שתף קטע נבחר

ברק: "ממשלה שמלאה בעבריינים קובעת מי יהיה מפכ"ל"

ראש הממשלה לשעבר תוקף בראיון לאולפן ynet את האפשרות לאשר את מינוי צ'יקו אדרי חרף המלצות ועדת גולדברג: "המשטרה המליצה להעמיד את ראש הממשלה לדין ב-3 פרשות. בראשה יעמוד מישהו בניגוד לעמדת ועדה ציבורית"

 

 

אהוד ברק ממשיך בקמפיין הביקורת נגד בנימין נתניהו , ותוקף אותו על רקע פארסת המינוי הכושל של משה (צ'יקו) אדרי למפכ"ל. בראיון לאולפן ynet הבוקר (יום א'), עוד לפני פרסום המלצות המשטרה נגד ראש הממשלה בתיק 4000, הוא תקף את האפשרות ש"ממשלה שמלאה בעבריינים מורשעים, עבריינים לשעבר ונחקרים, כולל העומד בראשה", תמנה מפכ"ל – שיהיה אחראי על ההליכים הפליליים נגדם – וזאת בניגוד להמלצת ועדה שבראשה עומד שופט עליון.

 

"באופן רשמי ועדת מינויים רק ממליצה לממשלה, אבל זה לא המקרה", הוסיף ברק. "המשטרה, שמי שהוועדה תאשר אמור לעמוד בראשה, המליצה או קבעה שצריך להעמיד אותו (את בנימין נתניהו, א"ש וא"ל) לדין בשלוש פרשיות שוחד, מרמה והפרת אמונים. זה תקדים חמור ביותר שהממשלה בתנאים האלה ממנה מישהו בניגוד לעמדה של ועדה ציבורית. זה עושה את המפכ"ל חלש מאוד אחר כך מול התביעות והלחצים מהממשלה. וראש הממשלה הוא לא היחיד שחשוד או מעורב בחשדות ועבריינות".

 

- הוועדה הזאת מורכבת בסך הכול מארבעה אנשים. הם שם כדי לתת המלצה. אפשר לדחות את ההמלצה הזאת.

"אלה לא סתם שלושה או ארבעה אנשים. עומד בראשם שופט עליון, שהוא איש עם משקל סגולי, בטח בהבנת החוק ובעמדה מוסרית שאין לאף אחד מהשרים בממשלה הזאת, ובטח לא לראשה. אני לא רוצה למנות את כל היתר שם".

נתניהו וברק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נתניהו וברק(צילום: AFP)

על נתניהו הוא הוסיף: "ראש ממשלה נמצא בחקירות פליליות עד צוואר. את כמות היועצים המשפטיים שכבר התגודדו או מתגודדים סביבו, אתה לא מסוגל להכניס לחדר. במצב כזה, שהטיב לתאר אותו במקרה ראש הממשלה הנוכחי, שהיה באופוזיציה לפני עשר שנים, מול ראש ממשלה אחר שהיה נתון בחקירות - הוא היטיב לתאר שאין לו סמכות מוסרית ולא יכולת לנהל את המדינה. לא להיות ראש הממשלה לבד, לא להיות שר הביטחון לבד ובטח לא להיות שניהם".

 

על סכום הכסף הגדול שקיבל בעבר מקרן וקסנר בעבור מחקר שערך, ועל רקע הדרישות בסביבת נתניהו לחשוף את תוכן העבודה, ענה ברק: "לא היה לדרישה הזאת שום שחר פעם, ואין לה שחר היום. אני אזרח פרטי. בניגוד לתחושה, יש כללים בעניין הזה. אזרח חדל להיות אזרח פרטי כשהוא נכנס לשירות הציבורי או נכנס לכנסת או משרת בממשלה. אני עוסק בייעוץ, במחקר, ביזמות עסקית, בהרצאות, בכל מיני דברים אחרים. כאזרח פרטי שמורה לי הזכות לעסוק בזה. אצלי הכול מדווח לרשויות המס, אני בנפש חפצה משלם כל שנה. צריך להבין, שום גורם בעולם לא היה שוכר את שירותיי אם הוא היה יודע שמסביב לעבריינות המתועדת של ראש הממשלה יכולים להכריח אותי לספר מה אני עושה בשבילם. מה זה משנה אם עשיתי מחקר על האינתיפאדה או על מלחמת העולם השנייה או על העלייה השנייה? איך זה קשור?".

 

ברק התייחס לדיווחים הזרים על תקיפה ישראלית כביכול בסוריה בשבוע שעבר: "יכול להיות שהנוכחות האיראנית בסוריה עוברת ריסון או מיתון מסוים. אולי הדגש של הפרויקט לשיפור הדיוק של הטילים נע בהדרגה לכיוון לבנון. המאבק הזה צריך להימשך והוא חשוב מאוד. המציאות היא שכתוצאה משגיאות שנעשו לאורך הדרך, חופש הפעולה של חיל האוויר הוגבל בצורה משמעותית. אני לא מציע לעצמנו לטעות ולחשוב שחזר חופש הפעולה".

 

- מה ישראל יכולה לעשות עם עניין הטילים?

"אי אפשר לדעת ואי אפשר לחזות. לישראל אין עניין בהתמודדויות כשלעצמן. מבחינתנו, אם אפשר היה לדחות את כל ההתמודדויות הגדולות לעוד עשר שנים, זה היה עניין מבורך. יש לנו הרבה מה לעשות עם הזמן הזה. אבל פרויקט ההתעצמות של דיוק הטילים הוא דבר משמעותי מאוד. צודק צה"ל שהוא נערך לזה וצודקת הממשלה שהיא מגבה פעילות שנועדה לרסן, להאט ואם אפשר למנוע את ההתפתחות של הפרויקט הזה של דיוק טילים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים