5%".

  

עוה"ד אלון הורנשטיין וגלילה הורנשטיין, באי כוח עובדים בקואופ, מסרו: "כבר במהלך הדיון למתן צו הקפאה ולאחר מכן אל מול הנאמנים, חזרו והדגישו העובדים כי הבטחת תשלום שכר נובמבר ומימון ההקפאה הם תנאים להמשך הפעלת הרשת, וכך גם מכירת הרשת כמקשה אחת".

 

חובות של 200 מיליון שקל

רשת קואופ ישראל שקרסה השבוע הותירה חובות בסכום של 200 מיליון שקל. בית המשפט המחוזי בירושלים הוציא ביום רביעי שעבר צו הקפאת הליכים למשך ‭ 45‬ יום לקואופ, ומינה את ד"ר שלמה נס ורו"ח חן ברדיצ'ב לנאמנים שינהלו את הרשת. מינוי נאמן שלישי יישקל בהמשך. מדובר ברשת המזון השלישית שקרסה בישראל ב־15 השנים האחרונות אחרי קלאבמרקט ומגה, והיא גם הקטנה ביניהן.

  

בתוך 45 יום יצטרכו הנאמנים להכריע האם הם מפרקים או מוכרים את הרשת, או ממשיכים להפעילה. מעבר לפינה כבר ממתינים רמי לוי, ויקטורי, מחסני השוק וביכורי שדה צפון - שהוא ספק הירקות של קואופ, שחייבת לו יותר מ־‭12‬ מיליון שקל - להזדמנות לרכוש את הרשת.

 

הרשת הוקמה ב־‭1939‬ ומונה‭ 42 ‬חנויות, ומתוקף היותה ותיקה זכתה למיקומים טובים בשכונות. הרשת

 

מוכרת בעיקר לירושלמים, שם הוקמה ושם נמצאים ‭ 15‬מהסניפים שלה. קואופ, שבעבר נקראה מיסטר זול, ולפני כן קואופ ירושלים, מעסיקה כ־‭940‬ עובדים, ומחזור מכירותיה עומד על כ־‭450‬ מיליון שקל לשנה. לרשת יש גם חוזה התקשרות עם כ־130 צרכניות במושבים שעבורן היא מבצעת רכש ואספקת מוצרים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים